Друже се зезаш нели? Нудистичка плажа во Мкд нема, камоли на Беровско и Преспанско. Можеш да си најдеш сам некое скриено местенце и да се опуштиш. Имаш на втор крак најблиску, кај Каламици. Нудистички кампови Ада Бојана во ЦГ и Коверсада во Хрватска. Во Хрватска има доста диви нудистички плажи. Во Грција по островите, особено Крит. Има на Скијатос и Тасос но не се нешто посебно.
Не само што не е ферски туку ќе ти падне незгодно. Гола дали и ќе те приметат, во купачи ќе јадеш криви погледи.
ми е гајле како ќе ме гледаат, мене ми е срам да се соблечам скроз, а и не сум нешо развиена па да има во шо да гледаат. смешно ќе ми е ако сите се со пиштолите нагоре, нели дека сите без купачи, па реакција
Не знам, не се разбирам многу во тоа, а и не сум бил на нудистичка плажа. Мислев дека има во Македонија па да ми помогнеш со предлог. Хрватска, Црна Гора и Грција далеку ми се.
Во Хрватска, нудистичките плажи се буквално до јавните плажи, само оградени со жичани огради од кои се може да видиш. Воопшто не се посебно заштитени, но не може да влезиш таму со купачи. На дивите плажи кои не се јавни (таму е забрането) е честа појава да видиш нудисти до тебе, и никој не ги зјапа, ниту ништо. Навикнати се сите на такво нешто. Дури и на јавните плажи имаше случаи топлес да се. Така да, ако ти е за гледање, можеш, ама никој не прави такво нешто зошто го сфаќаат таму како нешто тотално нормално и не го гледаат сексуално.
Кај нас тоа е нормално и не се бира посебно место. Пред година и нешто во Таш Бич на камената плажа жена се соблече гола и си се избања. Овде мува не ги лажи,што е до мене не ми пречи.
Ако се работи за некои диви плажи понастрана од гужва ај да речиш океј е, или ете на регулирани места каде што си има нудистички плажи. Ама во Хрватска имаат проблеми каде што овие нудистиве буквално ги завземаат јавните плажи. А тотално е невкусно на плажа каде деца си трчкаат, дојдени фамилијарно, некој дедо од 70 год да им го обеси пред нив. Баш поради тоа почнаа поригорозни закони и регулативи за нудизмот, ама не знам колку вродија со плод.