Да и да се согласувам и да не се согласувам. Ќе го ислушам мислењето до крај па после со своја глава ќе му ја мислам
Го почитувам секако.. Без разлика дали ќе ми се допадне или не. Секој си има свои ставови и мислења.. Не може сите да сме исти..
Да,ќе го ислушам до крај и се тоа до границата да не сака соговорникот да ми го наметне неговото мислење и став,а доколку гледам дека е упорен кон тоа е тука веќе поостро реагирам!
Јас пред се гледам од кого примам совет и дали има искуство за тоа што ме советува. Ако е обичен трач од лево-десно одма аут. Во случај да има нешто што го сакам јас и советот да ми биде од помош тогаш можеби и ќе послушам ако некој порано го искусил тоа што мене ми следува.Сепак сакам да си имам свое искуство и со свој разум да си донесувам крајни одлуки.
Pocituvam da, no od odredeni lugje i za odredeni raboti. 100 uma slusaj od svojot nemoj da begas, ne sekoj ti go posakuva najdobroto za tebe
Не секогаш! Почитувам мислење од типот на личен избор и желба( Сакам да учам економија, Историјата не ми се допаѓа, Ме привлекуваат таков и таков тип на личности и сл. ). Мислења кои во себе содржат осуда, хомофобија, било каков облик на shaming, омраза кон животни и сфаќања од среден век ни сум почитувала, ни почитувам, ни ќе почитувам, па макар и крај на свет да е.