Од октомври до април не носам воопшто бидејќи носам боди и тоа е доволно за моиве гради .На лето на работа носам купач,работам покрај езеро па затоа.А за по дома со знам ако не сум го споблекла пред спиење(ако ме мрзело) носам ако не не носам .
Не носам градник по дома бидејќи е тоа тотално непотребностегање а особено не во лето. Во лето дури избегнувам да носам гаќи по дома а камо ли прслук. Гаќи не носам бидејќи често носам шуироќи фустани незнам како се викаат оние за низ дома што се на прерамки и долги онака комотни. Се случува и во продавница да отидам без градник, но некако кога ќе излезам од дома без градник се чувствувам како да сум гола и некако веднаш ми се ежат брадавиците и затоа кога носам некоја тенка или припиена маичка а излегувам од дома ставам градник, не за друго туку да не им давам материјал на комшивките на ме озборуваат бидејќи и без тоа тие тоа го прават. Инаку неможам да сватам зошто би ми било срам од моите како што некои тука коментираат кога ниту мајками ниту сестрами не носат градник по дома бидејки сите 3 сме згодни и имаме квалитетни гради и нема од што да се срамиме.
кога сум без градник се чувствувам како да ќе ги посеам некаде градите.а и + имам машки дома брат ми и татко ми и непријатно ми е.
кога како некогаш носам некогаш не ама ако излегувам некаде надвор не одам без градник освен ако треба да се сретнам со дечкоми и ако одиме некаде каде што ќе сме сами...
Градникот го вадам пред спиење а инаку цел ден поминувам со градник! Ептен ретко, некогаш во лето ако ме фати некоја нервоза од жешкото па да го извадам за по дома, ама воглавном го носам! Навикната сум со градник и не ми смета.
Па најчесто носам. Се случува некогаш кога ќе си дојдам да го извадам но тоа е ретко И за спиење обавезно го вадам.
Зимно време по дома не носам, зошто на мене имам подебели блузи, може и дуксер па не се познава дали носам или не. Ама летно време обавезно. Со оглед на тоа дека летно време носиме кратки, тенки маички, срам ми е така да се шетам, па се се' познава дури и се проѕира. Ајде од мајка ми и сестра ми не ми е срам ама од татко ми, не е пријатно воопшто. Незнам како така седите. А за спиење никогаш не носам, ме стега и не ми е убаво.
Со оглед на тоа што не ми се многу големи градите преку зимо не носам, но преку лето неможам да се оставам така, се случува некогаш да носам само бебидолче но многу ретко. Дечко ми обожава кога не носам градник па понекогаш кога се шетаме и тогаш носам бебидолче. И никако спиење со градник, неудобно ми е
Не носам и неможам да носам.Како по некое правило само што доаѓам дома прво што правам е го вадам прслукот бидејќи кога сум доса сакам да сум слободна и опуштена.