Џули 77 ти стварно не си по модата. Дома во ролка, а пред друштво минич се да се види и деколте на виделина а? Па мене татко ми таман работа да ме гледа во гради. Бог да чува!!! А воедно татко ти те нема видено во купачи??? Или и за тоа си патријахално воспитана и само со друштво на одмор топлес се сунчаш. А како мала татко ти не те гледал гола? Значи ако носиш маица нормална низ дома ќе ти е нормална и со прслук и без него. Е сега ако носиш некои деколтирани и срам ти е без прслук? Па со прслук кога ти се кренати и ти скокаат во вис не ти е срам? Ах Сања Лазања, патријахално девојче! Дома се знае што се носат широки опуштени маици, кои секако не смејат да се проѕираат. Прслукот е ставен во фиока заедно со маичките кои се поразголени
Знаете што ми оди во моментов?! Во еден потег да го соблечам градников,да затропам со чевличињата и да кажам АЛЕ!
Постојано носам градник по дома, дури и чудно ми е кога ќе го соблечам...Изгледа сум се навикнала стално да ми бидат стегнати
Најмногу од се сакам кога ми се слободни близначките, арно ама , пусто дедо Боже заспал кога давал кај мене и ете сега јас си имам мака наречена ГОЛЕМИ ГРАДИ. Добро не секогаш, ама искрена да бидам ми пречат понекогаш
женски,јас си носам градник постојано,единствено го вадам само пред спиење,т.е кога спијам не носам. Ами сега градниците по дома ми се разликуваат од тие за по град,гости,излегување,на истражување пред дечко ми и така. а знаете во што се разликуваат....та дааааммммм им ги вадам шипките и не ме убиваат ниту пак ми оставааат црвенила по кожата..... ...а инаку имам мали гради така да и да не носам градник по дома,нема да се удираат и да си играат салса,румба....туку си се мирни ...секоја на своја страна како војници во строј.... ете така...молим лепо
па си носам по дома градник бидејки морам градите и не ми се баш мали и го вадам само пред спиење освен летото кога сум си дома ме нервира и ми е жешко го избегнувам тогаш.
Градник носам само кога ке излезам од дома или кога гости ке ми дојдат,а за спиенње подобро би умрела отколку со градник да легнам,но сепак ги имам многу иако не носам секогаш кога ќе видам некој привлечен го купувам.Неколку имам на кои и етикетката не и е тргната.
џабе купуваш сестро слатка ако незнаеш да ги користиш, градникот е за да се носи и да изгледаш упристоено, барем пред твоите дома а не да се фалиш колку пара градници имаш
Прво помеша многу работи но да почнам со ред, зарем таткоти не те гледал како мала гола па јас мислам дека и самата знаеш дека е тоа во најмала рака глупост и навистина јас се срамам, заради тебе затоа што споредуваш нешто што е неспоредливо друго е на 7 години да бидеш гола а друго е на 22 нели се согласуваме, во тоа. Второ сите ке се согласиме дека не е исто да бидеш во купаки и во гаки, или тогаш зошто не шеташ по плажа со градник? Мислам не ми се верува возрасна девојка така да размислува кај отиде светот и јас незнам а тоа што и реплицираш, на 77 не ја разбра и неа што сакаше да каже. Она на духовит начин го прокометира тоа што го реков јас во претходниот пост. Бидејки не ја разбра она сакаше да каже една народна поговорка но се обиде да ја каже, на еден културен начин а јас ке ти ја кажам изворно за да ја разбереш поговорката гласи “Од вас поштените ние курвите неможеме да дојдеме на ред“ се надевам сега разбра.
Сега дека зима... блузичка и некој дуксер па не се познава многу и еве цела зима немам по дома облечено, не ми се некои големи и не се познава дали носам или не А преку лето, само маичка, без разлика подебела потенка, пак се познава и си носам.. да можам слободно да излезам кога ќе заѕвони некој на врата хехехе
Имам мали гради па нема потреба да носам дома (на зима секако) а на лето морам да носам сепак незгодно ми е од брат ми и татко ми.
Порано да...носев ама последниве две три години неможам да го трпам на мене-не се осеќам слободно некако...Еве сега дремам дома сум го заборавила на мене и ме мрзи да го вадам,цела треба да се соблакам,тесни ми се ракавите од блузата...затоа
Која е разликата, молим те објасни ми? Демек градникот е поразголената варијанта? Ниту татко ми, ниту брат ми нема да забележат дека не носам градник, сигурно не се распуштам со претенка маичка и виснати цицки И плус, јас и онака носам само тенки без сунѓер(како и да се вика тоа) градници, па освен малку поткренати и позбиени што ми се, никаква друга разлика не сеќавам. Аман до кај се отиде, перверзен ум ти работи
Епа купаќите се измислени од една проста практична причина: побрзо се сушат од градниците. Оди ти искапи се со градник со потполнки, па нека се суши цел ден на тебе
Темата гласи:Дали по дома носите градник? Ве молам задржете се на темата и не ја носете истата во офтопик..
Кога спијам го вадам инаку по дома да зошто да не па не го носам само за остантите туку и за себе поубаво се чувствувам ако е удобен и квалитетен не предизвикува кој знае колкави неудобности