Сум слушала многу за Шутка,но никогаш не сум била.Дали навистина облеката е многу евтина и убава? Сум слушнала и дека сопствениците на бутици купуваат од Шутка и истата роба ние ја плаќаме многу,многу поскапо. Зборувам за град во внатрешноста.Дали мене би ми се исплатило да појдам Скопје во Шутка и да си купам тоа што ми треба,бидејќи сум од провинција како што милуваат да кажат скопјаните?
Да ефтино е многу јас од таму имам купено 2 блузиња по кратки за 200 денари јас и мајка ми мислевме дека за една година ќе се уништат но 3 години ги носиме и пак ништо не му е убави работи имаш во шутка но треба да ги одбираш по точна бројка и да пробвиш на некои места каде што има соблекувална иначе потешко ќе ти е тебе за да одбериш дали ќе ти е точно ама како сакаш јас имам повеќе работи купувано од таму и искрено задоволна сум !
Iskreno jas sekogas kupuvav vo sutka, istite raboti gi ima I po buticite samo po mnogu povisoka cena, a mozam da kazam so sigurnost deka se so ist kvalitet, a razlicni ceni.
Колку се бањарките за плажа, шеширите, купачите? Една другарка ми каже дека и во Рамстор имало ефтини бањарки за плажа, па се мислам сега дали да тркнам до шутка.
Во Шутка имам одено само еднаш. Во втора год. средно. Со една другарка го натеравме татко ми да не води. Паметам дека многу работи си купивме. Зошто никогаш повторно не отидов не знам.
Не би се сложила дека работите кои се продаваат во Шутка за ситна пара се со ист квалитет како оние од бутиците. Е сега зависи со кои бутици ги споредувате, има бутици и бутици. Да не се лажеме, можеби наликуваат но се далеку од квалитетна роба. Да не ве чуди ако пазарењето таму понекогаш ве кошта многу поскапо од колку да купите оригинален производ. Многу често знае да има дупче, извлечен конец, подолга предница од задница на тренерки.... затоа што е тоа роба која ја купуваат во вреки на кило а таму има се и сешто, од невидливи маани до посериозни оштетувања Тоа таму е претворено буквално во даночен рај, ни фискални ни бутур, дури замислете ги изнајмуваат и дворовите за паркирање. Ако не сакаш да ја прифатиш нивната понуда и паркираш во нивен видокруг можеш да останеш во најдобар случај со скинати гуми.
Епа, мене една Ромка (од тие што продаваат на кутии на Битпазар) ми ги нудеше за 300 денари, па ништо не им фалеше. Према стандардот и гардеробата. Јас, неможам да си дозволам во Бершка и во Зара да купувам.
Ако мислиш на џемпери и слично, тогаш мислам дека има. За цени не знам. Стандард веројатно, како и секогаш.