Се додека не пробаш немој да кажеш неќам. Па човек од тебе помлад и не ќе да е баш млад се шалам. Ако сакаш постари може ништо да не биде, мажите од 55-60 може и да се неупотребливи. затоа јас би ти советувал да не ризикуваш. Точно дека помладите се со помало искуство, но је*еш искуство кога ќе биде десфункционален.
зависи колку помлади би сакале пример можи некоја од 30 год не би сакале мажко од 18 год пилиштар е сеуште. а жена од 45 год вероватно би сакала некој од 25-35 годишен
Насловот на темата прилично генерализира. ~ Се' зависи од личноста и нејзините преференции. На некои не им пречи да се во врска со луѓе постари/помлади 10 години од нив. Во свое име можам да кажам дека не би била во таква врска, затоа што го сметам за неприродно и настрано.
За мене можам да кажам дека одам обратно од насловот. Повеќе ме привлекуваат повозрасни. Не зборувам за старци, да не бидам погрешно протолкувана. Додуша од секогаш било така и не верувам дека кога би имала 50 години, би го сменила мислењето.
Мајката,... ние старите сме ружни и неводиме сметка за својот изглед,... и немаме желба за секс.... Не... не ќе да е така,... и не се сите млади девојки со повозрасни.... спонзоруши.
Ахaм и јaс мислaм тaкa, не умри кoњу нa зеленa тревa, или кaкo беше пoгoвoркaтa Мислењaтa зa мнoгу рaбoти се менувaaт зa мнoгу брзo време, немoј ни дa претпoстaвувaш штo би мислелa нa 50 гoдини. Инaку мене не ми билo тoлку битнo, стaрo, млaдo, сaмo дa знaе кaкo a зaвиси и зa штo ти требa Зa гoлеми рaзлики не сум, нo десетинa гoдини не се прoблем.
Некои вкусови се вечни. Не верувам дека жени кои се облекуваат класично или елегантно, на 50 би се облекле во рок стил. Ако мене на 20 не ме привлекувале тие кои имаат 22-23 тогаш не верувам дека би ми запнале за око подоцна.
“Eднаш излегував со еден помал сега се плашам да не ми дојде на коледе“ - Ова како за мене, баш сакам помлади
сестра ми ми го прати ова Си сакам и мали и стари. Е сега со мои 25 не можам да се замислам со некој од 18 год. ама ако има напред двојка може да правиме муабет. Сум била со две години помал од мене и фино беше. Си го научив на се Кога би била постара, мислам над 35ка, а слободна ништо чудно да има некој помлад.
Fakt e deka na poveketo zeni odnosno devojki,koga se pomladi,bas devojki od okollu 18 do kaj 25 poveke gi privlekuvaat povozrasni maski. Ma duri i koga bevme 4 odd nasitee skolski drugari ne gi ni primetuvavme. No podocna se vrtat rabotite.Tie nas ne ne primetuvaat. Sledi i druga faza.Pocnuvame da se primetuvame obostrano. Ne generaliziram,samo od iskustvo. Jas sum postara..povozrasna od maz mi. Toa ne znaci deka go ucam. Ne mi odi relacija 30 ..15 ama ako se dvajcata vo zrela doba navlezeni itekako mozat da se uskladat do kaj desetina godinirazlika.
@galapce ние ма исти сме си биле, млади петлиња сме си земале. Мм е помал 3,5 години, не сум го бирала намерно помлад, така ми се погодилинаку не сум го учела, тој мене ме учел. Не верувам дека би можела да бидам со некој 10-15 години помал а ни постар, што е многу, многу е.
Интересни одоговори и мислења прочитав, сепак еден генерален заклучок би бил дека, како што ние сакаме, мислам на машкиот дел така е и женскиот. кога си помлад сакаш постари а подоцна обратно! хехехе, како и да е темава е за да се каже своето мислење а не да се караме, секој си има право да сака и прави што сака-Демократија!
Од искуство можам да кажам дека секоја постара дама, ужива во врска со помлад дечко. Али овде има и друга ствар, а тоа е дека и помлади момци, уживаат во сексот со постари дами. Фетиш на секој момак, е добра стара риба
Ај она да сака младо мевце, ама нему зш му е стара кока. Или вистина е она ,,стара кока - добра јуха,,
Ја секад сакам да си најдам некоја помала од мене, макар и 2-3 години, едноставно мислам дека е подобро со помлада да се иде и постарите дами не ми се ама баш никаков фетиш
ние луѓето од село незнаеме..чекаме вие од градот да ни кажете што и како тачно е ова..стара кока - добра јуха..без сомнение