Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали смртта може да се предвиди???

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Danilela, 19 декември 2011.

1. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    Дедо ми,однсно таткото на мојата мајка,тој ја предвидел или подобро да кажам ја почуствувал смртта,тој е муслиман,и кога почуствувал дека му се ближи крајот,тој наглас почнал да учи некоја дова,многу гласно,и кога ја изучил,умрел :x

2. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Па според лицето веќе :D

3. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    чудна работааа но како што велат ништо не мораш, само мораш да умреш - и така ее :x

4. untouchableGirl

untouchableGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    158
    Смртта не може да се предвиди.
    Не можеш да знаеш кога ќе умреш ;)

5. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    За ова со симетричноста на лицето, неможам да коментирам, затоа што не дека прв пат слуашм за ова, туку затоа што ништо незнам за тоа.

Е сега да кажам што мислам за општо дали може да се предвиди смртта или било што.
    Да. Мислам дека може да се предвиди било што, но :!: (секогаш има но) дали тоа така и ќе остане? Што доколу Бог на крајот се премисли и ги смени планвите. Да може и намерно Бог да сака да му каже нешто на некој одредна личност, но и дали тоа воопшто од Бог доаѓа.

На крај краишта, не треба да се замараме со тоа, затоа што денес или утре ќе заминеме. Сакам само да си проживеам и колку што можам да си избегнам пороците на светов, за таму горе да завршам убаво.

6. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Се наежив. Сепак да го проживееме најдобро што можеме времето кое ни преостанува. :|

7. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.180
    Мислам дека може :?:

8. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    не верувам во тие работи-симетричност на лицето-глупости
    ако е за умирачка до сега неколку пати ја имам избегнато па пак ко за чудо сум жива така да дали асиметричноста ке биде ваква или таква не е никаков фактор до кога ке живееш

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.651
    Допаѓања:
    79.501
    За тоа за симетријата на лицето не знам, ако е точно треба да се радувам бидејќи далеку сум од смрт. :D
    А инаку, често луѓе имале соништа или претчуство дека некој ќе умре. Нели Тупак, Џон Ленон и други познати личности ја предвиделе својата смрт. Јас пред да умре Тоше сонував чуден сон чие значење го сфатив дури после тоа што се случи. Мојот бивши сонувал некој сон после кој рече Баба ми ќе умре и навистина се оствари, а и пред тоа истото го предвидел за другата баба.

10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.727
    Допаѓања:
    322.842
    Moze...ako me iznervira nekoj pa da mu presudam !

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.