Апсолутно не! Татко ми е роден во село во Прилеп,и на 15 години се преселил во Скопје.. Никогаш не сум се срамела да кажам од каде е,и нема потреба,а и плус јас би живеела подобро во село,барем таму нема толку дигнати дечишта..
Треба да се срамиме од постапките, не од потеклото иако потеклото се смета за значајно посебно во историска смисла, аристократија, ариевска крв итн. но далеку сме од тој филм, може само да се занесуваме.
Нема зошто да се сρамам, изρасната сум во село и можам да κажам деκа децата од село не се таκа дигнати, одбивни и деκа нема да те ценат по матеρијалниот статус. Башκа не се лигави и допуште κаκо во гρадот и ρодителот да неможе два збоρа да му κаже. Мада има неκој исκлучоци за таκви деца и во селата, но и во гρадот има добρо воспитани деца, ама тоа се само исκлучоци.
Децата од село не се дигнати туку имаат комплекс на пониска вредност. Најстрашното е што за тој комплекс придонесуваат и оние „гратски“ деца кои гледаат од повисоко на нив. Реално земено има разлика помегу дете растено во селска и гратска средина и тоа во секој поглед и едните и другите мислат дека однесувањето другиот не е во ред. Според мене треба да се настојува да се прифаќаат некои современи работи во било кој дел од живеењето и не треба дани биде мислењето на родителите посебно ако тие се израснати во една изулирана средина. Многу често налетувам и на мажи и на жени пораснати во селска средина кои имаат тотално заостанати сваќања за многу работи а посебно за сексот. Јас мислам дека не треба да гледаме на тие луге со потсмев туку да се потрудие да ги прифатиме такви какви што се и да се обидеме не да ги смениме туку да ги освестиме дека многу работи се смениле во светот и дека животот не е онаков каков што им го раскажувале нивните баби и дедовци.
Јас сум од село се дружам со многу деца и повозрасни и никогаш не ми било срам и нема да ми виде да кажам дека живеам во село
Chuvstvuvam sram poradi drzhavata od koja poteknuvam, a od moe lichno ili semejno poteklo nemam nikakva prichina da se sramam
Јас сум од село 3км од центар на град , моментално живеам во град полн со селјаци и искоолексирани до вкрај , сум посетила мн држави и градови во светов и верувајте поголеми селјачишта од скопјанишчава немат , сум го посетила и њујорк таму никого ништо не го интересират ни што е ни кај е , овие скопјанишчава мислат као демек имаат сина крв и тоа што се родиле во скопје им е најголем успех бидејки за ништо не ги бидува , знам дека некој ке се навреди али ништо нема да ме натера да го сменам мислењето за скопјанишчава