Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    11.344

Ти мила никаде не пиша дека си имала надворешен удар, туку пиша имав удар во стомакот.
    Друго, мачнини.. не можеш да имаш мачнини а нај малку не 2 недели пред циклус.
    Има бремени тек после 7 8 недела чувствуваат мачнини ама никако 2 недели пред циклус.
    Исцедокот може да ти е од овулацијата.

Мене ми изгледа дека ти не знаеш како доаѓа до бременост.
    Тоа е цел процес кој што не постои шанса да се случи 2 недели пред циклус.

Ако нешто не ти е јасно, слободно пиши ми, ќе ти објаснам.

На thelittle17, ivance.., christinnn и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    19.124
    Навистина се мислев за коментаров, ама ке го пишам па ако не е соодветен нека го избришат. По 85% од мислењава се гледа дека девојчиња мили навистина воопшто не сте информирани како се создава плод, како се прават деца да кажам, а сте сексуално активни, не знаете да се заштитите, кондом користите за заштита од бременост, а воопшто не мислите на сексуално преносливи инфекции кој можат големи проблеми да ви направат, не посетувате гинеколог од срам.. јас не знам во 21 век, во време на интернет, каде со два три клика се може да дознаете, вие поставувате смешни прашања по форуми, прашајте било кој лекар и матичен нека е ке ви објасни, блиска постара братучетка, сестра.. Имате тема во темата Секс, каде може да прочитате основни информации, за сексот и заштитата..Не е срамота да знаеш да се заштитиш од инфекции и болести. Има луѓе со вистински проблеми, а вие си правите проблеми од не информираност, не знаење и не заинтересираност.

На Nd_sk, KNade, Luna91 и 18 други им се допаѓа ова.
  3. hristina7

hristina7 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    61
    Оф леле македонска работа одма напад, можи јас сум млада и неинформирана и згрешив што пишав овде, ама ова однесување е крајно безобразно, али нема врска не ми доликува да ја продолжувам оваа дискусија, фала што се потрудивте да ми објасните , секое добро поздрав

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Да, ние тука на гравчиња си гледаме дали ти си бремена или не 2 недели пред циклус.

А за ударот, не објасни убаво, џабе се лутиш.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Си пропуштила дека и преку папок се забременува:D

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.315
    Допаѓања:
    33.657
    Да, ама тоа само од летечката сперма, не од секоја. :!:

На Nade-sunrise му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    :rofl::rofl::rofl:
    Е не сум знаела дека од посебна така биднувало. Да научам и јас нешто ново.
    Ауу, 30 години ќе направам уште малце, а да не знам ова...
    :makeup:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    77
  9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Здраво женски, ве читам подолго време, никогаш не сум пишала затоа што не сум планирала бременост, ова е првиот пат да се обидуваме за бебче, па сакав да ве прашам вака..последна менструација на 22ри октомври во траење од 5дена,овулација негде околу 8ми ноември,секогаш добивам на 31 или 32 дена, тука во овулација имавме незаштитени односи и обиди за бебе, после тоа тек на 21ви ноември пак обид, ама утредента на 22ри добив, еве јас ко медицинско лице знам дека нема многу шанси чим сум добила ама во гинекологијата не се 2+2=4,секогаш постои можност, па сакав да прашам дали има некоја од вас слично искуство на моето,зошто имам другарка која остана бремена на 4ти ден од добиено однос кога имале ама тоа не значи дека тогаш зачнала, зошто нели сперматозоидите живеат до мсксимум 7 дена во таква средина, па такс што можно е и отпосле неколку дена да се случило зачнувањето, ама и кај нејзе е друго зошто никогаш немала редовна менструација ама што знам се е можно, иначе од кога добив имав 3 дена само после тоа по капка две на ден и еве денес нема ништо, обично секогаш ми е вака секоја менструација

10. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.613
    Допаѓања:
    21.239
    Мислам дека не си бремена. Овулацијата ја следиш или претпоставуваш по некои симптоми дека тогаш ти била? Можеш да земеш тестови за овулација и да видиш кога точно овулираш, пошто не е секогаш како по книга. Така ќе ти биде полесно да забремениш. Со среќа. (fingers)

11. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    J80
    Фала ти за одговорот, иначе ја осеќам овулацијата а и пратам па да не речам скоро секој месец, и секогаш сум мислела дека е така лесно и дека се фаќа од прва, ама нема, кога ке пробаш баш и мозокот многу ти мисли се оптоваруваш сама себе и несака, следениов месец се надевам ке си го опуштам мозокот највеке што можам па ке видиме, ако не се случи некое чудо

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Нема потреба од толку оптеретување и следење на апсолутно секоја дата и час. Опушти се, така стегнати и психички и физички ќе ви влијае. Како што те разбрав и не така одамна сте почнале, така да се е нормално.

13. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.639
    Допаѓања:
    4.365
    Фалс ти, ке видиме месецов, па ке пишам пак тука сигурно ☺️

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.613
    Допаѓања:
    21.239
    Пробај да не си толку оптеретена психички пошто тек сте почнале со обиди. Пробувајте си интензивно, ама опуштено и без притисок и бебе ќе си дојде. Ако недај Боже нема ништо за некој месец, ќе си направите основни испитувања со партнерот.

15. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Луѓе имав после 45дена на породувањето однос.. без заштита и дојам, незнам дали има паника дека може бремена да сум???!
    а ниту знам кога ќе добијам ништо..цело време мислам..и гледам доле на раната дека сум шиена крв тече не многу.. и мноогу болеше, повеќе од прв пат однос.. дали има место за паника??

16. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.151
    Допаѓања:
    118.220
    Секако дека е можно да си бремена. После 2 недели од односот направи тест и ќе знаеш.
    Апстинирај од односи додека не заздрави раната.

17. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    77
    Devojki deneska bi trebalo da dobiem uste nema nisto imam pogore pisuvano sto simptomi imam
    E sea deneska bazalna temp mi se pokaci na 37.1 dali ima shansi za bremenost
    Vcera pravev test shur chek imashe slabo bleda 2 linija

На It's baby time, tina2018 и meri24 им се допаѓа ова.
  18. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    555
    Сликнија да ја видиме линијата, ако е слаба втора линија тоа значи рана бременост, по 2-3дена ке биди жар црвена.супер.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.475
    Значи има бременост штом има бледа линија (fingers). Како што кажа @meri24 за некој ден ќе биде жар црвена :party: :party:

20. Nanooo

Nanooo Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    77
    received_691664124825882.jpeg

Прикачени фајлови: