Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали по дома носите градник?

Дискусија во 'Тело' започната од sanja-lazanja, 13 декември 2010.

?

Дали носите градник дома?

1. Да

626 глас(а)
    43,1%
  2. Не

826 глас(а)
    56,9%
  1. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Апсолутна глупост дека носењето прслуци предизвикувало рак на дојка, мислам поголема глупост не сум чула. Ако од прслуци се добива рак на дојка, тогаш оние што не носат што добиваат искривена кичма?

2. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Ретко кога го соблекувам !

3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
  4. WhiteButterFly5

WhiteButterFly5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    69
    Да, ама без корпа. Кога излегувам носам со корпа онака убаво да изгледаат. :D
    А по дома неможам без прслук, незнам зошто, само да е олабавен па не го ни осекам дека го носам. 8)

5. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Ја неможам без градник, не го вадам градникот од мене ни за спиење.

6. LGBT

LGBT Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    108
    Да, освен кога спијам.

7. blonde.92

blonde.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    34
    увек ! и додека спијам, неможам без градник. практикувам една вечер во неделата да го извадам али само толку неможам поише

8. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Чувството кога после напорен ден го соблекуваш градникот :lol: Непроценливо..
    Не практикувам да носам градник по дома а за спиење не доаѓа предвид затоа што не се чувствувам слободно.

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Најчесто не носам поготово во лето никогаш не го ноосам градникот по дома а со градник немем никогаш спиено баш никогаш

10. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Слобода за градите,смрт за прслуците :D Каде ако не дома? Не се осеќам удобно со прслук посебно не во лето. Порано и спиев со градник ама сега мноогу ми смета

11. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.121
    ... "Заклучокот од ова истражување е дека жените кои носат градник повеќе од 12 часа на ден се под 19 пати поголем ризик од настанување на тумори на дојка, додека жените кои носат градник континуирани (и во текот на денот, и во текот на ноќта), имаат 113 пати поголема веројатност за добивање на карцином на дојка од оние кои го носат помалку од 12 часа на ден. Во реалниот свет овие бројки значат дека носењето на градник повеќе од 12 часа на ден е скоро исто толку опасно како и пушењето цигари и развојот на карцином на белите дробови."
    http://www.zazdravje.com.mk/upload/cont ... 1%82%D0%B0

Oва е само едно од истражувањата, меѓутоа сите дошле до ист заклучок. Затоа гледајте да си носите градник само кога морате, а не и по дома :)

12. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Никогаш по дома не досам градник,кога сум дома сакам да се чувствувам удобно а не да се стегам во тој прслукот.

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    3.184
    Носам само надвор кога излегувам, а по дома никогаш. Од порано ја имам таа навика и кога го носам ми смета некогаш, така да, ми олеснува кога го вадам. А за спиење, ни под разно.

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ќе се дрзнам да бидам офф топик ке ми простите!
    Незнам каде е отиден светов ама ти драга, дефинитвно не си поразлична.
    Како прво која си ти да се дрзниваш да критикуваш дека оние девојки кои не носат прслук дома пред домашните, особено дедо татко, брат итн. немаат усул, немаат срам и така натака. не сакам да се навредиш, но некои тука имаа пристојни родители и роднини, кој НЕ ТЕ ГЛЕДАAT во гради! Се запрепастив од твоите коментари дека брат ќе се возбуди ако те види без прслук. За татко не сакам да коментирам. може да се случи доколку е помал да има некави кофузии но норамлно со раговор со мајка или татко ќе му стане јасно. Јас немам брат, така неможам да коментирам, но моја најдобра другарка дома обавезно седи дома без градник а брат и има само 17 години и нути еднаш ми се нема пожалено дека брат и ја гледа криво! Нормално сестра му е-воспитан е и он патријахално и знае каок треба да се однесува и кој као да гледа. твоето воспитување незнам какво е, само патријахлано сигурно не е.
    Ме иритираат твоите коментари ама ПРЕМНОГУ! Се дрзнуваш сите 200 и куср што сме стиснале НЕ да не анречеп неморални. Епа извини ама јас морам да ти реплицирам.

Инаку он топик-Граник да но дома не, а на спиење несакам ни да помислам. Обаво си кажа RainBow и Magnolija и сите други, неможам сите да ве запамтам, докажано е научно дека градникот е штетен за носење повеќе од 8 часа дневно. Затоа постојат вежби за гради за да бидат затеганти и здрави и без граник. Надовор од здрав памет ми е да носам граник и кога спијам :fubar: Ма колкави и да ти се дома не. Здравјето пред се :rock:

15. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.990
    Допаѓања:
    123.650
    Зависи кога како.Летно време поретко.Си носам боди,за сваки случај да не делувам невкусно.Кога си доаѓам од работа на овие горештини,едвај чекам да влезам под туш и да се ослободам од стегите на градникот :lol: Кога ми доаѓаат гости секогаш носам :!: Гардероба мењам не пак градник :lol: За спиење никогаш не носам.А зимен период секогаш носам ретко го вадам.

16. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    го носам и тоа од пуста навика не дека неможам без него :) го соблекувам само кога се туширам :)

На Jasnabasna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Нема шанси! :D
    По дома сакам да си се осеќам удобно, а градникот е дефинитивно последен од листата на удобни нешта. :!: За спиење го имам носено само еднаш, на екскурзија, ама после тоа во сред ноќ ме изнервира и го џитнав. :D

18. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216
    Па во повекето случаи носам,а можам и без него :)

19. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    кога како :?: :)

20. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Навистина е срамота воопшто да помислиш а камоли да се размафташ со градите пред твоите, ако си патријалхално воспитана прашај ја мајкати дали она смеела да се појави пред нејзиниот татко без прслуци. А тоа не е точно дека нема да има никаква реакција особено ако имаш, брат кој е во пубертет итн, бидеки тоа е природна реакција која доага спонтано мислам на сексуалното дразнење. А и другаркати се гледа дека сте исто воспитани и затоа се дружите и велиш таа не приметила дека брат и ја гледа, поинаку па што очекува да примети нема валјда да ја нападне брати а тоа што треба да го види за да свати што се случува најверојатно нема да ја има таа прилика бидејки брати е најверојатно попаметен.
    Прашај ја вака речии како би се чувствувала она брати да излезе да се шета по гаки пред неа на кои ке му се оцртува пенисот, па нели брат и е зошто да не се шета по гаки, или таткои да го направи истото.
    Значи немој да ми споредуваш тука лето, плажа, купаки итн. Тое е едно овде зборуваме за друго инаку постојат истражувања во куи се вели дека мобилниот телефон предизвикува рак на мозокот па негледам дека ниту ти ниту другите не се откажале од него, значи она што ни одговара се повикуваме на тие истражувања а она што не ни одговара го премолчуваме или отфламе, со зборовите ма пушти ги тие истражувања секој ден нешто ново кажуваат. Значи има време и место кога ке ги “ослободиш“ градите на пример додека спиеш, некогаш кога си сама, или евентуално брати е излезен ти си седиш во соба пред компјутер тоа е веке ок а не пред сите тоа е чист егзибиционизам. Па вагината треба да дише има и такви истражувања и ајде сега сите да шетаме дома без гаки и да спиеме без гаки, или да се шетаме голи низ дома нели братни или таткони нема да не гледа со други очи нели они се воспитани и знаат дека нетреба да не гледаат така.