Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали се срамите од вашето потекло !?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од lovely-girl, 11 мај 2011.

1. LittleBadGirl666

LittleBadGirl666 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    11
    Првата реченица е баш иритирачка...децата од село се поздрави и подолго живеат блаблаблааа..од каде тој заклучок жити мајка !
    Инаку јас немам потреба да се срамам од моето потекло, потекнувам од староградско семејство кога велам СТАРОГРАДСКО мислам во буквална смисла т.е. моите баби и дедовци и од едната и од другата страна се од град,моите родители исто така немам селско коренче. Горда сум на своето семејство ! !
    Иии сакав да кажам дека според мене не треба да има незнам каква поделба на села и градови затоа што Македонија е едно големо село. И мислам дека повеќе ја нема таа поделба како порано што се знаело кој од каде е ... сега се е испомешано, целата околина е слезена во град |( Мене не ми сметаат како луѓе воопшто, ми смета само тоа селското во нив кое не излегува од нив ни за жива глава ]:) Позз

2. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Иако сум од град, т.е. и мајка ми и татко ми се од град,потеклото мене не ми е важно. Таков карактер сум и да сум била од село ќе сум била горда на тоа. Град-село не прави никаква разлика. Во село живеат селани, а во секој град има сељаци :D .. Треба да знаеме да правиме разлика помеѓу селанец и сељак (огромна е :lol: ). Потеклото дали некој е од село или од град мене не ми прави никаква разлика. Имам пријатели кои се од село па се 100 пати подобри од некои кои се од град.

3. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Не јас неможам да се замислам да се срамам од своето потекло.Моите се од град немаме никој од село,имав прилика да отидам на гости во село тоа беше божесвена идила ми беше супер,луѓето од село се префинети ми беше многу убаво.И каква врска има село,град.Или пак богат,сиромав мојата фамилија беше средна класа,но секогаш со крената глава и спремна секому да помогне.Зарем постојат личности кои би се срамеле од своето потекло не ми се верува.Какви сме си такви сме си треба да се сакаме,почитуваме,а на кој не му се допагаме и тој нам не ни се допаѓа ;)

4. simona-i

simona-i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    30
    се срамам што пронајдов ваква тема на форумот. навистина нема од што да се срамиш од потеклото навистина ми е смешно ...

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Нема потреба за страмење и мајками е од село па ништо не менува

6. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Нема од што да се срамам. Мајка ми е од Србија од Белград, татко ми е исто така од град. Па и да не беа од град, што? Јас пак ќе си бев истата Донна. Немаше ни погрда, ни поглупа да бидам.

7. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    а и тие од село не ли се луќе може некој до село да е покултурен од некој од град.....Па не треба да ги делиме луќето...јас никогаш не ги делам без разлика какви се...........

8. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Не не се срамам од моето потекло!
    Од страната на татко ми- немам многу роднини затоа што родителите и повеке блиски на баба ми и дедо ми загинале во војната. Баба ми и дедо ми се запознале за време на војната. Дедо ми бил посвоен, а баба ми од богато семејство но за време на војната оставиле се ама баш се и избегале! Баба ми е негде од пиринска македонија а дедо ми од егејска.
    Значи ја сум егејка :lol:
    Од страна на мајка ми- се градско до градско. :)
    Нема ништо за срамење а и да се од село или провинција пак не би се срамела. Потекло е, какво е- такво треба да се сака и почитува!

9. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Зошто да се страмам? Татко ми е градско дете, а мајками има потекло од на село...
    ама шо има врска? и да бев и по двајцата од на село немаше да ми смета...
    Потеклото не го прави човекот, туку неговата култура,сваќања,начин на размислување и гледање на некои работи, и секако какви вредности и принципи почитува!

10. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Моите потекнуваат од град и јас живеаам во град и ако потекнуваав од село немаше да се срамам нема никаква врска од каде кој потекнува од град или село.

11. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Живеам во еден помал град и блиску сум до центарор што би се рекло мене сите лиѓе ми с еисти безразлика дали се од центар или од некое село не правам никакво поделба во тоа и да живеев во некое село нема да се срамев од потеклото и сега ен се срамам. не ми е срам ни од местото на живеење ни пак од моите родители немам причини за такво нешто

12. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    Сериозно, што е со ваквава поделба? Знам дека порано, пред 100 години, луѓето на село биле скрос поразличи од градските, па ајде тогаш нека се прави некоја споредба, иако сметам дека не треба.
    Ама во денешно време, мене ми се сите исти, без разлика да е од село, од град, од Скопје, или од Париз. Не мора да значи дека ако е од град е начитан, културен, паметен и сл.

Ужасно ме иритираат било какви поделби, не битно дали се работи за ова или нешто друго.

Јас сум од град и искрено би била посреќна да живеам на село. Да имам таму некоја мала куќичка, далеку од градската бучава и ваквите размислувања.

13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Од град сум и моето семејство нема никакво потекло од село, иако баш би сакала да имам некое малечко куќарче. Каде ќе можиш да избегаш од секојдневната досада во градот, да се одмориш, да дишиш чист воздух, да си ги средиш мислите... Ама за жал немам куќичка на село, а баш би сакала :worried: И плус луѓето кои живеат на село имаат подолг животен век. Вчера на ТВ кажваја дека луѓето кои живеат во Пелагонија (во селата) имаат најдолг животен век во земјата

14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.481
    Допаѓања:
    13.561
    хахахаха јас во Ск сум цел живот, и пак викам дека сум селско дете, со баба ми нон стоп на село бев со кучињата, јагнињата и кравите :lol: џабе учам школо, сељанче ќе си останам за навек ;)

15. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Не немам зашто баш си се гордеам.

16. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Абе ја..Гретско дете...8) хихи.. :lol: Инаку и давјцата се од град..И се гордеам со моето потекло.. :rofl:

17. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Кратко и јасно, НЕ :)

18. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Не се срамам од моето потекло......НИКОГАШ и нема да се срамам......

19. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Живеам во село и никогас не сум била потценета бидејки мислам дека сите сме луѓе,а се разбира градските не се попаметни од нас :)

20. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.506
    Допаѓања:
    3.991
    Никогаш !!