Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали по дома носите градник?

Дискусија во 'Тело' започната од sanja-lazanja, 13 декември 2010.

?

Дали носите градник дома?

1. Да

626 глас(а)
    43,1%
  2. Не

826 глас(а)
    56,9%
  1. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мразам градник, мразам да носам...најозболно мразам :@ ...ме стега и ме нервира, ама морам да носам и тоа по цел ден.
    Станувам сабајле и до вечер си го носам оклопов додека не легнам да спијам, жими тогаш што не носам.
    И зимно време кога сум натуткана со повеќе парчиња алишта, ако се пошироки не носам градник и се радувам како дете не лижавче, може затоа и повеќе ја сакам зимата од летото. :?: :)

Е што ми беше убаво пред да се омажам, дома не носев градник, туку само ако излегував или ако ни се најавеа гости да ни дојдат. Најинртересно беше кога некој неочекувано ќе навратеше па јас и сестра ми двете трчавме во детска да си ги облечеме прслуците.

И покрај тоа што нашиот татко беше и сеуште е прилично строг, ниту еднаш не се случило косо да не погледне затоа што немеме прслуци или пак мајка ми да рече-облакајте се срамота пред татко Ви.

Другарка ми има брат и пред него не носеше прслук. Па брат и` е :!: ...исто и золва ми, по дома пред свекор ми и маж ми се шеташе без прслук.

Сметам дека нашите блиски (брат, татко) доколку се со здрав памет и нормални нема да имаат никакви перверзни мисли.
    Дури и ми се гади самата помисла дека таткото или братот поинаку ја гледаат ќерката/сестрата. Тоа веќе се болни, настрани ликови. :puke:

На Hipica и bittersweet им се допаѓа ова.
  2. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.485
    Допаѓања:
    17.195
    Ја си носам по цел ден, па и си спијам :) Ич не ми пречи :) Ептен нефкусно ми е кога ќе видам некој без градник, одврано ми е :puke:

3. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    носам. можам и да спијам со него, навикната сум

4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    О, и тоа како има твое мое во брак.
    Немам јас погрешна перцепција туку очигледно твојата е малку испревртена.

Мене свекор ми не ме одгледал (тука спаѓа и бањање), не ме гледал како растам, не ми ги бришел солзите кога плачам и не ме гушкал кога ми требала утеха....тоа го правел татко ми. И денес нему не би му пречеле градите кои можеби :!: ѕиркаат под блузата, туку би му сметало моето натажено лице и насолзени очи или пак би ме гледал како се смеам и би се радувал што детето негово е среќно.

Има голема разлика меѓу свекор и татко, не...не голема, огромна, неспоредлива.
    Тој човек (свекор ми) за мене е исто што и гостинот споменат во претходниот пост кој ненадејно доаѓал на гости кај моите.

Маж ми не и е брат на сестра ми и никогаш нема да и биде, туку и е зет за сестра.

Вистинските крвни врски и додадените семејни врски не се едно исто и никогаш нема да бидат.
    Пријатно.

5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Па да...незгодно ми од другите членови од семејството :$
    Инаку некогаш не носам а повеќе носам и спијам со него не ми пречи :)

6. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    не носам :) кај одвај го трпам коа ќе излезам од дома па уште дома да го носам :D ептен ако дое некој на гости , ептен да не е непријатно :) дома удобност тераш :D

7. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    да дома го носам само за спиење го вадам не ми пречи :)

8. Feminko

Feminko Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Само за спиење не го носам, не би носела градник воопшто, но непријатно ми е да се шеткам пред други така без градник, се си мислам ме гледаат во градите и дека ми се познава возбудената брадавица :rofl: :P :wasntme:

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.818
    Допаѓања:
    25.505
    Не.
    Не ми е удобно, а и не знам колку е здраво..
    Најчесто сум сама дома, а кога има по некој или пак сите, 99% седам во соба кај мене, не сум во контакт со никој за да се мислам дали нешто ми се проѕира и слично..

10. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Кога сум сама не :)

11. lebarka

lebarka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    26
    Најчесто не носам градник по дома. Сега засега сме само јас и дечко ми, па не ни гледам причина зашто би носела. Градите не ми се нешто големи, а и без градник повеќе му се допаѓам на дечко ми. Нормално кога ни доаѓа некој на гости носам градник. При спиење, ма не знам кај да сум не можам да истрпам градник.

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ова е последен пат како ти реплицирам, немам мамера да трошам зборови со тебе девојче! ти дефинитвно имаш премногу заостанато милење и се дрзна сите на овој форум кои ЈАСНО и ГЛАСНО си кажале дека не носат дома градник, а тоа неа беа малку дека сме распуштени и невоспитани и што уште не. Не се спуштам на твое ниво да ти објаснувам како сум воспитана, ти па најмламу смееш да се дрзнеж да коментираш и да се дрзнеш да навредуваш! твоет мислење за патријахално воспитувцање е потполно погрешно! Коментирај колку сакаш, не трошам зборови за тебе, не вреди, ниту ќе ти го сменам мислењето, ниту сакам, само не смееш да се дрзнеш сите да не правиш неморални. КАко да живееш во камено доба а на 21 век.
    не сосам градник дома ни ќе носам, и не ми се пафтаам госпоѓице, постојат вежби за гради ако не си чула па така си ги држиш во добра форма :!:

13. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    Нормално дека немаш што да ми реплицираш бидејки аргументите се на моја страна, и нереков неморални туку егзибиционистки, и ајде и тоа ке го сватам да го правите тоа надвор кога излегувате, па ајде ке речам сакаат да привлечат внимание да се покажат колку добри гради имаат и сето тоа би можела некако и да го оправрам. Но дома пред таткоти да излезеш и ај тоа да е онака на поминување или ете си се туширала па не си ги ставила веднаш во ред, но да се шеташ по цел ден а тоа подразбира и да се наведнеш, и мислам милион ситуации се каде што не да е работата зини земјо проголтајме, и ако тоа можете да си го дозволите пред домашните негледам причина зошто така не би шетале и низ град впрочем таму и повеке доликува за разлика од дома. Срека што не поставив тема дали по дома носите гакички, најверојатно ке бев шокирана од сознанието, и кога ке почневте со приказни од типот ма никако само доагам дома веднаш ги соблекувам, ме стегаат ми влегуваат во задникот и небулози од тој тип. А што се однесува до тоа дека хипстер ги тренира градите да не и шетаат, сигурно има и истренирани брадавици да се кријат по наредба. Ако можеа вежбите за гради да бидат замена за градник ке беше супер. Но како и да е можеби вие сте отишле понапред со времето од мене и можеби сето тоа што го правите е во ред и бидејки тврдите дека јас немам врска што е патријалхално воспитување, тогаш зошто никој не ми одговори дали вашите мајки шетаат по дома пред вас и пред своите синови без градник и уште побитно прашајте ги вашите мајки, дали тие смееле да се појават така пред сопствените родители во тенки маички без градник.
    Драго ми е што барем 40% одговориле дека се однесуваат пристојно т.е спастрено дома иако е за мене разочарувачки процент но сепак ми дава надеж дека барем толкав број жени ке се обидат таа пристојност т.е некои морални норми ке се обидат да ги пренесат на своите деца.

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Добро бе Сања, верувам дека ниту една од нас која се изјаснала дека по дома не носи градник не му ги пика градите на татко си или брат си в уста, for Christ's sake!!!
    Не сум те прочитала кога си го поставила прашањево, еве сега ако дозволиш ќе ти одговорам: да, мајка ми шета по дома БЕЗ градник, пред татко ми, пред брат ми и пред баба ми. Дури можам да кажам дека јас почесто носам од неа. Само немој да речеш сега дека и мајка ми е егзибиционистка, па да си го сфатам ептен лично (нели, мајка ми е) и да ја направиме големата.

:bow:

На Cynthia и lolyta777 им се допаѓа ова.
  15. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    А зашто да не одам без градиник? Што има страмно тука па и пред татко ми шетам без градник!

16. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Јас понекогаш носам понекогаш не. И да мислам дека нема ништо срамно во тоа. Природно си е природно.

17. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    најчесто носам,некако ми е чудно ако немам градник на мене :^)

18. sanja-lazanja

sanja-lazanja Нов член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    50
    hipica нема да кажам ништо лошо за мајкати пред се од почит кон нејзините години, само ке кажам дека децата се огледало на своите родители, и после ова што го напиша се ми е јасно, бидејки тоа ми е на некој начин традиција која секако треба да се почитува. Но сепак добро е што не шетате голи по дома, затоа велам во секое лошо има и по нешто добро.
    Јас секогаш велам ниту една градинка, ниту едно училиште неможе децата да ги научи и да им го подари тоа знаење, што можат родителите.
    Затоа никогаш не ги кривам децата бидејки тие во секој поглед сакаат да се огледаат во своите родители, и да се однесуваат како нив бидејки секако дека сите мислиме дека постапките на нашите родители се правилни колку и да се тие погрешни.

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.833
    Оф бе Сањче, како ли господ те створи толку совршена и со реплика (што нема допирна точка со муабетот) за се.
    Јас НИКОГАШ не носам градник по дома. И тоа значи дека јас ги провоцирам моите? Колку само не.
    Сосема друга приказна е ако твоите дома те гледаат како сексуален објект и приметуваат дали градите ти стојат цврсто или десната повеќе ти виснала од левата.
    Не ми е јасно зошто би се стегала пред домашните. Па они ме створиле побогу.

20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Не баш напротив, несакав да ти реплицирам за да се возджам да те навредам, не се спуштам на тоа ниво. не сакав да се мешам дека стварно нешто не е во ред со твоево мислење, бидејќи ни баба ми не размислува така.
    и само теши си се дека имаш повеќе аргументи. Незнам како можеш да помислиш на такви работи, кој тука спомна неморални чинови, кој спомна дека голи шетаме! Амн што има срамно да одиш во маича со кратки ракави подолга дома и без градник! какби неморалности, бог да чува. Ако си воспитана патријахално што толку мн го отупе, нема ни да помислиш дека татко ти или брат ти ќе те гледаат накриво. И те молам дај прочитај што е патријахално мислење.
    И ок, не ги обвинувам тое 40% што носат дома, ок нивно право ама не можеш да кажеш дека на др 60% нешто не им е во ред! мн дрско и безобразно се поставуваш цело време!