Дали сте размислувале за вашиот погреб?

Discussion in 'Кафе-муабети' started by baba Rada, Nov 11, 2016.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Ајде да ве видам сега сите, како ќе ми одговарате на ова:devil:морбидно прашање:?: а зошто па морбидно..хммм..па смртта е неминовна и сите кај неа се движиме:headbang:;(
    Имам пријателка која обожува да биде секогаш скоцкана, нашминкана, маникирана и педикирана, намирисана и исфризирана..и така пред некој ден, неврзан заеднички моабет уз кафенце, она ми вели-Слушај сега, ако случајно умрам пред тебе, вети ми дека ке ме нашминкаш убаво, немој да си меоставила несредена!!
    :tmi:леллеллеееееееееееее мајко, морници ми пројдоа, коса ми се крена, срце престана да чука..како од ведро небо гром да ме стрефи....И ај да не ја должам, после неколку минутно доаѓање при свест, почнавме да се смееме и да си подготвуваме гардероба.:rofl::rofl:
    Она сака висока штикла и елегантна тоалета и кашмирско ќебе да и стават не би и било жал, додека јас скромна си изразив желба да ме однесат на оној свет;) во фармерки и обични кондури:)
    Ајде додека се згрозувате од темава, размислите како бисте сакале да изгледате кога ќе дојде моментот на вашиот закоп(језиво нели)..дама со стил илиииииииии........
    :makeup:

2. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Бабооо не си нормална. :rofl:
    Морници ме полазија од самата помисла.

3. elimkd

elimkd Форумски идол

Конечно тема вредна за дискусија:clap:
    Не мора ништо посебно само да не заборават телефонот и полначот да ми го стават в ковчег:lol:

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Задолжителен ми е пушап градникот и тангата од викторија тајна...можеби и таму ќе се најде некој што ке му се крене на мене..ццц:rofl: сексепилот секогаш со вас девојки....аха ...и лабелото обавезно во џебот од фармерчињата:lol:

meckicka, rose60, Barbie20 and 2 others like this.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Лазеле не лазеле ама тоа ни е:rofl:

Barbie20 and fallenangel like this.
  6. fallenangel

fallenangel Популарен член

Хахаха со темава ме потсети на еден муабет со другарка од пред многу години на празник мртвен.(facepalm)Најголем мој тогашен проблем ако умрам не сакам да имам грда слика на плаката.:$:!:(facepalm)
    И јас сум од оние дама сто стил во секое време и невреме.8)
    Ко ќе умрам да не заборават да ми ги стават штиклите сите пара:!:оти на сон ќе им ги барам:lol::rofl:марами:!:ташни, крзнен елек, омилениот капут.:!: Не ми ставиле или облекле нешто омилено нема да ги оставам да спијат, :devil:се што е мое има да си барам, да не заборавам дипломи, сертификати, значи се што е мое мое е.:devil: :rofl::lol:

dafe993, LUCERKA, rose60 and 3 others like this.
  7. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Лелее бабо закон си реков ја еднаш :rofl::rofl:
    Кога читав не знаев дали да се смеам или ваква да бидам :worried:
    Се да си земете со вас којзнае може ќе се повампирите :devil: :bandit:
    Него јас не ни помислувам на тој ден кога треба ќе дојде,кога ми било пишано,а што е до тоа како ќе бидам облечена не верувам дека во тој момент некој ќе сака да ме шминка и дотерува којзнае колку :lol:
    И за крај еден виц
    Некој човек се кладел со своите пријатели дека може да помине една ноќ на гробишта.И така и направил.Отишол целиот преплашен и таму сретнал некој човек и му рекол:
    "Другару да ти кажам многу ми е страв што треба да поминам една вечер тука,ама среќа што те начекав тебе нема да сум сам".
    A другаров му рекол "Право да ти кажам и мене ми беше страв кога бев жив" :D

Ygritte, rose60, girl-miri and 4 others like this.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Знаев одсекогаш дека ти си прва дама, Леди Ди..дама со стил:*
    Сакам цел несесер да ми го стават а чупалицата ако ми ја заборават, е тоа ке биде хорор.:devil:

rose60, elimkd and fallenangel like this.
  9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Како другарка ти сакам и јас :D

kim.k and baba Rada like this.
  10. mula

mula Популарен член

Супеρ тема бабо. :)
    Не знам зошто не ми е κρипи. Можеби деκа ја имам мислено пρетходно. :lol:
    Саκам да ме погρебаат во цρно- бела ваρијанта и κошулата да е свилена. И бела. :!: Си го саκам бисеρниот пρстен. Може и буρмата да ми ја остават, аκо сум κажала ,,да" пρед да сκинам κонци.

Priroden, baba Rada and elimkd like this.
  11. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Baba Rado bravo za temata.....imam nekolku sliki na fb od obleka i stikli pod koi imam napisano koga ke umram niv da mi gi stavat......ako umram brzo znam deka mm ke me skocka znaj toj ubavo sto sakam jas.A da sigurno i bez pari nema da me pusti i bez gradnik......Temata ti e vrv.

baba Rada likes this.
  12. manja666

manja666 Популарен член

Леле темиве...(facepalm)
    Не знам од кај инспирација озбилно. И како што пиша некој сериозно ова е тема за дискусија? Абе ајде си играте со ситуација како што е смртта и си правите смешки тука додека некој има болни што поминуваат низ секакви работи и ќе дојде овде и ќе чита како на некој му е интересно да си прави заебанции со сопствениот погреб и дали ке има шминка или не. Ко да реално кога ќе дојде време за тоа ке ви е битно? Озбилно, тоа ли ви е првата социјација, како ќе бидете облечени?
    Може јас пресериозно ве сфатив, ама мене лично ми има теми кои што не трпат шегување.

stetoskop, Tinushka, rose60 and 6 others like this.
  13. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Кога прочитав „Мртва и со стил“ во нови мислења, убедена бев дека станува збор за некоја нова Американска драма од типот „Сексот и градот“ :D Патем не сум размислувала за оваа тема искрено ама сите си имаме желби за смрт бе ... не е тоа мајтап. Јас сепак не сум размислувала на ова тема и мене сега не ми е гајле шо носам, па ко ќе дојди денот, веќе ич нема да ми биди. :mm:

krEM4Eto, rose60, shz and 4 others like this.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Јас не сум размислувала на оваа тема никогаш. Бабата кај што живеев предходно, стара жена од 70 и кусур, си имаше спремен еден куфер од оние старовремските внатре се беа ствари за умирачка. Еднаш бев да и помогнам за чистење и го приметив куферот, црн куфер иначе од оние тврдите со метални рачки и и викам, стави ова во подрум ти зафаќа место. Вика ааа не, тоа се ствари за умирачка, таму имам спремено се во што да ме облечат, до постелнина за во ковчегот, и не ми даде да го однесам во подрум, го качи горе на регал. :D

baba Rada, LUCERKA and elimkd like this.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Скоро читав негде на интернет, едни луѓе од Дервента Република Српска (редактирав по грешка сум напишала Србија предходно) негде си го организирале сопствениот погреб и двајцата се живи сеуште. Не ми беше јасно, само кога го прочитав насловот како, ама кога прочитав се, уствари луѓево не се самозакопале само ги извршиле сите погребни обреди, и поп дошол да пее, и народ се собрал, па раздавање за душа и сето тоа. Со се крст, венци и се што иде за погреб. Истиве двајца и за задушница ги истерале адетите. Фората е во тоа што сакале сето тоа сами да го направат, за кога ќе умреле никој со ништо да не се замара, само да ги спуштат во гробот и да ги затрпаат.
    Ај ќе ја побарам веста сега...
    Еве ја...
    http://www.blic.rs/vesti/republika-...te-organizovao-sopstvenu-sahranu-foto/89dq2ec

baba Rada likes this.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Луѓево изгледа имаат премногу слободно време во животот (facepalm) Не ми се верува до каде е дојдена човечката глупост :puke:

rose60, Barbie20 and Rama like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Господе Боже не сте арни.

18. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ааа јас за ова имам размислувано. Сакав да ме закопаат во едни старки во кои сум заљубена се додека мајка ми не ми го скрши филмот и ми вика... Што се глупираш, ти млада мислиш да умреш? Ќе те закопаат тебе мажот и децата со патики... И после тоа, веќе не испланирав ништо. Кога ќе дојде времето, нека ме облакаат како сакаат. Мислам, ако биде така неочекувано... а ако доживеам длабока, или не толку длабока старост, тогаш самата ќе си изберам облека.

baba Rada, Sesil and elimkd like this.
  19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Кога веке ке ве нема на овој свет, дали Е битно во што ке сте облечени? Кога и да е , облеката секако ке се распадне |(

Brojka, Veki4kaa, Tinushka and 7 others like this.
  20. Victorian

Victorian Популарен член

Нека ми ги донираат органите, а она што остане нека го кремираат и нека го расфрлаат.
    Да не им стварам дополнителен трошок на моите па за облека,гробно место и ковчези...Ем поефтино ем на некој (можеби) ќе спасам живот со тоа што ќе цркнам :)
    Ништо корист немам ни ја ни моите што ќе се скапеме и ја и облеката заедно :)

Brojka, Dust, okcenzi and 13 others like this.