ги почитувам мислењата само на луѓето кои знам дека никогаш не би ме повредиле Мајка мИ а се останатото го слушам секако меѓутоа
Јас ќе бидам искрена и ќе кажам дека не го почитувам секое мислење. Во неколку наврати досега ми се има случено некоја личност да ми стане одбивна заради некој нејзин став. Пример, никогаш нема да го почитувам мислењето на некој што оправдува насилство врз животни. Малку ми е безвезно да кажам „Го почитувам твоето мислење“ ако истото се коси со принципите на кои го имам изградено односот кон надворешноста. Да се поправам, дволично ми е. Добронамерни сугестии никогаш не сум одбила, знам да се спогодам, и знам да си го променам мислењето ако некој успее да ме убеди со добри аргументи. Нема ништо понижувачки во тоа, а барем во нашево општество гледам дека подобро е да се сочува „гордоста“ и да се удира со глава во ѕид, наместо да се прифати нешто што е поинакво.
Го почитувам туѓото мислење, а воедо и туѓиот избор, бидејќи секој има право на свое мислење и свој став! Како што несакам мене да ми судат, така ни јас не им судам на другите . На крај краишта, па која сум јас или пак кои се тие да се мешаат во туѓи животи?!
Само мислењата на мајка ми, татко ми, сестра ми, и дечко ми ги почитувам. Другите можат да се сликат. Своеглава сум и никого не слушам.
Туѓи мислења во однос на мојот живот во повеќето случаеви не почитувам. Никој неможе да ти каже што е најдобро за тебе. Сакам да погрешам и да ги осетам на моја кожа последиците од таа грешка, за да не ја повторам. Плус секое искуство е добродојдено. Жабе некој то збори напрај вака, напрај така-кога на крај пак ти мора да го изминеш својот пат.
Многу ретко прифаќам туѓо мислење и тоа во случај да не сум определена во однос на нешто што ме засега или пак ако ми се види доволно мудро . Обично се раководам според сопствените ставови и желби.
Па прифаќам се во целина и ќе подразмислам кое мислење е подобро моето или туѓото полесто било туѓото но тоа се случувало бидејќи многу сум избрзала
Да почитувам туѓи мислења но доколку се аргументски изградени и со факти поткрепени, а и да не се па на крај краева секој има право на свое милење, и секој си има начин на негово доловување.
Секако дека почитувам но тоа не значи дека се согласувам.Но ако моето мислење не се почитува искрено би се размислила...
Ги почитувам туѓите мислења, особено од луѓе кои ги сакам и знам дека ми мислат добро. Но, доколку нивните мислења не се совпаѓаат со моите, а најчесто е така, тогаш не ги прифаќам. Ако згрешам, ќе знам дека одлуката била моја.
Секако , сметам дека секој има право да си го искаже своето мислење, и должност ми е целосно да го сослушам, без да го прекинувам и слични работи. Истото го барам и кога јас се изјаснувам. Но иако почитувам не значи дека секое мислење треба да биде прифатено. Некој те советува за добро, повеќето за лошо да направиш за жал... Само едно ќе кажам : Господ нека ме чува од пријатели, а од непријатели можам и самата ...