немам големи гради и затоа ми сметаат прслуците,кога влегувам дома прво соблекувам тоа па онда правам се друго што треба. за спиење пак во никој случај никогаш сакам да облекувам градник само кога се спремам за либето така нешто секси облека ама и тогаш брзо го снемува од мене и не ми пречи
Jас пак не можам без градник имам големи гради и ако го соблечам како паднати ми се и одма се наежувам Kога ке спијам носам меки,без корпа и жици и полесно ми е,ги олабавувам и супер ми е
Не носам по дома,само ако имам некој на гости. Малку на работа ме стега па и по дома. Едно стигање од работа и го фрлам
Па добро ама мислам дека тоа што се наежуваш, не е затоа што ти се паднати туку затоа што најчесто носиш па кога ке ги извадиш, со самиот допип на маицата на брадавиците доага до реакција затоа што со постојано носење на градник кожата на градите станува понежна и почувствоителна. Со самото тоа што постпјано носиш грданик и навикната си со него и кога ке си без него на некој начин се чувствувбаш како да си гола и затоа доага до таква реакција.
Не разбирам каква поврзаност има неносењето на градник со појавувањето на стриите , Стриите се всушност еден вид пукање на кожата од нејзина недоволна еластичност заради нагло растење, дебелеење... Инаку мене лично премногу ме нервира градникот, само што влегувам дома веднаш го соблекувам. Иако имам големи гради по дома си се шетам без него, е сега ако имаме некои гости нормално не ми е пријатно така да се шетам пред нив..
Edvaj go podnesuvam za izleguvanje a za doma nema sansa a posebno ne za spienjetolku me nervira,mi smeta,me gusi.Nebitno mi e dali ima gosti doma ili ne,gradnik-nikako [mod-kirilica:1p3dno7s][/mod-kirilica:1p3dno7s]
Како да сум родена со градник Не ми смета, како да е дел од мене. Носам секогаш, дури и на спиење. Баш пред некој ден со една другарка влеговме во бутик за долна облека и си зедов еден градник, со сунѓер целиот (push-up, или како и да се вика) и другарка ми ми вика а јас си мислев дека си имала гради, а ти сунѓери носиш а Без него како да не сум јас, чудна сум си целата, дури и стомакот ми е поголем од нив Се надевам дека некој ден ке ми пораснат
Не носам по дома градник, не се чувствувам комотно Понекогаш можем да се случи да носам за по дома покомотен градник без корпи ама ретко и тоа.. Брусхалтер не иде ми уз карактер
Стриите на градите се прават повеќе кај оние што имаат поголеми гради и не носат градник, а не само во пубертет и бременост. Од гравитацијата поради својата тежина свиснуваат надолу и се оптегнуваат (ако не ги вежбаш градните мускули) па и тогаш пука сврзното ткиво (не кожата) поради недоволна еластичност. Инаку, јас цело време носам градник, освен за спиење. Нема шанси да ги оставам така пуштени, доволно ми тежат. Со градник поубаво се чувствувам.
Јас градник не носам само кога се капам и кога сум на плажа (тогаш купаќи носам) водруг случај неможам да си замислам без градник така сум навикната и воопшто не ми смета и не ме нервира
по дома не носам освен ако не ми дојдат гости,а сега бремена иЧ немозам па една докторка ми пораЧа некои (посто вика не било добро да ми висат) маиЧки имаат одоздола како беби дол и ги дига градите исто ко да сум со прслук само без корпа