Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали повеќе боли туѓиот успех или нашиот неуспех?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Svetilka, 7 декември 2011.

1. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Највеќе ме боли сопствениот неуспех.Со туѓите успеси не се оптоварувам многу,многу.. :hai:

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Повеќе ме боли мојот неуспех, посебно ако сум вложила многу труд. А туѓиот успех нема зошто да ме боли, баш напротив, ако се работи за некоја блиска личност мило ми е што постигнала нешто.

Не велам дека не се чувствувам лошо во периоди кога на сите околу мене им се случуваат убави работи, а мене ништо не ми излегува како што треба, но и тогаш, не ме боли тоа што тие успеале, туку што јас не сум успеала, мојот неуспех

3. Gorgeous13

Gorgeous13 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Мене ме боли мојот неуспех, додека пак на туѓиот успех или се радувам или едноставно немам чувства. Мислам дека не е убаво да не боли туѓиот успех... Според мене таквите во некои ситуации испаѓаат алчни и љубоморни. Зошто кога некој има успех, а јас не, да го повлекувам со мене? Доколку е мој пријател/ близок, зошто би му направила такво нешто? а доколку е мој непријател подготвена би била и на такво нешто... :$

4. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Повеќе ме боли мојот неуспех.Но во случај успехот на другиот да е постигнат со тоа што мене ќе ме бутнат ме боли уште повеќе.

5. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Повеќе ме боли мојот неуспех се разбира..

6. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Мојот, дури не ни помислувам на другата опција.
    Туѓите неуспеси можат да предизвикаат по некоја минлива емоција кај мене, но мојот неуспех предизвикува лава од чувства кои што тешко згаснуваат.

Мојот неуспех истовремено и ми укажува на некои работи, секој неуспех - гратис лекција, барем така пробувам да го гледам. И се извлекува по некоја ситна поука..

7. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Дефинитивно нашиот неуспех . . . Нормално кога сите покрај тебе успеваат а ти не, боли , но не колку нашиот неуспех... .

8. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Личниот неуспех тврдам дека секого го боли повеќе од туѓиот успех.
    На туѓиот успех можеш само да му се восхитиш или да не се замараш со него, ама да боли, не знам зошто, можда ќе го боли оној кој сеуште плива во сопствениот неуспех, безнадежен што неуспеал.

9. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Дефинитивно ме боли мојот неуспех,а туѓиот успех ме поттикнува мене да одам напред. ;)

10. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Па сега зависи. Ако мене ми се редат неуспеси и некој успее во нешто сигурно дека ќе ме боли туѓиот успех, ќе ми е криво зошто он зошто не ја. Како што викаат у Куманово Зашто ти да имаш ја да немам. :)

11. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Ме боли сопствениот неуспех и туѓиот успех постигнат со никаков труд, без грам памет, со врскички, книвчиња, чиче и стрина.
    Многу ме боли ова второво и не ми е мотив за напредување, напротив, ме разбеснува, фрустрира и депримира.
    :|

На eli25, ana-banana и Rosewood им се допаѓа ова.
  12. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    дефинитивно нашиот неуспех :|

13. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Искрено,во последно време се нервирам за еден туѓ успех,зошто сака да се направи среќен врз база на нечија несреќа.
    И,со тој негов успех,да уценува други.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Се радувам на туѓиот успех, бидејќи знам што значи да достигнеш успех и чуството за тоа ... меѓутоа кога доживеам свој неуспех ме боли наајмногу од се...

15. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Не се замарам со туѓите животи, така да не ме боли туѓиот успех.Дефинитивно мојот неуспех боли, многу.

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Туѓиот успех ме боли само кога е постигнат на мој грб. Таквиот успех,ме боли повеќе одошто, мојот личен неуспех.
    Не е стварта у тоа што не сум добила признание пошто,нити сум ги барала, нити сум ги очекувала. Али, фактот што личноста, без размислување си ги наврела перјата, дури и заборавила- како стасала до таму(?!), е тоа ме пече, ме жежи, ме вжештува.
    Ми се има случено истата таква личност(само момент потоа) да ми објаснува, како „тоа“ се прави(?!), што јас лично сум и го цртала со боички за да го разбере и прифати со тоа, нејзиното мозоче.
    Е, ради тоа, таквите оддавале впечаток на пациенти со Алцхајмер.
    Нивниот успех секогаш ќе ме боли повеќе.

На Strumfeta93, anneyy, LilBaby и 4 други им се допаѓа ова.
  17. K0ST0VA

K0ST0VA Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    58
    Нашиот неуспех. Бидејќи не треба да гледаме по другите. Да си го гледаме нашиот живот што ни значат другите?? :^)

18. Alesii

Alesii Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    841
    Mногу нормално дека сопствениот неуспех :( ..Што мене ми е гајле за туѓиот успех????? |( :fubar: :x
    Одвратни ми се луѓе што љубоморат или им е тешко кога некој ќе успее... :@
    Многуууууууууу ,многууууууууууууу повеќе боли кога нешто колку и да се обидуваш да успееш,не успеваш..него на некој си небитен фактор кој успеал...

19. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    се разбира,својот неусперх.
    зашто би ме болел туѓиот успех тоа е веќе завист и љубомора ;)

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Најмногу боли кога ќе се погодат во исто време.
    Значи,кога гледаш дека некој успеал во нешто,му одат работите а ти талкаш во место.Во тој случај неуспехот го доживуваш поболно и потрагично.А секако дека ме боли кога нема да успеам во нешто поради откажување од истото или некоја друга причина.Можеби најглупо чувство.
    Туѓиот успех не ме боли но како што кажав во случај да потфрлам и не успеам во нешто,ми е додатно разочарување.Од една страна им се восхитувам,од друга се јавува блага завист.

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.