Дневна... Дење сум продуктивна ментално, а навечер можам само да седам на телефон, одморам, гледам филм или да си пуштам музика...
Еве Томи Шелби ќе каже за мене. Иначе, ноќна ваљда општо по начин на функционирање, иако многу ретко во забавната partying смисла.
Зависи, но сакам да седам непотребно до касно. Еве до пред малку учев, така што и ментално немам проблем. Се' зависи до моментот.
Дневна Многу подобро функционирам во текот на денот, т.е. претпладне и рано попладне. Најпродуктивна сум во тоа време. Доцна попладне, навечер во текот на ноќта сакам да одморам и да се посветам на себе и на некои активности што ме опуштаат.
Ноќна и се трудам да го сменам тоа. Нема поубаво нешто од тоа кога цел ден ти е организиран, активен си и пред спиење ти текнува колку само си бил продуктивен денес. Еве ветувам од денес го менам биоритамот.
Dnevna..stom padne mrakot ne funkcioniram sakam da se izlezuvam pred tv,telefon sekako od koga preku den sum bila produktivna ..
Ноќна. Сакам Да го променам тоа ама тешко ми оди. Незнам што е тоа да заспијам пред полноќ и сабајле да се разбудам наспиена.
Ноќна. Навечер имам и највеќе енергија и најпродуктивна сум. Некако тивко,сите спијат можам лабаво да си размислувам,уживам.
Дневна. Е сега не сум посабајлечки со многу енергија, некаде на сред ден се осеќам најдобро. И гледам што порано да легнам, обично околу 22-3.
И дневна и ноќна зависи од денот Ги сакам утрата (ако сум наспана, ако не, ваква сум ) имаат посебна убавина и уживам во нив со кафе А има денови кога повеќе функционирам навечер и сум night owl
Повеќе дневна девојка би рекла, гледам до 19 часот да завршам со обрските и после да си читкам нешто, да си гледам серија,филм. Некако сум попродуктивна денски. Се будам и релативно рано 7и 30 до 8часот. Навечер покасно останувам само за викенд оти знам дека утрото ќе можам да поспијам.
Да се цитирам и да се коригирам сама себе. Од дневна се претворив во ноќна, тотално си го сменив биорирамот, свесно или несвесно. Сега ноќе работам се' што треба, преку ден или спијам или одмарам и не функционирам толку добро како навечер. Изгледа дека човек може ова да го менува кај себе т.е. да го приспособува на моменталниот период во кој се наоѓа