Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали почитувате туѓи мислења?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. crtanfilm

crtanfilm Нов член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    581
    Допаѓања:
    79
    Зависи чии се

2. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Зависи од мислењето и до тоа од кој и на која тема е!!!!!Но често не почитувам!

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Секогаш :) Бидејќи ако не пошитувам туѓи мислења, ниту моите нема да бидат почитувани, а секој сака да биде почитувано своето мислење

4. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Почитувам туѓи мислења ама не ги прифаќам сите , само они кои мислам дека се во право ;)

5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.623
    Допаѓања:
    9.037
    Многу добра тема.Јас лично многу ги почитувам туѓите мислења и ставови,што секако не значи дека и јас се сложувам со тоа.
    Напротив ,сметам дека секој треба да си има свое ЈАС ,многу ми е интересно да сретнам личности кои знаат да си ги бранат своите ставови и да си ги искажат.

6. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Да ги почитувам но ретко ги прифаќам :)

7. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Па понекогаш и тоа зависи од кој, а најмалку ке дозволам некој пропалица на мене да ми соли памет , а инаку ако е од некој паметен човек би прифатила нешто.

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  8. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Знам многу добро да ги ислушам сите луѓе , и да го почитувам мислењето на одредени личности

9. Swagiees

Swagiees Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Yepp of course :rofl:

10. Swagiees

Swagiees Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Yepp of course :rofl:

11. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    па можеби и премногу ги почитувам....
    мислам дека знам да ги ислушам луѓето,ама некад се случува и да бидам искористувана за тоа....
    и ете,пак ги толерирам :)
    едноставно сум таква,неможам поинаку :D

гоолем поѕдрав и многу бакнежи до сите вас :* :* :* :*

12. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Почитувам но тешко да го променат моето :)

13. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    Да почитувам и тогаш кога не се совпага со моето мислење, бидејки секој има право да се изјасне како се чувствува и кои се неговите ставови кон одредено нешто и немора да значи дека сите мислења на другите луге мора да се идентични со моите ;)

14. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    зависи,ако и јас истото го мислам да :)

15. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Секогаш сум спремна да ислушам некого, и сакам и мене да ме ислушаат кога имам потреба од тоа. Исто така сакам кога некој ке ми даде свое мислење или совет, ама акло сум цврто убедена дека она моето е правилно, никој не може да ме спречи или предомисли. Ja cu po svome ma koliko kostalo :P

16. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Почитувам, но не секогаш прифаќам мислење, сите сме различни и имаме различни ставови за нештата :)

17. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Јас лично мислам дека секое туѓо мислење треба да биде ислушано со најголемо внимание, прифатено како да се согласуваме со истото (за да се избегнат конфликти), а подоцна сами да ги сортираме информациите и да видиме во што се согласуваме, а во што не.
    Сметам дека од секој човек може да се научи нешто ново и корисно бидејќи секој човек поминал низ различни искуства, живеел во различна средина од нашата, бил опкружен со различни луѓе, стигнал до поинакви податоци од медиумите, своите блиски, професори итн. за кои ние не знаеме, а сето тоа помогнало да се оформи неговото мислење на еден начин за кој ние дознаваме преку дискусија или дијалог.
    Можеби ние не би се согласиле со одредено мислење гледајќи од наша перспектива бидејќи ние сме имале значитело поинакви искуства од индивидуата со која дискутираме, но ставајќи се на нејзино место, соочувајќи се со нејзиното размислување ние всушност нема да можеме да ги земеме нејзините сфаќања за неточни, бидејќи тие се исто толку точни колку и нашите гледајќи ги од друга гледна точка.
    Затоа, да, ги почитувам туѓите мислења и колку и да не ми се допаѓаат ми помагаат да откријам нови работи за самата себе како човек, ми поттикнуваат нови прашања вредни за размислување.
    Можеби од најнеукиот човек ќе ја научиме најголемата вистина на животот.. :)

На bejbi19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51
    Да почитувам,но не го прифаќам секогаш. :)

19. Greg.House

Greg.House Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Па сега зависи какво мислење...Ако неговото во мислење има вистина, и ќе ме замисли на момент, се разбира дека е вредно и дека треба да се почитува. Но, ако некој лупа глупости, без никаква смисла зошто би го почитувал?

20. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Во целина..почитувам секакво мислење.А вредноста на мислењето и вредноста на човекот може да ме натераат да се подзамислам,па дури во некои случаеви и да го променам моето мислење.А во други случаеви,нечие мислење може да ме натера да го сменам мислењето за личноста која го кажала тоа(ако е нешто без врска кажано).