Денес пукав со ловачка и со воздушна . Малку тешко се снајдов со ловачката бидејќи е потешка од мене ама се снајдов некако пукав во мети ( шишиња ) и погодив 3 од 5 со воздушна , а со ловачка само 1 . Следно на листата имам на ум да пукам со калибар 7.62 ( секако ако најдам )
jas so zastava kragujevac M 70 so kundak na rasklopuvanje so boeva municija na obuka koga bev denski so poedinecna i rafalna strelba i nokni uslovi so manevarska municija
Da , so puska M48 vo uciliste kako del od OpstoNarodna Odbrana. I prvo pa musko , supper score, prosto da se zaplasi sekoj. Strasno precizna raka duri I koga farbmam nesto nikogas ne koristam izolir traka.
Како така пукате со пиштоли, па оружјето претставува насилство и е машка работа. Срамота за едни дами.
Да мојот бивши една вечер ми даде пиштол во рака застана пред мене и ми вика пукај но гледај да не ме погодиш Будала беше за сите пари..јас прв пат држев пиштол во рака се свртев пукав на друга странА, а потоа цела ноќ ме учеше да пукам..со воздушна пушка знам и имам пукано.
Зошто е машка работа ?? Не гледам зошто една жена треба да се срами од тоа што знае да пука баш Напротив..
Сум пукала со пиштол 2пати ама порано. Сега не знам дали таа адреналинска работа е за мене иако близок во фамилија има активно хоби стрелаштво и вели ептен го опушта.