Дали се срамите од вашето потекло !?

Discussion in 'Општи дискусии' started by lovely-girl, May 11, 2011.

1. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Нема зошто да се срамам од своето потекло. И мајка ми и татко ми се од град, а и да биле од село мислам дека би немала зошто да се срамам. Ако знаеш да се однесуваш како личност, најмалку важно е од каде си.

2. kallias

kallias Популарен член

Не, зошто би срамела од моето потекло? Немам ништо што да кријам и не ми е срам од тоа што сум, нормално човечко женско суштество кое живее еден сосем нормален живот :) тоа сум јас 8)

3. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Не, воопшто. Дури и се гордеам со своето потекло. :)

4. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Не дека се гордеам со моето потекло, но не се срамам. Од село сум, да. Нема зошто да се срамам. Попрво треба да се срамат оние што се од град, а воопшто немаат понашање спрема никој и изгледаат како најголеми сељанки, отколку јас. Нема врска од каде сме (село или град), работата е какви сме и како се однесуваме. ;)

Tanjich likes this.
  5. Sawyer

Sawyer Популарен член

Не се срамам воопшто,ако гледаме така сите по потекло сме од село,сеа дали нашите родители,или пак нашите подалечни предци биле од село,сеедно,сепак некој бил од село.Мислам дека да имаш потекло од село е некоја предност,зошто преку твоите родители или баби и дедовци ја спознаваш и другата страна на животот,онаа помачната.Така да нема од што да се срамам,а и впрочем мразам потценување кон некој друг,без разлика дали заради потеклото или општествената положба итн. :)

Strawberry.6 likes this.
  6. Strawberry.6

Strawberry.6 Активен член

Потполно се согласувам со тебе :)

7. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

;) :*

8. Saani

Saani Истакнат член

Јас сум од село и воопшто не се срамам - :D

9. potterholic

potterholic Истакнат член

Не. И нема потреба да се срамам. Зошто да се срамам? Сите сме луѓе,сите сме еднакви. Јас сум горда на тоа што сум пораснала во село :)

10. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

11. crimson

crimson Форумски идол

Татко ми е од село, мајка ми како мала исто живеела во село, а јас сум цел живот во Скопје. Нема што да се срамам, глупости. :)

12. LadyH

LadyH Истакнат член

боже сачувај. израснав во град и се преселив во село и сеа што? учам во школо каде што речиси сите се од центар и градски населби, ама ако не се цениме самите зарем треба да очекуваме некој да не цени? сепак може било која центарска ругалица да ми дојде да и дадам пет збора и да не се сети да каже пак нешто такво. сепак тие кои што прават поделби и мислат дека се ниво над нас, се обично празни, прости и глупи луѓе кои што незнаат што да кажат па мислат дека ми рушат рејтинг. еден посто не се замарам, кој што сака може да си каже, негово право

13. EVA19

EVA19 Истакнат член

ауу не зашто би се срамела моите родители се родени во Скопје едниот дедо ми е од Велес но и да биле родени во село зашто би се срамела,јас сум горда на моите и на цела моја фамилија некогаш се караме еве ко денес али си ги сакам сите :lol: :* :* :*

14. verica94

verica94 Истакнат член

јас сум од скопје и мајками е. но татко ми не е.
    роден е во село блиску кај дебар и се преселил тука за да студира..
    и што сега? нема врска тоа значи не ми смета и не се срамам пошо уствари кога ке видиш поубаво сите имаат потекло од некое село - дали баба или прабаба :)

15. Gubba

Gubba Активен член

Не! .. Јас сум тоа што сум, не се срамам од себеси, и од тоа од каде потекнувам, и нинајмалку не ми е гајле што мислат другите за моето потекло.
    Освен тоа горда сум што сум девојче од село :D ^_^

Alanna likes this.
  16. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Не се срамам од себе си ниту од каде потекнувам.

17. Alanna

Alanna Популарен член

Јас сум премногу горда за моето потекло 8)

18. TeaB

TeaB Популарен член

Аууу напротив, баш сум горда на моето потекло. Едниот дедо беше стар скопјанец, таму се има родено и живеено ,плус неговиот татко исто така во Скопје е роден. А, пак другиот дедо, роден е во Берово, но пола живот имаше живеено во Скопје. Благодарение на него сега си имам куќичка во Берово и кога сакам си одам таму :)

19. sance12

sance12 Активен член

Jas sum Romka i nikogas nema da se sramam da kazam deka sum Romka, kako pomala me ucea da kazam deka moeto poteklo e od Indija? no jas celosno ne se soglasuvam so toa, no kako i da e se gordeaam sto ziveaam vo Makedonija jas sum Makedonka i gorda sum sto sum Romka koja zivee vo Makedonija.

20. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Не,напротив. Јас сум горда на моето потекло. Родена сум во град,сум живеела во град ... а и тоа нема веза дали било село или град. Горда сум затоа што потекнувам од прекрасно семејство.Татко доктор,дедо доктор,мајка професор ... Освен тоа во нашето семејство никогаш немало караници, расправии помеѓу фамилии, љубомора.семејно насилство,проблеми и сл. Живеам во стварно прекрасно семејство и многу ги сакам сите! Ми недостигаат,штета што не сум во Македонија и не можам често да ги гледам.