Pa ne e eftino vo Shutka , za jas da se zaberam od mojot grad za do shutka ,da plakam prevozi ne vredi , I me cudite so tie ceni , vo mojot ispod 1000 den ne mozis farmerki da najdis
Има и капути и зимски јакни, и убави џемперчиња. Има све и свашта. За чизми само незнам, не сум влегувала по дуќаните, а по улицата често поминувам па фрлам поглед што имаат изложено.
по колку се движат цените на чизмите и ташните ?,сестра ми си купила јакна дебела 1400 денари. Слушнав имало: два пара чизми за 1000 денари. Дали е точно и каде е тоа?
Ташните во шутка се 150,200 но оние убавине се 400 денари. Јас утре планирам да одам па ке видам што има
Имаше слични и доста избор, поубавите и со поубава плетка беа по 350 во дуканите, а на пазар имаше и по 150 убави беа и тие. За оние кои ги интересира јакни имаше од 1600 па нагоре, капути кратки по 900, долги 1200, хеланки 400, е ташни не ми се допадна ниедна од оние од 400 а највеке за тоа отидов, ептен слабо, а гледам и едната продавница за ташни ја затвориле. Во продавнниците за чевли не влегов ама видов пишуваше два пара чизми за 1000, чизмите беа до глужд колку што забележав. Се на се имаше доста убави работи, ама цените не се баш ниски.
Не знам за женска гардероба ама моето досегашно искуство не е нешто посебно. Не сум воодушевен ни од цени ни од квалитет и престанав да купувам од таму. Исти поволности си наоѓам во некоја продавница кај ГТЦ ем ќе влезам у асална просторија ем исто ќе си се облечам.
Edna drugarka bese pred nekolku dena vo sutka i si kupila dva pleteni fustani do pod kolena,gi zela po 550den,isto si zela nekolku pleteni bluzi po 250 i crni farmerki 500den