Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали се срамите од вашето потекло !?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од lovely-girl, 11 мај 2011.

1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Нема зошто да се срамам од своето потекло. И мајка ми и татко ми се од град, а и да биле од село мислам дека би немала зошто да се срамам. Ако знаеш да се однесуваш како личност, најмалку важно е од каде си.

2. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Не, зошто би срамела од моето потекло? Немам ништо што да кријам и не ми е срам од тоа што сум, нормално човечко женско суштество кое живее еден сосем нормален живот :) тоа сум јас 8)

3. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    Не, воопшто. Дури и се гордеам со своето потекло. :)

4. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Не дека се гордеам со моето потекло, но не се срамам. Од село сум, да. Нема зошто да се срамам. Попрво треба да се срамат оние што се од град, а воопшто немаат понашање спрема никој и изгледаат како најголеми сељанки, отколку јас. Нема врска од каде сме (село или град), работата е какви сме и како се однесуваме. ;)

На Tanjich му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.036
    Не се срамам воопшто,ако гледаме така сите по потекло сме од село,сеа дали нашите родители,или пак нашите подалечни предци биле од село,сеедно,сепак некој бил од село.Мислам дека да имаш потекло од село е некоја предност,зошто преку твоите родители или баби и дедовци ја спознаваш и другата страна на животот,онаа помачната.Така да нема од што да се срамам,а и впрочем мразам потценување кон некој друг,без разлика дали заради потеклото или општествената положба итн. :)

На Strawberry.6 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    10
    Потполно се согласувам со тебе :)

7. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    ;) :*

8. Saani

Saani Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    37
    Јас сум од село и воопшто не се срамам - :D

9. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    Не. И нема потреба да се срамам. Зошто да се срамам? Сите сме луѓе,сите сме еднакви. Јас сум горда на тоа што сум пораснала во село :)

10. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
  11. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.018
    Допаѓања:
    52.026
    Татко ми е од село, мајка ми како мала исто живеела во село, а јас сум цел живот во Скопје. Нема што да се срамам, глупости. :)

12. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    боже сачувај. израснав во град и се преселив во село и сеа што? учам во школо каде што речиси сите се од центар и градски населби, ама ако не се цениме самите зарем треба да очекуваме некој да не цени? сепак може било која центарска ругалица да ми дојде да и дадам пет збора и да не се сети да каже пак нешто такво. сепак тие кои што прават поделби и мислат дека се ниво над нас, се обично празни, прости и глупи луѓе кои што незнаат што да кажат па мислат дека ми рушат рејтинг. еден посто не се замарам, кој што сака може да си каже, негово право

13. EVA19

EVA19 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    37
    ауу не зашто би се срамела моите родители се родени во Скопје едниот дедо ми е од Велес но и да биле родени во село зашто би се срамела,јас сум горда на моите и на цела моја фамилија некогаш се караме еве ко денес али си ги сакам сите :lol: :* :* :*

14. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    јас сум од скопје и мајками е. но татко ми не е.
    роден е во село блиску кај дебар и се преселил тука за да студира..
    и што сега? нема врска тоа значи не ми смета и не се срамам пошо уствари кога ке видиш поубаво сите имаат потекло од некое село - дали баба или прабаба :)

15. Gubba

Gubba Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    10
    Не! .. Јас сум тоа што сум, не се срамам од себеси, и од тоа од каде потекнувам, и нинајмалку не ми е гајле што мислат другите за моето потекло.
    Освен тоа горда сум што сум девојче од село :D ^_^

На Alanna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    315
    Не се срамам од себе си ниту од каде потекнувам.

17. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Јас сум премногу горда за моето потекло 8)

18. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Аууу напротив, баш сум горда на моето потекло. Едниот дедо беше стар скопјанец, таму се има родено и живеено ,плус неговиот татко исто така во Скопје е роден. А, пак другиот дедо, роден е во Берово, но пола живот имаше живеено во Скопје. Благодарение на него сега си имам куќичка во Берово и кога сакам си одам таму :)

19. sance12

sance12 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Jas sum Romka i nikogas nema da se sramam da kazam deka sum Romka, kako pomala me ucea da kazam deka moeto poteklo e od Indija? no jas celosno ne se soglasuvam so toa, no kako i da e se gordeaam sto ziveaam vo Makedonija jas sum Makedonka i gorda sum sto sum Romka koja zivee vo Makedonija.

20. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Не,напротив. Јас сум горда на моето потекло. Родена сум во град,сум живеела во град ... а и тоа нема веза дали било село или град. Горда сум затоа што потекнувам од прекрасно семејство.Татко доктор,дедо доктор,мајка професор ... Освен тоа во нашето семејство никогаш немало караници, расправии помеѓу фамилии, љубомора.семејно насилство,проблеми и сл. Живеам во стварно прекрасно семејство и многу ги сакам сите! Ми недостигаат,штета што не сум во Македонија и не можам често да ги гледам.