помош Направив два теста еден по 4 недели од однос еден по 6 и двата негативни имав заштитен однос и добив мензис меѓутоа едната брадавица ме боли многу на допир и некако ме плаши тоа. Треба да добијам за неколку дена но незнам дали е можно да сум бремена?
епа дечки повише од 2 месеци ми каснеше.. и таман кога помислив дека треба да идам пак на гинеколог ми дојде многу ми олесна да ви кажам право.. и одма прво на дечко ми му јавив во 4 и нешто сабајле така се договоривме колку и да е саат да му се јавам битно ми дојде а ова ми било од настинатост
боже иа јас сега ќе се тресам како лист дечкоми потпрсна во мене рачунав не ми беше еден од плодните денови и со тоа си се тешам ах тешко мене уште едно бебенце ми фали се надевам дека све добро ќе заврши не мислам не мислам на то не не не
Здраво,нова сум на форумов а сакам да ве прашам за совет. Имав односи пред една недела(без заштита) ама дечкото свршуваше надвор,страв ми е од предсемената течност..и малку не ми е јасно дали знаете можеби од што може да ми подрани менструацијата,редовно ми доаѓаше на 1ви а сега на 25?имам и болки во стомакот ама сепак ми е страв,зашто читав дека може да забремениш ама сепак да имаш добиено...читав на форумов ама сите пишуваат дека им доцни а јас се чудам зашто ми подрани,се плашам бидејки оваа недела редовно имав односи за разлика од претходно...ако можете дајте некој совет
Не паничи, нема ништо ! Некои тука се молат да добијат-за да си осигураат дека не се бремени и да им олесни, а ти веќе си добила и крваш узбуни да не си била трудна ! Од предменената течност мали се шансите да забремениш, ама нема потреба да ти објаснувам детално тоа што го знам-пошто ти НЕ си бремена! Свесна си и самата за тоа! А тоа што ти подранила можно е да е од стрес, промена на клима и ред други причини наведени во мислењата низ темава! Поздрав!
фала можно е да е од промена на клима во право си,ама секогаш паничам и ме фаќа страв.читав дека е можно да забремениш а потоа да имаш добиено затоа прашав.позз
Не свршил во тебе и си добила. Незнам за што се секираш. И се случува да ти подрани мензисот неколку дена, не е ништо невообичаено или страшно.
Можно е да си скината а да не потече крв. А шансите за забременување од предсемената течност се минимални, скоро никакви.
се утепав од мислење ама морам да си кажам со дечко ми имаве односи само што ми заврши менструацијата значи сабајлето ми престана крварењето а вечерта имавме со кондом и не сврши не знам зашто а другиот ден исто имавме со кондом овој пат сврши проверивме и не беше скинат кондомот ама незнам зашто сеа ме пукаат бедови да не сум трудна иако мислам дека минимални се шансите затоа. вие што мислите ? инаку прв однос ми беше тоа. исто и стомакот ме боли многу.
sakam da znam kolkavi se sansite da zabremenis posle nameren abortus .... ve molam odgovorete mi pred eden mesec imav nameren abortus a i imav odnosi so decko mi, neznam strav mi e ve molam pisete mi sakam da znam
доколку ти свршил шансите за забремениш се исти како што си забременила првиот пат. Само доколку си и овој пат бремена не би ти препорачала абортус