Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали по дома носите градник?

Дискусија во 'Тело' започната од sanja-lazanja, 13 декември 2010.

?

Дали носите градник дома?

1. Да

626 глас(а)
    43,1%
  2. Не

826 глас(а)
    56,9%
  1. Princess.Serena

Princess.Serena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    102
    Јас носам секогаш, инаку незгодно ми е. :$ Само за спиење ги пуштам на слибода. :lol:

2. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Па вака имам 13 години и за моја возраст градите се ми доста големки.Сите мои другарки носат градници и дури оние кои немаа гради.Мајка ми мисли дека сум сеуште мала и од кога е најприкладно да се носи градник и еднаш слушнав дека болести се добивало ако не се носело градник.ДАј кажете ми како да и објаснам на мајка ми :?:

3. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    кога како..
    ама за спиење обавезно го вадам :)

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Не носам градник по дома, не можам се чувствувам како оклоп да имам на мене :D Но знам дека и не е во ред да се носи постојано поради здравјето, штетно било,се носи само кога тоа е потребно.Додека за излегување носам обавезно, нема шанси без него :geek: :!:

5. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Одговор ? :$

6. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194

Мислам дека не постои најприкладна возраст за носење градник, сечиј развој е индивидуален, лично и јас почнав да носам од 13год, пошто и јас бев малку поразивена во однос на градниот кош од другите мои врснички, сепак мислам дека треба да поразговараш малку со мајка ти и да и објасниш дека всушност не си воопшто мала, мислам ако е така како што велиш дека имаш поприлично пораснати гради, дека едноставно ти треба градник, а не дека ќе го носиш така за кич, пошто нели сите носат ајде и јас, а ова за болест е некој мит сигурно, прв пат слушам вакво нешто. Поздрав :*

7. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    За по дома не можам да смислам градник. Едвај издржувам надвор да го носам, а не дај боже дома :lol:

8. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Да бе, едвај надвор носам, а не па и по дома да носам градник. :P

9. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    229
    Не е соодветна темава за прашањето.Затоа нема одговор. :)

И да си се вратам на темава.Никогаш не носам градник по дома,зошто да се стегам кога сум дома,не за џабе се раскомотувам по најшироката маица и најстарите хеланки за по дома. :lol:
    Ниту за спиење,ниту пак за по дома.Едвај надвор го трпам. |( :)

10. natashaaa

natashaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5

И јас го имав истиот проблем мајка ми мислеше дека сум мала за да носам градник се обидов да и објаснам дека повеќе неможам со бебидол (на физичко кога трчам и се тоа..) ама она си остануваше на тоа нејзиното дека сум мала но по некое време испаднала со некоја пријателка која била докторка и таа и објаснила дека носењето на градник во тој период е многу битен бидејќи со негова помош се оформуваат градите..
    поразговарај со мајка ти објасни и..ако можеш побарај на интернет на некоја страна зошто треба да носиш градник и покажии нека прочита..:D

11. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    1.113
    13 мала? Во седмо сите носевме, а повеќето од нас и пред тоа. Штом почнат да растат е потребен градник, па и мали биле пак е потребен. Болест не, ама за да имаш форма како што треба и oдржувани и негувани гради, набави си, време ти е.

12. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    По дома не носам градник, ниту пак додека спијам. Едно влагање дома одма го соблакам, затоа што се чувствувам по опуштено, нема потреба и дома да ме стега без врска :)

13. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Не,ме стега.
    Мене сите градници ми се со потпунки затоа што имам мали гради,и затоа само за искачање носам :)

14. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Ама тема.. Пак воведот..
    Зошто некого би го интересирало кој колку време носи градник по дома и дали го вади за спиење -.-

15. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    По дома не носам градник, ниту пак додека спијам.

16. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    градник носам преку целиот ден само понекогаш го вадам за спиење,неможам без него дење

17. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    По дома градник јас не носам зошто мислам дека нема потреба. Имам другарки што се постајано во него, дури и спијат со него но јас не сакам а и не ми е потребно тоа. :)

18. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    порано по дома не носев градник ама сега бидејќи сум бремена и градите ми растат а и ме болат поубаво ми е и кога по дома носам градник го вадам само за спиење.. :)

19. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    :D Не носам никогаш :D

20. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    не носам , освен ако не ми се јави некој дека треба да дојде па да станам да си облечам.