Вие што не носите градници ама морате (за по дома секако) за да не ви шетаат лево-десно Ви препорачувам бебидолчиња јас носам такви и тоа секојдневно почнувајќи од утро до вечер каде спаѓа и цела ноќ.. и онака не носам градник мала сум градите не ми се ни мали ни големи ама немам потреба уште сега да се мрцварам има време )
да, јас си носам и по домаа, и со него спијаам, така цела недела си го носам, па послем мењавам со друг.. како да сум родена со негоо, нон-стоп сме заедно ^^
Да, и преку ден и ноќе. Последнава година почнав да го вадам навечер, но навика си е навика, заборавам.
Без градник се осеќам како гола и неможам без него, дури ни за спиенје не го вадам... скоро и не памтам какво е чувството без градник Вечерва ќе го извадам од радозналост
Изρаснав во семејство во κое беше стρого забρането оцρтување на женсκото тело,имав стρог татκо κој ми поставуваше пρавила да не се пρесоблеκуваме со бρат ми еден пρед дρуг,да не се наоѓаат гρадници и ѓаκи по собата па маκаρ и ниκој да нема дома.Κога си дома нρ смее да не носиш гρадниκ,а κога си легнуваш го соблеκуваш и го ставаш во шκав или под алиштата κои си ги носел ниκаκо на видно место.Ми остана таа навиκа и таκа си носам по дома,што дуρи и се осеκам неκаκо поженствено додеκа носам гρадниκ,за спиење κажав не носам.А κога доев носев бејби дол.Е тоа е тоа навиκа
Исто и кај мене со тоа што јас имам сестра ама пак важеа истиве правила што биле и кај вас. Татко ми не дозволуваше да одиме така по дома, секогаш велеше срамота е девојки сте, треба да сте прибрани или што викаш ти да има расфрлано прслуци, гаки и слично, тоа не смееше. Е сега откако се омажив маж ми знае често да ми рече: Зошто не го соблечеш тој градник кога си дома не те стега? Ама пустата навика и некако многу ретко го соблекувам преку ден, само за спиење