Колку што знам јас , нема некој поупатен ако знае дали и каде има , нека сподели тука . Јас стрелашки клуб барам одамна , за Камник знам дека го имаше , па беше затворен , па пак го отворија мислам , и сега не знам што се случи , меѓутоа не сум во можност да одам до Скопје , па барав во Тетово , а овде нема воопшто ниту отворено некогаш колку што разбрав .. за жал овде тој спорт не е нешто посебно застапен . Затоа вежбам со маж ми и вујко ми понекогаш , колку што се во можност да ме подучуваат . До сега сум пукала со ловечка пушка , воздушна , пиштол плашливец и со вистински пиштол ( во викендица во куп земја ) . Со стрела не сум пробала , ама се надевам дека ќе имам прилика некогаш да пробам .
Браво, браво. Ти си спремна ако настане зомби апокалипса А знаеш сама да расклопуваш,чистиш и да подготвуваш оружје за стрелање ? Ако дознаеш некое место за стреличарство кај нас во државава, те молам известиме. Мене некако поиште ми праи мерак за разлика од стрелаштвото.
Уште не знам да расклопувам , а да чистам знам . Исто и ти ако слушнеш за стрелашки клуб во близина на Тетово .
не, ниту би. против насилство сум. а ако ништо друго, постои опасност ако се пука со вперен пиштол кон надвор пред тебе, куршумот да експлодира во цевката и да опали обратно т.е. во тебе и така те повреди или убие.
не сум пукал, немам желба, воопшто не сакам да научам, немам ни малку страв но не сакам да си имам никаква работа со огнено оружје
Da. I so pishtol i so pushka. Ushte od mala toa mi bilo zhelba, i zatoa tatko mi me nauchi da pukam. Mi veli deka sum priroden talent Chustvoto e neverojatno
Ne najdov tema konkretno za moeto prasanje pa se resiv tuka da prasam. Dali mozebi nekoj znae kako se dvizhat cenite na puska karabin remington i pumparica rosenberg? Tnx
Мислам дека може да се најде и под 1000€ , но не сум сигурна , доколку некој знае нека пише подетално
jas ja imam doma,sakam da ja prodadam ama ne znam za kolku t.e nz kako se dvizat cenite zatoa prasuvam
Јас мислев ќе купуваш . Мала шега , да го прашам маж ми , баш пред некое време гледаше сака да купи ( ама документите му заглавија во некоја институција ) па сега за сега " само разгледува " , затоа мислам дека ќе знае отприлика која цена се движат . Ќе го прашам , ако ми каже некоја одредена цена ќе ти пишам .
Сега случајно ја видов темата. Во Тетово има клуб според страната на МССФ. https://mssf.org.mk/клубови/
Баш на ИРЛ живеам , нема тука стрелашки клуб .. освен ако е скоро отворен , а јас не знам .. Баш ќе се распрашам по другари , сигурно некој од нив нешто знае . Ти благодарам за инфото .
Еднаш. Мал бев доста, и знам ми беше многу страв. Имам со воздушна пукано подоцна и беше доста интересно. Прв пат ми беше, а извадив најдобар скор од сите што пукавме. Изгледа си ја имам прецизноста наследено, ама немам желба за пукање.