Дали сум бремена?

Discussion in 'Бременост' started by marina.maca, Dec 15, 2009.

1. ladymg

ladymg Истакнат член

помош

Направив два теста еден по 4 недели од однос еден по 6 и двата негативни имав заштитен однос и добив мензис меѓутоа едната брадавица ме боли многу на допир и некако ме плаши тоа. Треба да добијам за неколку дена но незнам дали е можно да сум бремена?

2. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

епа дечки повише од 2 месеци ми каснеше.. и таман кога помислив дека треба да идам пак на гинеколог ми дојде :) многу ми олесна да ви кажам право.. и одма прво на дечко ми му јавив во 4 и нешто сабајле така се договоривме колку и да е саат да му се јавам :lol: битно ми дојде а ова ми било од настинатост :)

3. mime87

mime87 Популарен член

боже иа јас сега ќе се тресам како лист :$ дечкоми потпрсна во мене рачунав не ми беше еден од плодните денови и со тоа си се тешам :$ ах тешко мене уште едно бебенце ми фали се надевам дека све добро ќе заврши не мислам не мислам на то не не не

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

:lol: Од аптека !

5. sason

sason Истакнат член

Здраво,нова сум на форумов а сакам да ве прашам за совет. :) Имав односи пред една недела(без заштита) ама дечкото свршуваше надвор,страв ми е од предсемената течност..и малку не ми е јасно дали знаете можеби од што може да ми подрани менструацијата,редовно ми доаѓаше на 1ви а сега на 25?имам и болки во стомакот ама сепак ми е страв,зашто читав дека може да забремениш ама сепак да имаш добиено...читав на форумов ама сите пишуваат дека им доцни а јас се чудам зашто ми подрани,се плашам бидејки оваа недела редовно имав односи за разлика од претходно...ако можете дајте некој совет :)

6. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

како тоа можеш да имаш добиено а во исто време да си бремена :lol: :lol: уште ова го немав слушнато

sason likes this.
  7. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Не паничи, нема ништо ! :nod:
    Некои тука се молат да добијат-за да си осигураат дека не се бремени и да им олесни, а ти веќе си добила и крваш узбуни да не си била трудна ! :lol:

Од предменената течност мали се шансите да забремениш, ама нема потреба да ти објаснувам детално тоа што го знам-пошто ти НЕ си бремена! ;) Свесна си и самата за тоа! ;) :lol:

А тоа што ти подранила можно е да е од стрес, промена на клима и ред други причини наведени во мислењата низ темава! ;)
    Поздрав!

8. sason

sason Истакнат член

фала :) можно е да е од промена на клима во право си,ама секогаш паничам и ме фаќа страв.читав дека е можно да забремениш а потоа да имаш добиено затоа прашав.позз :)

9. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Не свршил во тебе и си добила. Незнам за што се секираш. И се случува да ти подрани мензисот неколку дена, не е ништо невообичаено или страшно.

10. machence17

machence17 Истакнат член

дали е можно да си скината а да не ти потече крв, и дали се забременува од предсемената течност ?! :)

11. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Можно е да си скината а да не потече крв. А шансите за забременување од предсемената течност се минимални, скоро никакви.

12. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

направив тес и преку крв и тој е негативен :) и сеа веке незз зошто уште не ми иди ;)

13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Шуќур, редно беше, не си трудна уживај, честито?!? :)

14. sekerce1

sekerce1 Истакнат член

неможам уште да уживам дури не добијам :(

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Најдоро е да одиш на гинеколог и да провериш зошто ти касни толку, може да има многу причини...

16. zbuneta1

zbuneta1 Истакнат член

се утепав од мислење ама морам да си кажам со дечко ми имаве односи само што ми заврши менструацијата значи сабајлето ми престана крварењето а вечерта имавме со кондом и не сврши не знам зашто а другиот ден исто имавме со кондом овој пат сврши проверивме и не беше скинат кондомот ама незнам зашто сеа ме пукаат бедови да не сум трудна иако мислам дека минимални се шансите затоа. вие што мислите ? инаку прв однос ми беше тоа. исто и стомакот ме боли многу.

17. teddybear

teddybear Популарен член

Шансите не се минимални, туку никакви. Заштитен однос,на голо не те ни допрел ...
    Не си трудна.

18. Kristina986

Kristina986 Истакнат член

sakam da znam kolkavi se sansite da zabremenis posle nameren abortus .... ve molam odgovorete mi :(
    pred eden mesec imav nameren abortus a i imav odnosi so decko mi, neznam strav mi e:( ve molam pisete mi sakam da znam

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Исти како и пред абортусот.

20. karak

karak Популарен член

доколку ти свршил шансите за забремениш се исти како што си забременила првиот пат. Само доколку си и овој пат бремена не би ти препорачала абортус