Дека се родени под среќна ѕвезда се вели за оние личности кои имаат к’смет, често работите им одат од рака, со што и да се зафатат ќе успеат. Имаат среќа на сите животни полиња, било да е љубов, училиште/факултет, работа. Често ги служи среќата и при играње игри на среќа, па да речеме и спортска Дали вие сте родени под среќна ѕвезда ?
епа според оваа дефиниција на анфејтфул18 по се изгледа не сум родена под среќна звезда. учењето ми оди ама често се слуцува некој професор да ме стави на око и да ме малтретира, љубовта сега за сега не ми оди, работа немам, спортска чат-пат играм и нема добиено...едноставно немам среќа или според една моја изрека што ја користам нече срече поштеног човека ако има некоја друга дефиниција, можеби таму ќе се пронајдам
Zavisi sto baras vo zivotot,site gospod ni dal pamet,sreka,zdravje i ksmet,normalno so isklucoci ima i bolni lugje.jas se smetam za sreken so samoto toa sto sum ziv,zdrav,skromen.
spored ova jas sum rodena pod srekna cvezda, imam sreka sekogas, vo fakultet i vo lubov isto (dobro imame problemi ponekogas,ama toa e normalno),sportska ne sum igrala pa ne znam, se slucilo i toa da nemam sreka, no ponekogas
Според ова освен за учењето,не сум родена под среќна ѕвезда Сепак самиот факт што сум жива и здрава,го сметам за голема среќа,затоа што сум опкружена со личности кои ги гледам како секојдневно се мачат со триста болести :?
На школо сега за сега одлично ми оди. Родена сум на Божиќ, што е вистинска среќа. Кога играм игри на среќа, добивам, може не најголемата награда, ама нешто сигурно. Семејството си го сакам и сум среќна со него, единствено немам среќа во љубовта Тоа најмногу ме мачи. Имам другарки со кои можам да направам муабет и да си поминам мн убаво со нив. Ми се случиле многу лоши работи, но секогаш се обидувам да гледам на позитивна страна, да се радувам на малите нешта и да ме исполнуваат. Сепак во животот неможеш да имаш се. Никој не е совршен
Пааа може да се каже така Ако не ги сметаме моментите кога работите знаат да тргнат на лошо и имам чувство дека целиот свет се срушил Но за среќа се со брз помин...
Па мене се ми е еден период сјајно другиот се тоне под вода. Така да искрено не би знаела што да одговорам на прашањево...
И мене скоро вака..Е сега подолг период некако ко ништо од рака да не ми оди ..Се е релативно..Нигде нема константна среќа..
Mislam deka sum rodena pod srecna ѕvezda- toa se odnesuva do sega za ponataka ne znam mojot ksmet sovrseno si ja znae rabotata i raboti za mene .Cesto moite znaat da mi recat ..od nopaku gi frlas rabotite na lice izleguvaat .Mojata baba znaese da kaze detevo e rodeno so golem ksmet .Se razbira sekogas ne moze da e se sovrseno.
Јас не верувам дека секој има или нема среќна ѕвезда.Секој сам си ја крои среќата или несреќата.Се зависи од нас самите а не од нешто што ни е предоредено или слично
Се согласувам со претходното мислење дека се зависи од нас самите,некогаш и зависи од нас,а некогаш не,затоа што пример за да успееш во нешто,треба да се трудиш,а колкав ке биде успехот не е битно,битно е да се успее,оттаму и произлегува среќата,некои многу се трудат,додека други малку,а и едните и другите успеваат.Па сега искрено незнам,меѓутоа сум задоволна од се што сум постигнала во животот,не било лесно,но сепак сум успеала во тоа што сум го замислила.Пред се,најважно и поради што сум среќна е самото тоа дека постојам,дека сум здрава,а се другото под среќа подразбирам сето тоа за кое што јас сум се трудела да постигнам нешто во животот,меѓутоа среќата не е само во тоа да си успешен,да имаш се итн.Среќата е многу повеќе од тоа.
во однос на љубовта да а во однос на цел живот сум родена под најмалерозната ѕвезда каде ми се случуваат сите невозможни работи мене и само мене,и секогаш по потешкиот пат успевам во животот туууууууууу
дали сум родена под среќна ѕвезда? би рела не затоа што се што сум сакала за тоа сама сум се борела, и се сум добивала со свои труд и мака. ни една карта во животов не ми била наместена ама успевам убаво да ги наместам и да бидам најсреќна
Уууффф каква среќнаа ,неема шансии!!! Еј ако најдете поголемо малерче од мене ве честам сите кафе (алкохол ) кој како На факс онака просек - добро е не се жалам Пријателствоо - хмм сум се изгорела повеќе пати Љубов - што е тоа