Секој си има право на свое мислење и го оставам да се искаже до крај, потоа јас сум на ред или се согласувам или го кажувам моето кое секогаш е во право
Секој си има право на свое мислење. Но, доколку сум убедена дека моето мислење е правилно и поддржано со факти, ќе дадам се од себе да им го сменам мислењето. А, доколку ме убедат со факти дека грешам, тогаш јас менувам мислење. Што значи, сепак почитувам туѓо мислење.
Воглавном да,се додека не се поткрепени со омаловажување и слично..И тогаш го прифаќам како мислење ама знам да вратам и јас !
Почитувам туѓо мислење, се додека мислењето е поддржано со факти....доколку не е, си стојам само на моето
Почитувам до извесен степен. Не мислам дека сум баш секогаш во право т.е.знам дека не сум била иако веројатно тогаш во конкретниот моменАт сум убедена и глави сечам ко средновековен егзекутор со качулка , живо човече сум и кај мене доаѓа до црвено светло и испишан ерор понекогаш, верувам дека никој не е апсолутно секогаш во право и секој од нас најмалку еднаш во живот почувствувал на своја кожа изгореници од трет степен за нешто за кое не бил во право. Па, живот со бланко искуство од друга страна и не е нешто што лично преферирам и посакувам . Во однос на оние мислења од најблиските ех, баш тоа е најоштриот нож со две сечила. Знам од една страна дека по дифолт намерите им се најдобри, ама и патот до пеколот е поплочен со такви де, мислам баш нивната огромна субјективна инволвирност често им ја замаглува перцепцијата понекогаш. И факт , за најблиските на сите ни се активира онаа себична мотивација и често мислејќи дека некому сугерираме нешто најдобро за него или неа, всушност го сугерираме најдоброто за ми, мајселф енд ај. Пак во однос на мислењата на помалку блиски персони, си имам филтер низ кој ја филтрирам нивната издржаност и давам зелено светло ако го минат тестот за квалитет. И доколку некој во недостиг на аргументи ме напаѓа персонално со лични навреди или си се смешкам и го иритирам вербално или ако ја премине границата на пристојност знам и да ги употребам неговите куршуми, инает сум и касам, овај враќам де соодветно, . Во однос на прифаќањето ја земам секоја позитивна и издржана сугестија во предвид, но пак ќе постапам на крај по мое, принцип - или по мое или по мое , што да правам личните искуствени борби и лузни ги ценам повеќе.
Да, посебно ако се кажани на културен начин без да ме вреѓаат а ако можам и да научам нешто од нив уште подобро .
Зависи кој ми кажува ако особата што ми кажува ми е мила фина,добра би го почитувала нејзиното мислење доколку не секако дека НЕ!
Почитувам со тоа што ќе ги ислушам,а ги применувам ако мислам дека се добри,не наметнувам мислења ниту сакам да ми наметнуваат!
Да речеме дека почитувам, на некој начин, иако не знам што се подразбира у моментов под почитување туѓо мислење... Како и да е, сослушувам луѓе, и да се глупи -ако, нека си уживаат во сопствената глупост, друго не им преостанува. Многу луѓе, многу мисли, ама некои се дискутабилни и не секогаш заслужуваат да бидат ислушани... И поетот сакаше да каже... не почитувам сечии мислења.
Почитувам, знам дека секој е различен и секој има право да мисли и дејствува според свои убедувања, и најчесто ми е интересно да разговарам со особи со различни мислења и ставови од моите...Дали во себе ќе си речам wooow или пак отворено ќе си го искажам моето чудење не е битно...важно ќе ги ислушам и во најголем дел можам да ги разберам... Освен кога се работи за најблиските ми...Ако гледам дека почнале да се водат по некои ставови за кои јас мислам дека се погрешни, и плус влијаат на мојот живот, тогаш не ги оставам на мира и сум жива напаст...
Почитувам туѓи мислења но во зависност од тоа кој ми го кажал...ако е некоја личност која нема ни малце памет во глава нема ни да сакам да го слушнам нејзиното мислење, ако е некоја паметна личност која може да ми помогне секако дека со големо задоволство би го слушнала нејзиното мислење.
ги почитувам туѓите мислења, ги ислушувам до крај кој - што има да каже. само тоа не значи дека ги прифакам сите
Да. Почитувам. И туѓи мислења. И совети. Но само кога знам и сум свесна дека навистина грешам за нешто. И почитувам мислења само од оние кои знам дека се грижат навистина за мене. Поблиските другарки/ки, моите родители, секако, тие ми мислат секогаш најдобро.
Се трудам да почитувам но секогаш мислам дека моето мислење е најправилно.Знам дека не треба така но таква сум што да правам.Дури откако ќе сфатам дека сум била грешка се извинувам. Но сметам дека ако некое мислење е добронамерно или исправно треба да се почитува.
Почитувам. Но, не значи дека истото го применувам, не сите во денешно време се искрени, но сепак го земам во предвид мислењето.
Секако дека да. Според мене нечие мислење неможе да биде грешно.Сепак тоа е мислење..некој го смета за добро некој за лошо. Спојлер Ај дека е офф.. тука ќе пишам дека најмногу мразам кога некој нема мислење,или го копира туѓото. Сепак искажаните мислења даваат претстава за вашиот карактер
И јас почитувам,но скоро никогаш не ги прифаќам,си терам по свое,како јас си сакам и како ми е мене убаво мајка ми се ме кара и ми вика со ваков инат како тебе,тешко дека може да се разбере некој а јас со сите се разбирам,само со неа не
Апсолутно. Не значи дека секогаш се согласувам со тоа што го вели другиот, но го почитувам неговото мислење