Imav napraveno hsg laparoskopija pap test hormoni site ispituvanja mi bea zatnati kanalite bev na operacija vo 2017 i navodno nemase sansi po priroden pat samo so invitro togas toj dok mi najde i ranicka i polip i polipot go izvadiv no se prefrliv kaj dok blazevski vo avgust mesec on mi gi frli starite dukumenti vo kanta i mi rece jas ne veruvam nisto od ova ideme od pocetok pocnavme prvo so hormoni vo septemvri pap test i on mi rece nema da ideme prvo so invitro ke probame so insiminaci i tamn se spremavme ovoj mesec da pocneme mi rece na 7mi koga ke dobies ke odis na 3ti den da ispitas hormoni pa na 6ti den ke dojdes da pocneme da gi merime folikulite no ete posle 5 godisna borba i bez nikakvi sansi se sluci cudo no ete sepak ne uspea a inace seto ova seslucilo posto krvta i zelezoto mi se na nula sinimentacijata mi e 18zatoa doslo do biohemiska bremenost
@Vase89 извини, не те сфатив добро. Новиот доктор ти ги фрли документите од хсг и лапаро в канта? Кога почна со нови испитувања? Како ти се хормоните? Спермограм имате правено? Врз основа на што ти дава предлог за инсеминација ако имаш запушени канали? Во колкав процент се запушени и дали се двата? Железото и седиментацијата немаат никаква врска со биохемиска бременост. Кој доктор ти кажа врз основа на резултати од крвна слика дека си имала бременост? Бета ти рече некој да испиташ? Ако испита, колкава вредност имаше?
Od septemvri pocnavme so ispituvanje papot bese dobar i hormonite spermogramot bese dobar mi rece ovoj mesec da merime folikuli a drugiot da me prati na hsg....kanilite edniot mi e zapusen a drugiot prima tecnost a ne propusta inace kaj doktor aleksandar blazevski od rumska mi e maticen ginekolog
Да не ја полниме темава со оф топици, во поддршка прикачи ги резултатите од сите испитувања што сте ги правеле, ќе добиеш и повеќе мислења и искуства од повеќе членки.
Здраво на сите Минатиот месец добив на 24 ти. Овој месец требаше да добијам на 21 ви. Знам не е нешто многу да доцни, но на 15.11 имавме незаштитен однос ( како и секогаш, но овој пат сврши во мене). Е сега дали има шанси да сум бремена ( МНОГУ ПОСАКУВАМ) , дали е рано за тест? Бидејќи правев еден ама беше многу рано и негативен. Ви изнапишав реферат . Се надевам сите еден ден Господ ќе не дарува со мали ангели, и тогаш сите комплет во друга тема
Секако е можно после не заштитен однос.... направи бета преку крв најточно и ќе ти утврдат ако си која неедела си со среќа палци стискам за позитивен
Секогаш има шанси со незаштитен однос. Направи си тест. Иако да знаеш дека на некои им се случило и преку недела каснење да имаат негативен тест, а трудни Е сега, најдобро би било околу 2 недели да се поминати од однос. Ако е негативен, повтори го пак за некој ден
Женски, Добив прв циклус 2 месеци од кога се роди бебе на 01.11. Имавме 2 пати незаштитен однос и што ми текна да го отворам календарчето, баш во плодни денови а едниот пат дури и во најплодниот. Знам дека додека доиш може да се забремени, прашањето ми е дали е така рано регулиран циклусот и дали стварно биле тие плодни денови? Дали сега да очекувам како по календарот во недела да добијам? Инаку 3ти ден денес ме боли како да ќе добијам секој момент...така ме болеше кога забременив, ама баш веднаш после незаштитениот однос во плодни денови. Фала!
Претходна менструација од 4ти до 8ти ноември. А октомвриска варираше па ми траеше дури 5дена. Активни со мм за бебче, безуспешно. Пола од вас ме читаат и знаат како е ситуација. Сакав да почнам со испитувања ама мм ми вика чекај можеби Бог го чека вистинското време, а инаку се е во ред со нас од основни прегледи. Е сега, односи незаштитени нормално преку два дена три,за сва среќа пак негледајќи во календарче денес погледнав сме ги погодувале све плодните денови. Завчера осетив многу јака болка во десниот јајник, што обично кога имам овулација највеќе ме боли левиот јајник а десниот не осеќам. Едвај станав да уринирам дури. Имавме и вчера незаштитен однос и сакам да кажам а да не доловам многу да не ме напраите ненормална прв пат ме болеше некако и кај јајниците не знам зашто. Дали беше премногу длабока пенетрација или што не знам. Очекуваме да не добијам, долг период очекувам ама залудно. Воедно Им честитам на сите што добија две цртки! Се надевам и јас и останатите ќе добиеме 2цртки. Поздравче
Здраво женски, Ве читам долго време, но еве сега се одлучив да пишам. Пред две недели имав менструација која ми траеше еден ден крварење и два дена кафеав исцедок. Веќе пет дена по ред чувствувам болка во градите како пред добивање, слаби грчеви во долниот дел на стомакот и постојано ми се спие. Прво мислев дека е настинка, но сега мислам дека се можни симптоми на бременост. Не знам колку може сега да се види дали е бременост или не, па би сакала совет од вас. И на сите што посакувате две црти, што поскоро да ги видите ☺️
Имаше ризичен однос со свршување внатре? Ако да, кога бил? Дали терминот на исцедокот се поклопуваше со терминот за добивање циклус? Дали ова последново крварење ти се разликува од претходните менструации?
Веќе година дена се обидуваме за бебе, но неуспешно. Ми доцнеше два дена и немав болки како што сум имала секогаш. И крварењето беше многу помало за разлика од претходно.
@Campanula направи си тест. Кај мене беше исто месецов мислев добив ама де кафаво,де темно црвено.Ама градите мн ме болеа и замор мн чуствував направив тест позитивен,направив уште 2 и тие се позитивни. Ама уште незз на што сум. Овде каде што сум нема да појдеш на гинеколог се јавив направив термин ќе ми се јавеле во рок од 2 недели Приватно нема кај да одиш.На ургентен не примаат не сум ургентна Така да еве седам,чекам и се нервирам ама викам ако е за нас се ќе биде добро,како што е господ никој не е.Иначе 3 години се обидуваме за 2 дете. Така да направи си еден тест ќе знаеш на што си и ти посакувам 2 цртки
Zdravo devojki Nova sum ovde ve molam za sovet. Devojki posledna mest imam na 23oktomvri trebase vcera da dobijam no seuste nemam.nezastiten odnos so svrs imame sekoj den.pravev test denes na pocetokot se pojavi 2ra crta no posle iscezna
Направи нов. Не може да исчезне - или ја има или ја нема. Секаква друга опција е невалидна и тестот треба да се повтори.