Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. ladymg

ladymg Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    помош

Направив два теста еден по 4 недели од однос еден по 6 и двата негативни имав заштитен однос и добив мензис меѓутоа едната брадавица ме боли многу на допир и некако ме плаши тоа. Треба да добијам за неколку дена но незнам дали е можно да сум бремена?

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    епа дечки повише од 2 месеци ми каснеше.. и таман кога помислив дека треба да идам пак на гинеколог ми дојде :) многу ми олесна да ви кажам право.. и одма прво на дечко ми му јавив во 4 и нешто сабајле така се договоривме колку и да е саат да му се јавам :lol: битно ми дојде а ова ми било од настинатост :)

3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    боже иа јас сега ќе се тресам како лист :$ дечкоми потпрсна во мене рачунав не ми беше еден од плодните денови и со тоа си се тешам :$ ах тешко мене уште едно бебенце ми фали се надевам дека све добро ќе заврши не мислам не мислам на то не не не

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.129

:lol: Од аптека !

5. sason

sason Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво,нова сум на форумов а сакам да ве прашам за совет. :) Имав односи пред една недела(без заштита) ама дечкото свршуваше надвор,страв ми е од предсемената течност..и малку не ми е јасно дали знаете можеби од што може да ми подрани менструацијата,редовно ми доаѓаше на 1ви а сега на 25?имам и болки во стомакот ама сепак ми е страв,зашто читав дека може да забремениш ама сепак да имаш добиено...читав на форумов ама сите пишуваат дека им доцни а јас се чудам зашто ми подрани,се плашам бидејки оваа недела редовно имав односи за разлика од претходно...ако можете дајте некој совет :)

6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    како тоа можеш да имаш добиено а во исто време да си бремена :lol: :lol: уште ова го немав слушнато

На sason му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098

Не паничи, нема ништо ! :nod:
    Некои тука се молат да добијат-за да си осигураат дека не се бремени и да им олесни, а ти веќе си добила и крваш узбуни да не си била трудна ! :lol:

Од предменената течност мали се шансите да забремениш, ама нема потреба да ти објаснувам детално тоа што го знам-пошто ти НЕ си бремена! ;) Свесна си и самата за тоа! ;) :lol:

А тоа што ти подранила можно е да е од стрес, промена на клима и ред други причини наведени во мислењата низ темава! ;)
    Поздрав!

8. sason

sason Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    фала :) можно е да е од промена на клима во право си,ама секогаш паничам и ме фаќа страв.читав дека е можно да забремениш а потоа да имаш добиено затоа прашав.позз :)

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не свршил во тебе и си добила. Незнам за што се секираш. И се случува да ти подрани мензисот неколку дена, не е ништо невообичаено или страшно.

10. machence17

machence17 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    дали е можно да си скината а да не ти потече крв, и дали се забременува од предсемената течност ?! :)

11. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Можно е да си скината а да не потече крв. А шансите за забременување од предсемената течност се минимални, скоро никакви.

12. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    направив тес и преку крв и тој е негативен :) и сеа веке незз зошто уште не ми иди ;)

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Шуќур, редно беше, не си трудна уживај, честито?!? :)

14. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    7
    неможам уште да уживам дури не добијам :(

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Најдоро е да одиш на гинеколог и да провериш зошто ти касни толку, може да има многу причини...

16. zbuneta1

zbuneta1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    се утепав од мислење ама морам да си кажам со дечко ми имаве односи само што ми заврши менструацијата значи сабајлето ми престана крварењето а вечерта имавме со кондом и не сврши не знам зашто а другиот ден исто имавме со кондом овој пат сврши проверивме и не беше скинат кондомот ама незнам зашто сеа ме пукаат бедови да не сум трудна иако мислам дека минимални се шансите затоа. вие што мислите ? инаку прв однос ми беше тоа. исто и стомакот ме боли многу.

17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Шансите не се минимални, туку никакви. Заштитен однос,на голо не те ни допрел ...
    Не си трудна.

18. Kristina986

Kristina986 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    sakam da znam kolkavi se sansite da zabremenis posle nameren abortus .... ve molam odgovorete mi :(
    pred eden mesec imav nameren abortus a i imav odnosi so decko mi, neznam strav mi e:( ve molam pisete mi sakam da znam

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Исти како и пред абортусот.

20. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    доколку ти свршил шансите за забремениш се исти како што си забременила првиот пат. Само доколку си и овој пат бремена не би ти препорачала абортус