Nezz taka imam slusnato demek vrsele dostava.. vikam aj ke prasam mozda nekoj sig znae. Nez dalu e samo na edna licnoat nekoi tezgi pa tie objavuvaat.. neznam,mozda i greska razbrale Nezz slusnav samo straja imale i kargo vrsele, e sega dali eden prodavac ima nekolku tezgi pa si objavuva... za cela sutka da e na eden profil nezz.. mozda i greska imat razbrano, jas samo taka slusnav
Во Шутка има голем пазар и дуќанчиња по улицата...препродавачи колку сакаш. Тоа што си слушнала е веројатно еден дуќан.
vo sutka istite raboti sto gi ima vo butik i plus po eftni sitee doagat kaj sutka si kupuvat alista naj eftina sea i makedoncite albancite doagat sabota nedela vo sutka naj mnogu guzva imaa mene mi se sviga ima mnogu ubavi i naj eftini
Имам пзарено и не ми е воопшто страм да кажам како што им е на некои други. Истите работи ги има и по скапите дуќани, само што во шутка се ефтини. Имам пазарено и пак би пазарела.
Во Шутка се носи роба од Турција. Турска роба. Ја купуваат на кило. Имам доста пријатели со тезги и продавници и тие тоа ми го кажале на мене. Некаде 5 евра од кг им доаѓа, но зимаат офромна количина и затоа се ефтини цените. Друга работа, скоро сите дуќанчиња, значи не зборам само за Скопје, туку и од Гостивар, Кавадарци, Прилеп, Струмица, и тн. купуваат роба од Шутка и Бит-Пазар. Ретко некој да оди и сам да си зема од Турција. Во помалите градови не е голема маржата, како што е во Скопје. Во ГТЦ на пример има дуќанчиња што купуваат роба од Шутка, но некои и од Бугарија си носат сами. Не може на тебе или на некој друг да му биде срам што купува облека од Шутка или од Роми, бидејќи истата роба се продава и во дуќани низ градот и градовите. Порано сум купувал и јас, но новиве модели што ги носат ми се некако без врска и неубави модели и облека купувам стрикно од Бугарија (Софија).
Оние што сте биле во скоро време, има ли избор на шалвари? И дали имаат вакви cigarette pants сеа како што се носат карирани и со разни дезени?
Да, но сега е веќе доцна. Работно време мислам дека обично е до 3,4 часот, нека ме поправи некој ако грешам.