Da sum bila i koga sum na odmor gledam bar nekoj den da pomineme na nudisticka plaza. Se custvuvam ok ne gledam nisto cudno i neprijatno vo nudizmot
Moeто голо тело првично е САМО за мене, а потоа за тоа JAС кој ќе одлучам да го види (партнер нормално, нели). Не сакам да се експонирам во такво издание, а богами не сакам ни да гледам луѓе во таква состојба околу мене па макар го имале и најсекси телото кое некогаш сум го видела. Па не за џабе се наречени интимни делови, нема потреба од пренамена на значењето. А сум поминала низ нудистичка плажа непланирано и кога видов старец целиот обесен, распавтан со таквото напред и внучето за рака ми се роди едно од најодвратните чувства било кога во мојот живот...
Da i odlicno iskustvo e , iskreno preporacuvam da se proba , ne mora da se soblecete ako ne vi se dopaga, ednostavno ako vidite deka ne vi se dopaga idete si , no za site sto se dvoumat, ne se mislete idete
Залутав на една дива ... ми ја рушија сета претстава за нудистичка плажа. Очекував згодни момци и девојки кои имаат стварно што да покажат, видов само клапнати старци кои не се ни малце пријатни за гледање
Zavisi kade , na taa kade sto bev jas 90 % bea mladi i toa zgodni i bas bese prijatno iznenaduvanje )
Пролетта, во Холандија (Хаг).. сосема случајно, не знаевме дека е нудистичка и видовме едни голи девојки како играат фризби. Си помисливме дека се напушени, пошо нели Холандија и тревата е секојдневие. Ама после откако видовме и други разголени ни стана јасно
Имам посетено еднаш и можам да кажам дека ми беше многу непријатно.. Би било подобро еден постар човек да не ми кажеше "Девојче, ова е нудистичка плажа ајде соблечи се не се срами.." и ми намигна онака манијачки Од тогаш никогаш повеќе на такви несигурни места
Ни сум била,ни помислувам некогаш да отидам...Нз тоа е премнолгу за мене. .Не сум обожавател на такви "екстремности"(според мене се тоа екстремности)
Не сум била , но имам сретнато Срби на една од нашите Охридски плажи , жена околу 30 и некоја , не беше скроз на скроз гола ,само без горниот дел купаки , па се решив и јас да си се посончам топлес , ама не ми дозволи мм , барем не на плажата инаку би сакала да посетам некоја нудистичка плажа , чисто ради мојот авантуристички дух , да испробам нешто ново , нешто што не сум направила досега . Е сеа , да нема баби и дедовци растресени со сите меса и органи наоколу , по можност , ама ако ги има , би ги игнорирала колку можам , на еден ден
Сум бил неколку пати во околинава наша последните 2 пати со девојка ми, малце и беше не згодно бидејќи никогаш претходно не била, ама на крај тоа беа прекрасни моменти поминати на плажа. На почетокот и беше малце незгодно додека на крајот сама рече пак да дојдеме. Најчесто тие нудистички плажи се потешко достапни, што значи и дека се поубави и не се „загадени“ со гужви, кафичи, гласна музика. Чувството е прекрасно без ништо на себе, пливањето како од мајка роден е многу релаксирачко. Во однос на тоа дали некој гледа, генерално никој не се замара зашто сите се голи и нема гужви како на обични плажи и да не се сите стари дедовци и баби, напротив последново лето на плажите кај што бевме може да речам дека најголем дел беа млади најмногу парови или друштва.
Сум минувала крај нудистички плажи и сум видела како изгледаат но не сум останала на нив. Не заради тоа што ми е срам на мене да се соблечам туку едноставно затоа што не сакам да гледам во моја близина некои дебели голи тетки и чичковци на пример. Наместо тоа преферирам да уживам во глетката на природните убавини кои ги нудат морињата.
Имам, по грешка Лето 2007, јас и мајка ми со другар и мајка му во Бугарија на море бевме на некоја си плажа со црн песок. И ќе се враќаме назад до градот пешки, покрај морето. Ама измеѓу плажава со црн песок и нормалните плажи имало нудистичка плажа. И си одиме така, и наеднаш другаров застана и се загледа во две голи типки и мајка му спиште Тоа беше доживљај за 12 годишно машко, јас ништо не видов Инаку сега не би отишла, не гледам ништо привлечно во тоа.
Не би отишла на нудистичка плажа бидејќи ќе ми биде многу непријатно да ме гледаат гола и јас да ги гледам другите голи.
Сум посетил во Пула. Ништо посебно, кој бричени, кој обрастени. Некој со помали некој до поголеми. Само што се секаде поцрнети.