Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали се срамите од вашето потекло !?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од lovely-girl, 11 мај 2011.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Не е битно од каде си туку каков сељак во душата си.
    Јас и моите се од град а баба ми и дедо ми од село, и што врска има тоа со мојот срам. Се срамам кога ќе направам некоја глупост а моето потекло е неважна работа, блиските знаат каква душа имам

2. xenna

xenna Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    6
    Ова е пораади тоа што скопјани ни велат провинција извини ама ниту скопјани се некој граѓани па да не потценуваат нас од др градови значи поголем дел од скопјани не ни знаат што е провинција само зборуваат од тоа што имаат слушнато а не е срамно од каде потекнуваш срамно е да крадеш и лажеш и потценуваш некој кој е доста подобар од тебе а ти сакаш да го нападнеш со зборови кои не се точни,срамно е да не си го знаеш потеклото а не е срамно од кај доагаш,битно човек што носи во душа а не на изглед и од кај потекнува...(немам ниш против скопјани али искрено ме имаат нарекувано провинцијалка што кога ги прашам ај кажете што е провинција тие се замолкнуваат)

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Зошто би?
    Имав еден професор што секогаш ми велеше дека комбинациите од потекло, како кај мене се најопасни. Во право си беше човекот :D

Од страна на татко ми, сум србинка. И такво презиме носам, ма да често се среќава кај нас.
    Ама бидејќи си го сакам и почитувам потеклото, сакав да си го додадам во средина и презимето на мајка ми.
    Бидејќи од страна на мајка ми сум по потекло од Словенија, нејзиното моминско е доста интересно, и необично. Ми се има случувано, кога ќе го кажам, да ме погледнат чудно и да ме прашаат: А ти албанка си? Со вакви фаци :o
    И нели, мора да се објаснувам, а да треба да им одговорам потврдно гарантирам дека 80% ќе го сменат мислењето и односот спрема мене. Си имам играно така со многу луѓе, чисто да видам како ќе рагираат. Кај нас пресудна улога има националноста пред се, па потеклото.

4. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Напротив се ГОРДЕАМ!
    и мислам дека секогаш ке сум горда на тоа од каде идам
    и до каде ке бидам или нема да бидам во иднина,....
    И со ова до сега се што ми се има случено мора да кажам
    дека сум и повеќе од Горда ...но има време уште да се
    докажуваме!

Пред мннн време еден од мојте претоставени на бившото работно место ми рече:
    „КОја си ти и што мислиш дека ке се случи ако со твоето темпо на работа стигнеш на моето работно место ?! Чукни си ја главата пошто на 21на година никој нема да те свати сериозно!!“
    На тоа јас реков :„Ако ти се стравуваш за твојата позиција, со мојот подем на работа значи сепак вредам за да и некој друг ме свати сериозно !“

5. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    Не,не се срамам.
    Горда сум поради тоа од каде потекнувам :)

6. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    И јас

7. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.954
    Не се срамам од потеклото туку баш напротив ми преставува предизвик и гордост да кажам од каде сум.

8. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Иако живеам во град, кога некој ќе ме праша од каде сум воопшто не ми е срам да кажам од каде имам потекло.
    Воопшто не се срамам од потеклото затоа што ништо не значи и не одредува каков човек си. На луѓето кои ме знаат не им менува ништо, а со оние кои ги делат луѓето според такви критериуми не се замарам.

9. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Воопшто не се срамам да кажам од каде се моите (ептен треба да се твоите староседелци па да кажеш дека си чист скопјанец).
    Има луѓе кои додека незнаат од каде имаш потекло, јадат го*на за некои градови и не ми е пријатно да ги слушам, ако имам какво-такви корени од таму...

10. Xtinna12

Xtinna12 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Понекогаш :$
    Се срамам кога ќе ми рече некое момче или човек од каде си и мене срам ме фаќа да му кажам дека сум од село :$ :tmi:
    Ама ако зборувам со некој што е од село не се срамам па што и тој е од село 8)

11. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Не се гледа во тоа од каде сте , туку што сте и какви сте . Јас не се срамам од моето потекло,а и да сте од град или од село нема потреба да се срамите .

12. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    се согласувам

13. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Не се срамам воопшто прилепчанка сум и си го сакам потеколто :)

ги мразам тие омаловажување .. дали си од град или од село што е тоа битно ?

14. bumbuleya

bumbuleya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    105
    Не се срамам од моето потекло.
    Мајка ми потекнува од село и живеела/ живееме во истото.
    Татко ми потекнува од едно планинско село, но цел живот живеел во град.
    Сега живееме во селото од каде потекнува мајка ми, но сме на 10 минути до градот. Сепак си кажувам потекнувам од*** (местото каде потекнува татко ми), а живеам во *** (селото каде што живеам).

15. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Немам зошто да се срамам. Однесувањето и карактерот треба да биде слика на една лишност, а не неговото етничко потекло

16. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    воопшто не се срамам...човекот се гледа во душата каков е а не од кај потекнува

17. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
  18. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Секако дека не. :)

19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Не се страмам, што има врска моето потекло со моето однесување и карактер :)

20. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Во никој случај!