Тогаш нема што друго освен да чекам до петок па да видиме со Господ напред, сите да си дочекаме што си посакуваме.
Здраво девојки. Можно ли е болки во половината во рана бременост? Издржливи болки но чести особено кога ќе се наведнам или дигнам нешто
@Perla1 Јас имав болки во половината од 5-6 недела до 8-ма некаде.Ма ме болеше и кога седев на стол. Со тек на време поминаа.
Zdr devojki podolgo vreme sum vo brak 7 god se obuduvame ZA Bebe. Posledna mens na 4 dekemvti Napraviv test na 8 Januari mi beşe negativen. Dali premnogu rano go napraviv testot Sum so ne redoven ciklis.
Не е рано, си можела уште порано да направиш, околу 3ти-4ти јануари, ама ако си со нередовен циклус тешко е да се процени кога треба да ти дојде. Направи пак тест денес или утре, доста време е поминато, би требало да покаже ако си бремена.
Здраво на сите, Со сопругот подолго време се обидуваме да добиеме бебе. Претходно имав проблем со полицистични јајници и слаба овулација, меѓутоа тоа се регулира. Последниот циклус во декември ми беше на 06.12 , ми заврши на 12.12 Сега сеуште немам добиено, меѓутоа од време на време имам розев исцедок при уринирање,само кога се бришам, на влошка немам ништо. Сеуште немам направено тест. Ве молам , дали е можно да сум бремена, дали некој има искуство? Ви благодарам
Навистина без тест не можеме да кажеме. За можно секако дека е можно, штом имаш незаштитени односи секогаш е можно. Ама тоа што го опишуваш е да речам прилично општо така што мораш да направиш тест за да знаеш. Веќе се поминати доста денови, слободно направи тест, би требало да покаже.
Колку време после ризичен однос можи да се прави тест за бременост? Знам дека после доцнење можи, ама пред тоа, дали за 2 недели на пример ќе покаже?
Фала за брзиот одговор. Истовремено да прашам дали има ризик некаков во случај да имам некаква бактерија или инфекција за која не знам, а да останам бремена? Дали прво треба да испитам се, па после тоа да пробувам за дете?
Да, прво треба да испиташ, да направиш брисеви, секако дека има ризик ако останеш бремена, а имаш некоја бактерија.
Како што рече @Mantub ако веќе планираш најубаво да се испиташ за бактерии. Ама чим пробувате не значи дека нема да останеш бремена и со бактерија. Иако најубаво е да си се испитаме кога е веќе плански.
Штом сте сексуално активни мора барем еднаш годишно да испитувате пап и микробиолшки тестови без разлика дали планирате бременост или не.
Здраво на сите, нова сум на форумов па би сакала ве прашам кога би требало да се оди на гиниколошки преглед за да се потврди бременоста. Ми касни 1 ден и денеска сабајлево направив еден тест и беше позитивен, втората цртка беше потемна . За секој случај поручек направив пак и тој беше со две цртки само малку побледа од првиот, но сепак се убаво познаваше. Инаку последен циклус на 14.12, последен плоден ден ми беше на 31.12 и односи имавме и претходно и бап на тој ден, но и потоа. Е сега не знам дали ќе биде рано за преглед да заказам за нареенава недела што иде? Ваше искуство, кога прв пат бевте на доктор? Ви благодарам и се надевам се да биде добро.
Ти благодарам @forumce. Значи сеуште ќе е рано ако закажам сега... А до тогаш дали можам да си проверам преку крв и која цена се движи на приватно без упат? Нестрпливи сме да соопштиме на нашите и затоа дакав и преку преглед да се потврди .