Најубаво да си почекаш да ти доцни следниот месец па да направиш тест. Сега и да направиш мислам дека ништо нема да ти покаже
Чекај, имаше незаштитен секс, па доби менструација, па ти заврши, па сега сакаш да правиш тест за бременост? Добро разбрав?
Aj vaka sega posleden ciklus na 28 Oktomvri imav sekogas mi e redoven. Vo noemvri imavme odnosi na 28.29.30 koga svrsi vo mene bidejki trebase da mi dojde se opustivme nema da se fati od 3pati Sega ja nema "tetka" da mi dojde!!! Pravev test vo vtornikot negativen izleze vcera bev na ginekolog mi rece ne mu licelo na bremenost tuku kako da sum imala cista koja puknala i deka ke mi dojde!! Od simptomi imam grcevi vo dolniot del na jajnicite,no povremeni nekolku pati vo denot po 5min i pominuva zgolemen apetit, umor,glavobolka, i vcera ispitav krvna slika zelezo 2.3 sto nikogas ne mi 3 bilo nisko bidejki imam daruvano krv nekolku pati do sega. Znaci od poslednoto svrsuvanje ima pominato 10 dena i me interesira dali e seuste rano za da bide test pozitiven ili da se vidi na eho???? Da cekam uste nekoj den ili da ne se nadevam deka e bremenost tuku cista
Може си имала доцна овулација и во тој случај е рано да покаже на тест. Провери преку крв наредната недела, мислам дека ќе покаже ако дошло до бременост
А зошто кога си зимала крвна слика не си проверила bhcg (бета)? Преку тој хормон се докажува бременоста. Обично после 14 дена од ризичниот однос може са знаеш дали има бременост.
незаштитен однос...ејакулација внатре во најплоден ден по било која пресметка на плоднио денови ми се плаче па ми се смее ( на сопругот му се плаче повеќе)....претходните две искуства кои сега трчаат по дома и во устата им е само мамо мамо ( како да немаат татко кој by the way лежи и си гледа на телефон) се од прва фатени...рано е за тест( треба да ми дојде на 20) но нетрпеливоста и немирот остануваат исти како од претходните две бремености.
Forumov e za sekakvi prasanja, prasav za da dobijam mislenje. Dokolku nemas mislenje ne mora ni da stavas odgovor. Sum videla 18382 poglupi prasanja ova pa nikogas ne sum iskomentirala nisto. Plus kako sto znam pull out metodot e uspesen 80% pa zatoa pobarav mislenje, sepak se nema sluceno da svrsi vo mene. Fala zenski
Епа 20% е веројатноста сега да си бремена. Испитај бета преку крв утре или во понеделник и ќе знаеш сигурно.
Seuste mi nema dojdeno menstruacija Ke pravam test na 13ti vo Nedela bidejki togas ni e godisnina na toj den.Ke ve izvestam se razbira..edvaj cekam i se nadevam na site da vi dade rezultati kakvi sto posakuvate
Tuku sakav da prasam..mislam deka imav ovulacija na 4dekemvri potocno minatiot vikend bidejki primetiv povekje iscedok onoj kako ovulacija.Dali e mozno da mi kasni zaradi toa?
M Kaj nas vo ambulantata ne ispituvale bremenost preku krv bidejki nemale reagens taka mi kazaa zatoa.
Ако можеш да испиташ преку крв најубаво. Јас имам пишано тука, останата сум бремена буквално 2 дена пред да добијам Тестовите негативни,преку мокрача. Тек 16ти или 17ти ден правев преку крв, позитивен.