Хммм и јас тоа си го помислив како е лажно позитивен. На почетокот од денот не беше како класично крварење во циклус. Сега веќе ми наликува на нормално.
Ништо не можеш со сигурност да знаеш ако не провериш на гинеколог или преку крв. Заради крварењето би ти рекла најбрзо шро можеш да одиш зошто секој организам е различен, не можеш секогаш да се ориентираш по она што го пишува на нет
Крварење во процесот на вгнездување е од прилика неколку капки - ништо како менструација. Ако добиеш или си добила како и секогаш, веројатно била биохемиска бременост.
Zdravo ladys Sakam edna podrska..Ovoj mesec imav mnogu ovulacija i od togas imam nekoj bolki na dolniot dell na stomakot dali znaci deka nesto novo se slucuva kaj mene..Rano e za mens zatoa sto posledno dobiv na 28.10.2020...Dali imal nekoj slicni simptomi..Isto i glavobolki..
Pa kako i sekoj mesec no ovoj mesec poveke..i otkako zavrsia plodni denovi jas osekam bolki na dolniot del od stomakot..Imam glavobolki cesto ..i nekako ne se osekam kako drugi meseci sum poinaku..dali imal nekok slicni simptomi..Ili e rano da se misli deka sum bremenaa
Како знаеш дека овој месец си имала "повеќе овулација"? И јас не разбирам што е тоа многу овулација. Инаку толку рано не се јавува никаков симптом. Симптомите во прерана бременост се многу неспецифични, на пример главоболка може од многу работи да имаш.
Pa i zatoa prasuvam dali mozr da bide i nesto drugo..A za ovulacija taka osetiv mozebi i gresam..Ili psihata nekako me napnuva
Овулацијата трае ден два и не се осеќа така само како осеќање како да кажам, има тестови за овулација ама точно да процениш колку ти траела само на осеќање не е можно. Можеш на пример да си следиш деновите во месецот кога ти се менува исцедокот најверојатно се случува овулација ама не значи 100 проценти дека е така затоа што исцедокот може да се смени, а пак да нема овулација, и тоа е можно. Овулација или имаш или немаш, нема степени повеќе или помалку. За симптомите навистина никој не би можел да ти каже. Најдобро да почекаш 1 ден после доцнење на циклус и да направиш тест со мокрача дома.
Тогаш ѕвони кај матичен гинеколог и оди да те види бидејќи преку крв е најточен можеби има некој проблем кој е мал а можеби ради самата киретажа мене двете први менст. на 30 дена после 3та на 39 и четвртата на 20 и некој ден не ми текнува точно ....
Биохемиска бременост е да настанало зачнување и имплантација, ама поради одредени причини бременоста не се одржала и ембрионот 'пропаднал' или не продолжил да се развива. Најчесто се карактеризира со позитивен тест за бременост, кој по неколку дена е негативен.
Mila vaka jas ke ti go raskazam mojot slucaj posledna menstruacija imav na 14 oktomvri trebase da dobijam na 7mi ovoj mesec no jas ne dobiv na 5ti imav mn silni bolki kako za menzis no samo imav edna rozeva linija i nisto povekje i ne dobiv vopsto ni na sedmi cekav do 14 da vidam dali ke dobijam pak ne dobiv i na 17mi imav mnogu silni bolki i malku rozevo utre denta dobiv krvarenje iotidov kaj ginekologot koga me pregleda i mi rece deka moze doslo do spontan da napravime rezultatite i ke vidime ili si imala biohemiska bremenost iskocija rezultatite i iskoci deka sum imala biohemiska bremenost mn mi e tesko bidejki se borime vise 5 godini za detence☹
Епа ти велевме да испиташ бета. Како испаднаа резултатите од кај докторката? Во овие 5 години имате правено некакви испитувања? Ако да, кои? На крајот, биохемиската е добар знак, значи дека постои можност да забремениш. Не се откажувај!