Сигурно е можно зависи кога е зачнато може баш неколку дена пред менс да зачне. Сестра ми затрудне на неплоден ден баш така пред менс почекај нека закасни
Здраво девојки, денеска е 31виот ден од почетокот на последниот ми циклус. Пред нешто повеќе од две недели имав незаштитен однос (беше прекинат пред да сврши). Сабајлево правев тест за бременост sure check кој што излезе негативен (како што и се надевав), но и покрај тоа не ме држи место. Од симптоми имам болка во градите и повремено абдоменална што ми се нормални симптоми за пред добивање. Што мислите, уште колку би требала да чекам до следен тест (брз или преку крв) ?
Секој незаштитен однос е ризичен, но мислам дека не си бремена. Ако не добиеш деновиве провери преку крв. Со лесно да си видеш тоа што посакуваш.
Здраво Ladys..Ми треба мислење на секоја што имала слично искуство..На 23.11.2020 ми беше последна менструација и тој месец ми беше на 27 дена а обично ми доаѓа на 28 30 31.Мерам базална температура преку вагина и варира 37.1 37. ..Не знам дали оваа со температурата е точно но дали има некој слична ситуација...Со сопругот имавме однос на овулативните денови па сега не знам..Според вас дали мислите дека може да настане бременост
Здраво девојки Го извади и веднаш почнува да свршува врз вагината. Дали може да настане бременост(не дај боже) треба да добијам овие денови?
Не знам премногу сум исплашена бидејќи при вадење можно е дел од спермата да е исфрлена внатре, при бришење бев лом направена :/
Лесно е,ако свршил внатре има шанси за бременост,ако не нема.Зошто да се тргне секунди пред чинот кога може на време,па никој од вас да не паничи.
Здраво девојки. Да споделам ситуација па ќе ви бидам благодарна за мислење. Последниот циклус ми беше на 17 ноември ми траеше 5 дена. Имав не заштитен однос на 29 ноември и на 1 декември. Требаше да добијам менструација на 16 декември но сеуште немам добиено. 3 дена ми доцни. Имам редовна менструација. (На 1 декември односот тој излезе од мене момент пред да сврши. Но после 2 3 минути продолживме повторно) Што мислите?
Ако сте продолжиле без да уринира, џабе излегувал. Веројатно си била во плодни денови, па има шанси за бременост.
Zdr devojki posledna imav na 18 noevri plodni denovi mi bea na 4 i 5 dekemvri doktorotmi rece treba da dobijam na 15 no nisto ne dobiv seuste sabajle napraviv 2 testa i dvata miiskocija pozitivni mu sliknav mu prativ i na doktorot mi rece so srekja u vtornik te cekam na kontrola no celata sum zbuneta imam bolni gradi i pupki oteceni bolki vo kicmata i malku grcevi od vreme vo stomakot