Не. Сконцентрирано возам пошо сум почетник и уште почитувам максимално правила, а и страв ми е да глумам мангуп и да фаќам телефон дур возам.
Пораки не, ама сум зборувала на телефон со слушалки и тоа ако е ептен итно. Иначе избегнувам и тоа, се губи концентрација, а малку фали да се направи беља.
Обично не фаќам телефон додека возам, не се јавувам и не пишувам освен ако не ми е поврзан со bluetooth на звучник, па да се јавам. Некогаш е потребна секунда невнимание за да се направи беља
Никогаш не сум пишувала додека возам,ми се случило да зборам,но не и да пишувам. Ако треба да вратам на некоја порака ќе се исклучам од сообраќај. Ма да правилно е ни пишување ни зборење,него целосна концентрација на патот и пешаците,арно ама...
Не, никогаш. Сконцентрирано возам зошто ниту пешаци минат кај што треба, ниту возила возат како што треба. На секој чекор некој претрчува. Дури одбегнувам и да зборувам на телефон зошто паметот ми е во сообраќајот и неможам да размислувам за разговорот. Добро би било никои да не се прават мангупи и да не чепкаат на телефоните, ама кога ќе размислам каква ни е културата и менталитетот...
Retkost e... Ama gledam da zapram pa da se javam ili pisam Ajde za sovet sakam da ja smenam kolata. dali moze nekoj da mi kaze dali ima kola buba i kako e pogodena so potrosuvacka i slicno
Ne. Bash minatiot den vidov edno dete na trotinet, brzo vozi i zjapa striktno vo telefonot. Ovie ni doma ni vo shkolo nishto ne gi uchat. I deca na tochaci imam videno taka, i peshaci so telefonite vo raka si shibaat napred, ni za milisekunda ne poglednuvaat pred sebe, ti treba i za tebe i za niv da vnimavash, da im se trgash od patot. Barem pobavno da se dvizhea. Iritiraat vo momentot.