Дали се потребни нови јасни правила на форумов и проширување на модераторскиот тим?

Дискусија во 'За форумот' започната од Biljarkata, 10 февруари 2021.

?

Дали сметате дека се потребни нови јасни правила и проширување на модераторскиот тим?

Анкетата е затворена на 13 март 2021.
  1. Да

146 глас(а)
    91,3%
  2. Не

14 глас(а)
    8,8%
  1. Veta

Veta Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.906
    Да, потребни се нови правила затоа што:

1) Неможе некоја си непозната особа да направи лајф на инста и истата да се закани со тужби па форумот автоматски да ја избрише темата.
    Зошто кога се вреѓаат некои обични анонимни личности не ги заклучите и тие теми?
    А, има и те како осетливи теми од разделби до мајчинство. Или тогаш ако се вреѓаат, ама ако форумов е јавно прозван тогаш нема проблем ќе избришеме тема. Ее за една тема ли било проблем, па ги има 1.000 баш за таа сме се запнале да пишуваме и ние.

2) Да се воведе правило за номинација за членка на годината, зошто :
    Првин да појаснам дека немам против ниедна од членките.
    Но, кога се номинираат треба да се изберат и категории или некакви услови, поени...Да се напомене дека може најмногу за три членки да се гласа, а не тоа се појасни откако веќе дадовме еден глас. Имаше образложение ее па така е секоја година. Да, можеби,но секоја година имате по минимум 50 нови членови, од каде они би ги знаеле тие правила ако не е однапред напишано. Оваа година шо се вика зборот 8 од 13 членки беа од темите за +40.
    Од кај да ги познавам тие членки? Јас и да сакам со нив да дебатирам или да се ,,скарам,, не можам затоа што пола биле активни само во темите за +40ка и бебе, брак...

Некои членки може ќе речат љубомора, ќе се нафрлат. НЕ.
    Јас сум за јасно поставени правила. И ако се бришат мислења за некого треба истите да бидат образложени не само делит.

На Idedemja, edna_malecka, Miss666 и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.772
    Допаѓања:
    40.564
    За модни инфлуенсерки :emo:

На edna_malecka, mode-kristina, злоба и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.799
    Допаѓања:
    173.174
    Јас од положба на поранешен модератор да си кажам мислење...

Верувајте - нови модератори не се потребни...
    Нема такви што имаат одвише време и челични нерви во ист пакет ИАКО мислите дека има.... мнозинството од вас сте супер женски, со јаки ставови и издржани мислења.. АМА да си модератор тоа не е доволно...
    ... затоа и јас не сум веќе ;)
    Не дека бев кој знае каков модератор, затоа што не бев кој знае каков - не сум веќе:D

Добро е и тие модератори што се сега, што издржуваат. Јака им душа..
    Не е модератор - да те стават, па да ти скисне за 2 месеци и да се повлечеш...

Јас бев во љубов, секс, врски...
    Веќе не сум..веројатно никој не би се ни нафатил да го модерира непристрасно тоа чудо

На ☆P!nselsp!tze☆, edna_malecka, mode-kristina и 9 други им се допаѓа ова.
  4. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.414
    Имаше предлог за @theowndemon да биде во таа категорија и таа самата се понуди, а еве ако се прифати предлогот за повеќе модератори во категорија и ја ќе се понудам за љубов, врски и секс.

На mode-kristina и Billy Idol им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.852
    Допаѓања:
    186.364
    Љубов, секс, врски скроз непристрасно би модерирала јаc @Dust , јер баба;)
    Ама страшно досадни ми се темите, којзнае дали сум ги отворила. Со исклучок на таа кајшто ме избришаа;( Стално кога ќе дадам епски мудар совет, оф топик ме наоѓаат. Па може ли мудрост оф топик да биде?:(

На ☆P!nselsp!tze☆, edna_malecka, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.799
    Допаѓања:
    173.174
    Да не ме разбереш погрешно, ама на пример во подфорумот Сингл немаш ни 30 мислења... од кај би знаел админ тимот дека си подобна за модератор на соодветната категорија?
    Треба да видат како размислуваш и како постапуваш со членовите, дали помагаш кога ќе прашаат нешто, дали се подбиваш, дали даваш издржани мислења, дали си непристрасна...
    Не е само - еве и јас сакам да сум модератор... :)

На mode-kristina, T.e.d.d.y, СуперДевојка и 6 други им се допаѓа ова.
  7. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    5.414
    Па добро за сингл, само во две теми сум пишувала во совети од машка и женска страна. Во врски и секс сум била поактивна. Ама доколку треба, не ми е проблем и таму да се активирам.

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.083
    Допаѓања:
    173.995
    За Секс не се пријавив сама ( омг ова колку грешно звучи), туку беше спомнато пред извесен период и не се бунам и океј сум со то. Иако сакам да си играм мајтап дека е груминг. :D Да би имало конкурс, нели имаше да си пишиш категории шо читаш, секс ќе се најди на та листа заедно со психологија и општи дискусии. Колку и да имам(е) забелешки за форумот ова е место шо еднаш во ден го отворам и на зафатен ден оти ми е убо и сакам да функционира и сум отворена ако треба некаква помош да ја дам за да биди подобро место. Ова го пишам чисто оти ме означвате, ништо подлабоко нема. :D

На GirlRose, edna_malecka, mode-kristina и 13 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    И ти се имаш искарано со милион членки па сега ни глумиш жртва.
    Да јас ќе ти кажам дека ти немаш право никого да нарекуваш расист, подржувач на силувачи,насилници итн.
    И немаш право да скокаш врз некој “силејќи” се што и како да прави.
    Не глуми дека не си лицемерна кога си ти таква,а извинувањето воопшто не ти е прифатено и нема да ти биде. Знаеш ли зошто? Затоа што прво плукаш па лижеш.
    Ти си била против навреди?!
    Леле не можам да престанам да се смеам, контрадикторна сама на себе. :rofl:
    Колку пати имаш исмевано,омаловажувано членки да почнам да поставувам скриншотови ќе нема крај. Не се закопувај жити се сама.
    Ти си нашла да се извинуваш. :rofl:
    Тоа само на некој кој не те знае така да се стопи од љубезност. :$
    Не ми реплицирај повеќе, нема поента. :D

Последна измена: 12 февруари 2021
  10. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Дефинитивно му треба освежување на форумот со некои новитети и повеќе обрнување внимание од модераторите. Убаво би било да има и нови модератори кои реално со елан ќе работат на сфорумот и за форумот. Особено да се обрнува внимание на членовите оти има реално многу тролови а и членови кои навредуваат наместо да водат дискусија. Потребно е некој серозно да се занимава со форумот. Нови емотикони,промена во изгледот на профилите, изглед и функционирање на приватните пораки, модератори за подфоруми, казни за кршење на правила и навреди, казни за тролови кои се за*баваат со нечие време и желбата да се помогни.

На edna_malecka, Stephen Amell, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.802
    Допаѓања:
    97.156
    Не брее, најсериозно ти го кажав тоа, што корист имам јас за ти да се стопуваш од љубезност :)
    Ти реков, не ти отворено сандачето за пораки, за да не мислиш дека е за оставање лице.
    Не сметам дека си некоја личност што е целосна спротивност на работи што јас не ги сакам, па за да се натегаме постојано, сметам дека баш си океј човек.
    Јасно ми е мене дека сум понекогаш прзоплета, а поента можам да доловам и на друг начин.
    И плус, искрено да збориме никој не ни е должен реално ни мене ни тебе да не чита на секое по темите за глупости.
    Јас ти се извинувам за таа нетрпеливост за да знаеш дека друг пат кога ќе прочиташ мој коментар, ако не се согласуваш да не се прашуваш дали суптилно те провоцирам.
    Нема.
    Секако дека можеш да го прифатиш или не, ама тоа не е битно, побитно е да знаеш во следна ситуација дека не ми е идејата да те нервирам намерно.
    Тоа е тоа :)
    :*

Последна измена: 12 февруари 2021
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.753
    Искрено многу ме разочара фемина форум...падна под влијание на задните намери на миа костова и не не заштити нас членките туку ја избришаа темата и направија друга |( Зошто??
    Мислите дека ако имало лоши коментари за миа костова сега членките ќе го променат мислењето за неа? Сега као демек добро да се збори за неа инаку негативните коментари ќе бидат бришани ?
    Сето тоа беше само бламирање од двете страни !
    Да! И тоа мн е потребно нови модератори 8)

На Idedemja, edna_malecka, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Модераторот треба ваков, таков да е и кога ќе се пријави или го пријават некој сосем соодветен и исполнува критериуми, одма ве снемува.
    Ама нели, како ќе има драми ако некој чисти теми редовно? Затоа и хаосот е прифатлив..

На edna_malecka и tinka-mace им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.293
    Клајте ме мене за глобален модератор... кратко, 2-3 недели.
    Ќе ве решам сите. :D

На buba4e89, minne992, Justicija и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    @RainBow mene mi bea izbrishani mislenjava od temata homoseksualni vrski, iako ne bea navredvlivi i ne bea of topic.
    Otkako se pozhaliv bea vrateni, bez obrazlozhenie zoshto gi izbrishale.
    Treba novi modetarori koi nema pristrasno da gledaat na mislenjata.

На buba4e89 и Justicija им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.086
    Допаѓања:
    42.203
    Шо мудруваше во избришаното, Били?^_^

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.852
    Допаѓања:
    186.364
    Прашуваа девојчињата која професија била безбедна да немаат изневерувач дечко- им кажав рудар:rofl: :bandit:

Пак сум оф топик- знам:tmi:...ама, ти ме четаш, тужба и за тебе:P

На buba4e89, СуперДевојка, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.086
    Допаѓања:
    42.203
    Ахх таму:D Летнало значи тоа...којзнае каков кинк имаат рударите, темно, црно , длабоко бррррр:devil: Ќути, клинките со тракер не можат да се справат, рудар е некст левел...( не познавам ни еден, ама да се најдам во муабет:rofl:)
    За модератор нечу, нема се времена на пладњу...

На tinka-mace му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.225
    Допаѓања:
    67.727
    Ве молам без оф-топици и навреди, држете се до темата.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.852
    Допаѓања:
    186.364
    Прашања до властите:
    - Има ли начин и потреба да ги погледнеме актуелните правила и да видиме што им фали?
    - Има ли начин форумски правила да бидат извадени горе на таскбар, негде до пребарувањето или слично?

До кај сме со иницијативата- модератор за подфорум Секс и љубов?

На mal.ecka и Nausicaa им се допаѓа ова.