Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали повеќе боли туѓиот успех или нашиот неуспех?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Svetilka, 7 декември 2011.

1. Ingvild

Ingvild Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    586
    Допаѓања:
    3.628
    Мојот неуспех, затоа што јас си знам колку сум се трудела и вложувала...
    А нема зашто да ме боли туѓиот успех.

2. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Дефинитивно мојот неуспех ....
    Се радувам на туѓиот успех, но криво ми е што и јас не сум успеала во тоа

3. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    И двете болат подеднакво.. :!: Но сепак не треба да го трошиме времето и енергијата на неуспехот\успехот (без разлика наш или нечиј) прашувајќи се ЗОШТО? Туку, не треба да се предадеме, одново треба да почнеме.. :!:
    Зошто да не боли успехот на другиот.. тој постигнал успех и треба да се радуваме заедно со него, да не му го расипуваме расположението со нашето смуртено лице.. :!:

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Нашиот неуспех.

5. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.982
    Допаѓања:
    26.368
    А која е дефиницјата за успех? Тоа што можеби за мене е успех, за некој е нешто сосема нормално или нешто незначајно и обратно. За некој е успех богато да се омажи, за некој да ја најде љубовта на својот живот, за некој да најде добра работа и да изгради кариера, за некој да има полна куќа дечиња, за некој да заврши факултет... Се е релативно.

Никогаш не ги мерам своите достигнувања со достигнувања на другите затоа што сите имаме различни цели во животот и затоа што сечив живот е приказна за себе.
    Затоа и не ме боли ничив успех, а она што го имам поставено за цел во животот, се трудам да го остварам..

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    Нашио неуспех повеќе боли. :) Барем мене повеќе ме боли.

7. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    имало случаи кога другите биле успешни за некоја работа и не се труделе воопшто за тоа ко демек на стара слава и ме боли кога е во ваков случај
    а што се однесува до другото повеќе односно најмногу ме боли мојот неуспех бидејќи не сум успеала односно не сум ја постигнала целта.

8. pancake

pancake Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    27
    Епа дефинитивно мојот неуспех. Туѓиот успех, ниту ме радува ниту ме боли :?:

9. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Нашиот неуспех - бидејќи кога во нешто нема да успееме, најмногу ни е мака за трудот и времето кое сме го вложиле во нештото. Никогаш не ме болел туѓиот успех. Секој се труди за себе, да успее во животот и да биде почитуван и ценет од страна на другите. Јас не жалам за туѓите успеси, мене ми е мило кога некој е успешен. Да, сите сме посакале да бидиме како некои успешни луѓе, но наместо времето да го губиме во жал и мака што не сме на местото на тие луѓе, треба да се потрудиме и ние да станеме како нив. Aко некогаш сте доживеале неуспех, не бидете неправедни кон себе и не се обвинувајте, туку дајте си на себе втора шанса. Доколку доволно се потрудите, ќе успеете во она што го сакате само верувајте во себе и никогаш не губете надеж.

На Sweety-90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Мене ме боли многу мојот неуспех.Особено ако сум имала многу надеж дека ќе успеам и ако сум вложила многу труд.А,во врска со туѓите успеси сеедно ми е.Не ми е кој знае тоа колку битно. :?:

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Мојот неуспех! Посебно ме кине ако се работи за нешто во кое сум вложила премногу труд, љубов, време, а накрај да резултира со неуспех... Кога се работи за туѓ успех се радувам, а посебно доколку е моја драга личност се радувам повеќе и од свој успех, додека за останати ми е мило, не сум била љубоморна до сега, едноставно сакам околина и свет на успешни и задоволни луѓе.

12. SmileAlways

SmileAlways Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    7
    секако мојот неуспех......а за туѓиот успех само едно :clap:

13. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    513
    ако истовремено ние не успееме во нешто а наша блиска пријателка/роднина(или што да било) успее тогаш боли повеќе отколку тогаш кога двете нема да успееме. Тоа не е љубомора туку тогаш си го поставуваме прашањето зошто таа може а јас не? И толку ;)

14. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Нашиот неуспех.

15. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Мојот неуспех. Затоа што отсекогаш ме радувал успехот на блиските, дали другарка, дали некој од семејството.. не е битно. Ама многу ме разлутува кога тие истите за кои што се радувам дека постигнале нешто и кои ги бодрам за понатаму, ми завидуваат. Зошто? Зошто не можеш да се радуваш за мене како јас што се радувам за тебе? Ах.. пуста компетитивност. :x

16. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    ЗАВИСИ.Значи ако истовремено јас и други на пр.јас имам неуспех а тој/таа успер а јас повеќе сум учела нормално дека туѓиот успер ќе боли повеќе ама ако јас не сум успеала затоа што не сум учела епа тогаш на мојот неуспех :)

17. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    Општо земено болат и двете, но повеќе боли сопствениот неуспех.
    Туѓиот успех е туѓ, а не наш и штом постигнал друг можеме и ние. ;)

18. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Дефинитивно мојот неуспех, не би ме засегало за некој туѓ неуспех, си гледам за себе. :)

19. Victory15

Victory15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    161
    Moјот неуспех, мада некогаш кога нема да успееш се тешиш што и некој друг не успеал.. според мене :D
    Искрено се радувам на оние што достигаат успеси! Само така ;) сите да си редиме :D

20. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Сопствениот неуспех секако