Ве молам за мислење. Требаше да добијам на 22ри но еве веќе три дена ми доцни. Имав само 2 3 пати незаштитен однос. Дечко ми е сигурен дека нема свршено во мене. Имам главоболки, болки во градите при допир и неколку брунчиња на лицето. Не сакам да останам бремена. Под стрес сум цело време. Дали е можно да сум бремена? Минатио месец имав добиено на 25ти.
Па со незаштитен однос секако дека има, ама шансите се преминимални. Градите болат и во рана бременост и пред добивање менструација. Најверојатно не си. Ама никој не може да ти каже. Само тест. Од аптека купи си и утре сабајле направи.
Девојче веќе колку пати ја правиш грешката? Имаш само 16 год.!! Ајо сакаш да имаш односи и веќе кога толку рано сте започнале со сексуални односи користете ЗАШТИТА!! Само си правиш стресови а изгледа не знаеш дека секој незаштитет однос е ризичен. Се пробувате и на крајот ќе останете бремени и сакате да абортирате си ја чукате главата во ѕид што да правите. За бога користите ЗАШТИТА. Тоа не се однесува само за тебе туку за сите малолетни што прават грешки и пишуваат тука дали се останувало бремени, тоа не е шала. Е сега како мајка те карам ама внимавај мала си уште,животот е пред тебе уживај го а не си причинуват стресови!.
@Jovana555 не сфаќај како да те напаѓам ама Ти ги видов мислењата, СИТЕ ти се во вакви теми и прашуваш дали е можно да си бремена зашто незаштитен секс си имала. Возраста настрана, ама зошто не користите кондоми? Сигурно не планираш секој пат вака да се паничиш
Знам ве разбирам. Секој месец ми се појавува истата паника. Немам кизнај колку односи два до три пати во месецот но кратки и без свршување. Ме исплаши тоа што еве веќе три дена ми доцни. Имам односи во не плодни денови, нема свршување а заштита овој месец користев само еднаш бидејќи имав однос после овулација. И сега паничам бидејќи се уште немам добиено.
Кратко или долго, еднаш или 30 пати не сменува. Доволен е 1 сперматозоид за да те оплоди. Доколку не сакаш да забремениш, користете презерватив, воедно ќе те штити и од сексуално преносливи болести.
Да си направиш тест, јас ништо не мислам. Секој незаштитен однос е ризичен, не можам да предвидам дали си бремена или не.
Zdravo devojki prethodnata menstruacija mi bese malku cudna i posetiv ginekolog i mi rece deka nema nisto se e super no nekako sum vo panika i sakam uste ednas da se osiguram preku analiza na krv. Sega sakam da prasam bidejki toa e za otrkivanje rana bremenost dali rezultatite bi bile tocni i ako se napravi i posle 5/6 nedeli?
Ќе покаже, бета можеш да правиш било кога во бременост. Во твојот случај мислам дека треба да е над 1000 ако има бременост
Zdravo imam prashanje Za 2/3 dna treba da dobiem bazalnata temp mi e 37.0 Imam potreba da jadam kiselo i toa pregolema potreba Imam zgolemen sluz so malku rozenkasto deneska A pred 2 nedeli imav mnogu vaginalen iscedok Isto taka i imam bolki vo zelidnik t.e me tera da povrakjam no nemozam I imam slabi bolki vo dolniot del od stomakot
Никој не те осудува што имаш односи. Дали имаш 3 пати или 30 во месецот е твое. Туку, за да немаш фрки секој месец, за да не дојде до пренесување на некоја болест и слично убаво те советуваат да си користиш заштита. Има време кога ќе уживаш во односи без заштита, и ќе молиш да видиш две црти
Утрово на хартијата имаше бледо кафеаво кога се избришав а на гаќичките имав кафеава точка. Дали е знак дека ќе ѓи дојде или па имплантационо?