На 22ри декември имавме секс и сврши во мене сеа на 4ти треба да добијам уште значи не ми касни ама јас денес прсев тест дали е можно да сум бремена а да е рано сеа и да не покажува?
Не сум допишала тестот беше негативен од денес... Мислев да правам за неколку дена доколку ми касни па дали има можност дс биде позитивен а денес негативен
Секако. Рано е чим не доцни. И најубаво е да доцни бар неколку дена ако ти е нередовна. Мене ми беше точна ко швајцарски на 25 дена па ми покажа прв ден кога требаше да добијам. (Со втора бременост) . Со прва на неколку дена доцнење видов.
Доколку ти касни ќе почекаш најмалку 5-6 дена да ти доцни па тест да направиш.. ако еден ден ти доцни и ти одма тест ќе имаш негатив зашто е уште рана бременост и да си бремена ќе покаже дека не си .. затоа причекај неколку дена да ти доцни и внимавај од симтомите на телото чусвителни гради често мокрење замор можеби и утрински гадење ..
Па не е ова баш точно. Ете мене ми покажа на прв ден . Ептен ако има покасна овулација може. Ако и е редовна ќе и покаже...
Zdravo sakam da ve prasam pravev tes vo sabota i vtorata linicka bese bledo roze denes bev na ginikolog mi kaza deka nema nisto a trebase da dobijam na 26 denekvri dali mozebi e rano ?
Имам една дилема. Колкави се шансите за бременост ако е незаштитен односот три дена пред менструација а да ми дојде менструација. Има ли таква шанса.
Ако ти дошла менструација, значи не си бремена. Шанси за бременост има од незаштитени односи во плодни денови, значи пет дена пред, за време на овулација и евентуално еден ден после, ама, бидејќи не знаеме секој циклус кога ќе биде овулацијата, особено ако циклусот е нередовен, треба да се користи контрацепција секогаш кога бременост не е во план.
Го знам јас тоа имам едно дете но ми беше на мисла дали е по некоја случајност има шанси бидејки е непосредно пред менструација незнам. Дали ме свакаш
Ако имаш добиено веќе, нема бременост. Ако очекуваш тек да добиеш и ако ти е редовен циклусот, речиси и да нема шанси. Ама сепак, тоа сакав да кажам, ако не следиме овулација, не можеме да бидеме сигурни дали и кога се случила.
Zdravo da ve prasam posle kolku dena docnenje moze da mi pokaze deka e pozitiven testot mi docni 2 dena i imam ostri bolki vo polovinata i stomakot