Здраво, сакам да прашам дали според вас една врска со минимален секс би можела да опстане? Врска во која да речеме интимност се случува еднаш во месец дена па и повеќе, некогаш и два од икс оправдани причини. Колку вие би издржале во една таква врска доколку све друго е во ред? И дали вреди да се прекинува само поради тој проблем.
Секако дека може една врска да опстане со малку или без секс. Не е се во сексот. Но ако на некој од партнерите му пречи поради тоа што се нема доволно секс секогаш може да се седне и да се разговара да се најде проблемот или оправданоста причина и да се реши.
Какви се овие глупи претпоставки? Од кај тоа? Знаеш колку многу причини има за една индивидуа да не сака секс?
Кој што сака нека каже ама сексот има огромна улога во врската и е еден од најважните работи во врската покрај доверба и искреност. Мислам ќе речам зависи од човек до човек индивидуално ,јас на пример не би можела да издржам во врска без секс но тоа не значи дека цела врска ми се основа на секс но мене ми е многу битен сексот во врската.
Јас имам секс секој ден многу е задоволна партнерката од мене таа доживува оргазам и многу девојки имам задоволено