Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали повеќе боли туѓиот успех или нашиот неуспех?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Svetilka, 7 декември 2011.

1. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Ама зашто да боли туѓ успех ??? Туѓ успех си е туѓ успех, тој некој за истиот си се потрудил, па мајката никој не ми е крив шо ја не сум се потрудила истото да го постигнам а тој некој 24/7 работел на усовршувањето.

И не , не може да ме боли туѓ успех, напротив среќна сум за нечиј успех. Мојот успех јас самата ке си го добијам, знам како . Но и мојот неуспех ке си го сакам , зашто е мој и ке ми биде плус поттик за истото да го преточам во успех.

А и некад најголемиот неуспех е всушност најголемиот успех. 8)

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    мојот неуспех...како и да е тоа сто се слуцува со мене е за мене а тоа сто се слуцува со некој друг тоа не е моја работа,дали е добро или лосо со мене е за мене а од некој друг за него.јас нисто од тоа нема да имам од дригите.си гледам за себе :)

3. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Туѓиот успех не боли, но само ако е заслужен, стекнат со труд, со вложување и напор. Тогаш симнувам капа :bow:
    НО, ако е "добиен на поклон или на лото" тогаш не можам да кажам дека боли туку фрустрира и иритира.
    Во последно време гледам сите стануваат "успешни". На почеток страшно се живцирав и ми беше криво. Ама сега веќе ги жалам и уште повеќе се ценам себеси.
    Горда сум на она што сама сум го постигнала, на сите свои успеси, па и на неуспесите, зошто знам дека сум се трудела, може можело и подобро, ама па затоа ќе знам за другиот пат, а и не секогаш зависело од мене.
    Шта чеш, живот.

4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Мене лично тугиот успех не ме боли, нема за што напротив ми дава волја за да станам се поуспешна и јас. Секако дека постојат и неуспеси, постојат различни, но какви и да се сепак, не боли на некој начин кога нема да успееме. Значи тугиот успех не ме боли, мојот секако. :)

5. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Мојот неуспех повеќе ме боли дефинитивно. Уствари туѓиот успех ич не ме боли,убаво би било сите да се успешни и да не си завидуваме. :?:

6. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    повеке ме боли мојот неуспех бидејки и јас кога ке имам успех сакам некој да се радува со мене а не да ме влече во неговата провалија

7. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Би сакал да сум подобар од другите со тоа што ќе бидам поуспешен од нив,а не со тоа што тие ќе бидат понеуспешни од мојот неуспех :D Така да,поише боли мојот неуспех :)

8. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Всушност мислам дека болат подеднакво, во зависност од ситуацијата. Не сум човек што се радува на туѓ неуспех или пак се разочарува на туѓ успех, да се разбереме. Но доколку учествувам на некој натпревар и знам дека јас сум била подобра од другиот, а на крајот испадне дека тој другиот успеал, што бил далеку понеуспешен од мене, а јас не сум успеала, е тогаш ме боли :swear: ! Но доколку некој што навистина вреди успеал, е тогаш се радувам и јас за него. Па дури и јас да не сум успеала, иако се разбира ќе имам некакво чувство на вина што не сум се потрудила доволно. :)

9. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    мене подеднакво ме болат но ако би требало да се бира јас би ги избрала и двете бидејќи секогаш ме боли туѓиот успех бидејќи не сум била доволно успешна а што се однесува до мојот неуспех и тоа ме боли
    јас малку различно од вас бидејќи вас повеќе ве боли вашиот неуспех секако дека и тоа боли но и туѓиот успех не е красна сцена за гледање :)

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Мојот неуспех. Затоа што само врз него можам јас самата да влијаам.

11. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.376
    Не ме боли туѓиот успех,не гледам во другите,мојот неуспех е поважен .Јас си го барам само моето место во општествово.

12. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Па би рекла дека не постои болка поради туѓиот успех.
    Во суштина не не боли успехот кој го постигнал некој друг туку помислата дека некој друг успеал во нешто што ние не сме успеале да го постигнеме.
    Така да логично е дека патиме само од нашиот неуспех.

13. M.arija

M.arija Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2012
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    268
    Според мене боли нашиот неуспех, нема потреба да боли туѓиот успех ;)

14. attias

attias Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    13
    Јас ги имам доживеано двете, истовремено...Верувајте двете подеднакво болат, но сепак за мојот неуспех повеќе боли...

15. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Дефинитивно, повеќе боли нашиот неуспех. Нема причина зошто да ме боли туѓиот успех, бидејќи штом е некој успешен сигурно направил нешто со што тоа го достигнал, вложувал труд и сл. Затоа, сметам дека повеќе боли својот неуспех и тој не` мотивира да работиме и да го достигнеме тоа што го сакаме.

16. maja57

maja57 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    20
    Секако дека мојот неуспех. Зошто да ме боли за туѓиот успех, затоа што тој е подобаар од мене?... НЕ, ние треба да се радуваме што има некој подобар од нас.

17. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Ако постои љубомора и завист кај некоја личност спрема другата, боли туѓиот успех, а својот неуспех може и да не боли толку со помош на себеоправдување, т.е. психолошкиот одбрамбен механизам рационализација: Кисело грозје (ах, па целта и не беше толку вредна, па не е проблем што не успеав) и сладок лимон (ах, целта беше претерано тешка, па не сум јас семожна)...
    поздрав Феминки!!

18. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Па нормално нашиот неуспех.Ако не боли туѓиот успех,значи има некој проблем во главата.
    Секој треба да си го гледа својот живот.

19. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Се разбира мојот неуспех.

20. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Најмногу боли,кога некого го боли твојот успех. „Близок пријател’’ кој се моли да немате успеси во животот.