да за тоа така е но и мене ми се случило да излезам од памет да не сум случајно бремена зш ми каснело и два месеци па тоа со плодни денови уште кога го видов дека никогаш не си 100 посто сигурен полудев
Леле и мене истово ми се случува сега! Обично првите денови имам обилна менструација, некогаш со страшни болки, арно ама сега се случува да имам толку малку што повеќе личи на последните денови. До сега не сум одела на гинеколог, не знам дали ова е добар повод прв пат да отидам?
Ве молам за помош Ми касни веке 5 дена( а обично имамм редовен циклус)нервозна сум,ме болат градите,имамм зголемен апетит и само на тоа мислам неможе да ми излезе од глава.Незнам што да правам неможам да спијам,само на јадење мислам ми се јаде се дури и јадења што никогаш не сум имала желба да ги јадам.Инаку кога имаме секс со дечко или користиме кондо ми или тој пред да сврси се трга од мене и свршува надвор.Ама незнам еве мене ме копка нешто.......а и што е најжално последните денови на телевизија загледувам филмови со бремени жени и усте повеке си мислам.....незнам што да правам
Купи си тест за бременост од аптека, ако ти касни 5 дена, можеш да го употребиш тестот и да ти даде точен резултат. Обично се препорачува проверка со тест откако ќе ти касни неколку дена, тогаш веќе го има тој хормонот HCG (Human chorionic gonadotrophin) во мокрачата и на тој начин се утврдува бременост.Ако ти покаже резултатот позитивен... незнам што ад ти кажам, оди си ан гинеколог за сигурно. Но се надевам дека не е бременост во прашање штом сте се чувале, можеби ти доцни од други причини. А и 5 дена не е многу.
e dobro dee, ne e tolku strasno... pod stres si... a ti docni sigurno od vremevo... opusti se, sto poveke mislis na toa, tolku po loso... a istovremeno vlijae za da ne dobies... sto pomalku mislis tolku po dobro ke bide, i ke vidis ke dobies... se najdobro...
srcka ne se sekiraj mene mi kasnese dva meseva pa mi dojde, sega si pod stres non stop mislis na toa i zatoa, opusti se i ke ti dodje, ako si sigurna deka ne ste napravile nisto nema potreba da se sekiras, normalno e da ti docni na sekoja devojka i se ima sluceno samo ne kreveaj panika i ne misli odma na toa deka si bremena, sto e mozno pobrgu kupi si test i samata ke se uveris deka za dzabe si se nervirala, 5 dena nisto ne se, ti kazuvam od licno iskustvo, jas postojano mislev na toa i se nervirav , pocnav i da zamisluvam deka mi raste stomakot, i samo koga malku se opustiv dva dena ne mislev na toa i mi dojde s ee do psihata srcka opusti se i ke bide se super ke se smees samata an sebe posle, ali za sekoj slucaj kupi si test, pozdrav
Luge jas ne sum dovolno informirani Dali moze da se ostane bremena samo preku seks? Moze li nekoja nevina devojka da ostane bremena? jas imam 17 godini,sum nemala seksualni odnosi ama mozno li e na primer ako nenamerno si se izbrisal so pogresen peskir da ostanes bremena? Mene mnogu mi e strav,minatiot mesec imav dobieno i predminatiot ama ne znam stvarno strav mi e zosto nekako cudno se cuvstvuvam,denes mnogu me bolea jajnicite i mnogu cesto odev vo wc na mokrenje znam deka moevo prasanje zvuci glupo ama jas sum mnogu golema straslivka
dedede... mnogu si se isplasila i ti... lugeto asalno vodat ljubov im svrsuvaat vnatre i ne mozat da ostanat trudni ti pa od peskir... za jajnicite i cestoto mokrenje, prehladena si - toa ti garantiram, zemi napij se uvin caj, dva pati dnevno i ke vidis deka za dva dena ke ti bide po dobro... ne se sekiraj, daleku si od bremenosta... pozz
Minatiot mesec dobiv porano od sto trebase,i pred da dobijam 2-3 dena me bolese stomakot t.e janicite,potoa pocna da me boli kicmata,sega na 20 treba da dobijam,se nadevam deka ke dobijam,gi imam poveketo simtomi na bremenost,kako sto vi kazav jas ne sum imala seksualni odnosi,zatoa me interesira dali bez seks moze da se ostane bremena zatoa sto jas posle banjane nenamerno se izbrisav so pogresen peskir,moze na nego imalo ostatoci od sperma,ne sum sigurna,jas ne sum primetila,a moze gi imam ovie simtomi zatoa sto celo vreme misam na toa,i prethodno moze sum se izbrisala so pogresen peskir ama sum nemala nikavi simtomi,sega zatoa sto celo vrem mislam na toa moze zatoa vaka se cuvstvuvam ama se somnevam Zatoa ve molam pomognete mi,kazete mi nesto poveke za ova zosto veke ne mozam da cekam,da bidam vo neizvesnost
pa bolenjeto na kicmnata e i simptom na dobivanje,jas sekogas edinstveno toj simptom go imam pred da dobijam,i ne si trudna prekini da se zamaras so gluposti
Ok fala ti na odgovorot,mene mi bese strav zatoa sto nikogas pred da dobijam ne me bolele jajnicite,sekogas me bolat koga imam dobieno zatoa cudno mi padna,sega citav nekoj angliski sajtovi i pocnav da se uveruvam deka ne sum bremena ama za ova so grbov,me boli od minatiot mesec,samo ne sekoj den,i isto taka me boli pponekogas i glavata samo ne tolku cesto sto prethodno ne bilo slucaj,nikogas vo zivot sum nemala glavobolka.
Девојки помош Вака последен пат имам добиено на 15ти и ми траја до 19ти а сега ми доцни некаде 5 дена и ми е страв оти речиси секогаш ми е редовен циклусот. Имам симтоми на ПМС (ама сега видев дека се слични и со симптомите на бременост) Инаку овој месец на 8 ми имав прв пат односи и подоцна уште двапати но со заштита и првиот пат имав обилно краварење едно 2 дена па мислам дека можеби и затоа ми касни, исто така имам воспаленије на матката и циста на едениот јајник па се тешам со тоа.. и незнам шо да правам ... позз
Збунета Вака, јас имав однос за време на плодните денови, еве сега ми доцни веќе 4 дена. Направив тест за бременост меѓутоа ми покажа негативен. Дали е можно да сум бремена, а тестот да не е точен?
Не се секирај што си користела заштита и си сигурна дека не пукнал тогаш веројатно не си бремена...доцнењето веројатно ти е поради проблемите со матката и јајниците..беше ли на гениколог,нели си уште мала за цисти..жалче
Pricekaj uste 5 dena pa povtori go uste ednas,moze da e rano zato ako nastapila bremenost toa bi bilo pred 15 dena.A najdobro da otides na ginekolog ako ne dobiez za edno 5 dena.pozdrav
Па да бев на гениколог и ми кажаа свашта цисти , воспаленија па и некакви жлезди и сеа се лекувам примам терапии .... па и се тешам со тоа , ама дечкоми ме уплаши могу, да сум си провирила за секој случај па дури и мислев утре да идам на гениколог или па да правам тест .... а уште немам кажано на никој но не ни знаев на кој да се обратам , ... Фала многуу
Лелле женско да не си а за бременоста мислам дека нема место за паника...јас често си паничам така пошто имам редовна менструација и ако ми закасне 2 дена одма глава губам и на крај испадне само лажна паника...ама користете си кондом вие и немајте гајле јас мислам дека ти е од антибиотиците и проблемите..ама ако ти касне повеќе за да не се мислиш иди си на гениколог и ќе ти каже тој најдобро ние може само да погаѓаме... нема проблем ако ти треба уште нешто можеш да ми пишеш во лп да не разврзуваме муабети тука ќе не кара шефицата наша (бај д веј поздрав до неа ) поздрав
срцка не се нервирај, и јас мислам дека е таа работа, знаеме дека од рани стресови антибиотици и слично касни менструацијата, не мисли на тоа, сигурно ти касни како и на многуте, не се секирај, тоа е многу мал временски период,мене днашка ми каснесе 2 месеци не се секирај, само позитивно размислувај и се ке биде добро, али да не те јаде мислата утре купи едн тест, и не заборавј тестот направиго по самото стануванје, занчи со првата мокраќа се прави тестот, ајде па пиши сто си направила, поздрав