Дали сте размислувале што сте биле во минатиот живот?

Discussion in '„Другата“ наука' started by BubeFeminka, Jul 22, 2011.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Гарант некоја отровна змија.

Dream-Girl and najjacha like this.
  2. crimson

crimson Форумски идол

B70A72C0-64F0-4F49-8C48-A4BB3A4B2678.jpeg

Сигурно е точен тестов, наместо кај бајачот од Кравари, пишете ми мене лп.

Ketchup likes this.
  3. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Често размислувам што сум била...

4. martovsko cveke

martovsko cveke Истакнат член

Реинкарнацијата и минатите животи од секогаш ме интересирале,многу читав книги и купував списанија како Трече око,Арка и некои слични што ги заборавив.Одамна беше.Во едно списание најдов како да направите регресија во минат живот,со цел текст постепено како го смирувате пациентот и на крај го прашувате за сликите кои м се појавуваат.Јас испробав на сестра ми...и успеав ја вратив во претходен живот,бар таа до ден денес ми тврди дека не ме лажела.Прво ми опиша што гледа нешто како пољана и замок во позадина и наеднаш списка...вика леле човекот ја дави жената...за да покасно истиот човек висел на бесилка.....Инаку лугето во овој живот имаат знаци од предходната смрт,како белези по телото стравови од нешто,пр:некој кој се удавил дтрав од вода,и сл....Иначе сестра ми на врат под грлото има венец од влакненца кои се подолги но се светли...и има смисла и да е давената и обесениот

Last edited: Mar 25, 2018
  5. Ketchup

Ketchup

На која страна ова?
    Ептен креативно... се заинтересирав. :lol:

6. tijana897_0

tijana897_0 Истакнат член

Сигурно кралица :D

NORA17 likes this.
  7. Nine25

Nine25 Популарен член

Не сум размислувала што сум била, ама дефинитивно би сакала да бидам германско куче.

Istata od vcera, Justicija and NORA17 like this.
  8. NORA17

NORA17 Активен член

имам слушано уште од мали нозе дека душата никогаш не умира пребарував на нет имам видено доста случаи на реинкарнација и незнам дали да верувам не е ни важно во што јас верувам пред некое време ми се појави видео (медитација за присетување на минатиот живот) се решив да одвојам половина час за да ја задоволам својата љубопитност. прва слика што ја забележав беше дрво потоа џамија па крст сенка од машка личност стар објект замок па едно огледало и девојка со црна марама(муслиманка највероватно)поточно беа две девојки но оваа со црната марама ми се створи како зум ефект на огледалото одма по сето ова ги отворив очите ништо не разбрав но ете да споделам :D

9. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Па јас имам применето таква техника на регресија и мислам дека тоа се рандом фантазии кои доаѓаат во моментот. На почетокот кога требаше да евоцирам спомен од моето детство, не ми текнуваше на ништо друго што не сум го видела во семејниот албум, за после да видам едно мало девојче кое воопшто не бев јас, си трчкаше во природа. Потоа кога требаше да влезам во минатиот живот, одеднаш видов некој човек, млад, со цилиндар и бастунче, облечен во европска мода како пред 200 год, некаде оди низ улица..... прво помислив, ете ова ќе да сум јас, машко сум била....и после наредна слика беше жена која многу личеше на мене, можеби 10 год + но се уште млада, да тоа бев иста јас според гримасите и гестикулациите само со друга боја на коса и насмеано лице, нешто зборуваше со некого и се смееше самоуверено, не знам дали беше некако поврзана со човекот....и немав повеќе концентрација, ги отворив очите.....главата ме болеше.... мислам дека ова не е реално.....што ќе ти дојде на ум и ти велат минат живот е....

Last edited: Sep 24, 2020
    Justicija and NORA17 like this.
  10. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

NORA17 likes this.
  11. daylight

daylight Популарен член

Одговор на прашањето: зошто не се сеќаваме (и не треба да се сеќаваме) на изминатите животи т.е. инкарнации?

NORA17 likes this.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Дали мене само не ми е јасна темава?

Justicija likes this.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

Изгледа да :D
    Се тврди дека на човекот го привлекуваат некои работи што му се познати но не знае или не се сеќава од каде му иде тоа :D

14. Istata od vcera

Istata od vcera Истакнат член

Ili vesterka sum bila ili zena naucnik i zatoa me osudile na eres

NORA17 likes this.
  15. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Исто. :rofl:

16. Аргентина *

Ова е од 2020. Оттогаш уште два (два и пол) пати медитирав... наводно во минатиот живот сум била европски благородник (тоа ја објаснува мојата карма да се родам во мрачниот вилает балкански смрдлив :tmi:)

Енивејс, има уште нешто чудно, во детството сонував мало богато момче од 19. век, семејната атмосфера во неговиот дом, и 15-20 години подоцна, го видов во медитацииве... језивко.
    Женатa која ја спомнав во претходниот пост, може да беше и прогресија, who knows.

17. Аргентина *

Ама не препорачувам баш да се применува, секој пат имав неподнослива главоболка откако ќе завршев.

18. Anah

Anah Истакнат член

Не верувам во претходен живот но неколку пати имам сонувано како сум била средновековна грофица, околу мене некоја тврдина како замок, еднаш во истата улога имав кошмар како сум сведок на некој јавен собир каде што се сечат глави на гилотина и се ставаат во ковчег за злато. :sweat:

Divergentt likes this.
  19. Dekorado

Dekorado Истакнат член

Јас од мала чувствувам голема конекција со вода море плажа и како многу мала сум зборувала дека сум живеела и работела на плажа и дека маж ми таму сум го запознала. Често сонувам висока жена слаба покрај вода и на раката имам белег во форма на кајче.

Tam4yy likes this.