Ne Ako mi odgovara kupuvam ako ne si odam. Ako covekot stvarno misli deka tolku mu kosta proizvodot togas nema problem, na drugo mesto ke najdam isti takov, ne se obiduvam da degradiram necii trud.
Туку баш смртно ме занима вие што се ценкате нели во срж ви е дали тоа го правите и во кафани, кафичи, ресторани или таму и бакшишче оставате? Она бакшишче што со вашата умешност и дарба сте го ,,ќариле'' од луѓево по пазариве?
Незнам како а мајка ми е знае и тоа мн добро хахах. А мене често ми се случува пример еве последен тренерки на пазар 2000 ден ептен убави и какви се што ае колку се ми кажува а скапи ми сњ фала ти и и поаѓам и ме враќаат ајде за 1800 нене фала 1700 нене и кажувам на мајка ми ај књ си хи земам оние од 1500 на друга тезга и овој ајде колку даваш јас велам 1500 највише, земај. И така од 2000 ги земав за 1500.
Во бутици и продавници да, на пазар не зашто потекнувам од земјоделско семејство и знам колку е тешко да се работи на нива преку целата година и да се изваде плод, па да се продаде.
Не се ценкам, но мразам ако забележам дека се обидуваат да забушат во пресметката, посебно на пазар, се случува такво нешто.