Оди утре од сабајле испитај бета преку крв. Тоа ти е најсигурен резултат, доста си правиш стресови за џабе.
Zdravo devojki.. Vejke sum mazena 2ve god i sakame bebce Denes imavme odnos so mojot soprug i toj ja napravi taa rabota vo mene a menstruacija treba da dobijam nekade na 28/29 dali e mozno da sum trudna, ve molam za odgovor pozdrav
Здраво девојки, ми доцни веќе 4 дена но од вчера имам бледа крв, не како добиено чудно 5-6капки и ке престане. Сме имале односи без заштита со дм, циклусот ми е редовен на 29-30дена ми доаѓа. Дали има можност за бременост и кога најрано би покажало? И дали има врска сега ова што имам бледа крв два дена? Не знам што да мислам прв пат ми се случува ова..
Направи или тест за бременост или провери бета преку крв за најсигурно. Крвта како што ја опишуваш може да биде од повеќе причини. Затоа најубаво направи тест.
Односот ви бил во неплодни денови, што шансите за бременост се помали ама никогаш не се знае. Нареден месец бидете активни од 10ти докај 18ти ден од циклус доколку имаш редовна менструација
Zdravo devojki sakam da prasam mislenje so maz mi na 23 ovoj mesec imavme prv nezastiten odnos so namera da imame bebe od vcera no i denes osetiv bolka vo dolniot del na stomakot dodeka sedev na rabota i pisav na maticnata mi kaza deks e mozno da sum bremena ili matkata se podgotvuva za bremenost vase mislenje bidejki nemam iskustvo so tk, rab no bi sakala da e pozitivno. Koga bi mozela da napravam test?
Бремена не си, и да бил "успешен" односот, треба време од неколку дена за да се случи бременост. Значи во моментов можеби се оплодува клетката или оплодена патува од јајовод до матка, па ако се случи бременост заради односот што сте го имале пред два дена, ќе се случи во наредните дена, а во моментов не, дали ме разбираш? Болки во матката поради подготвување за бременост, прв пат слушам такво нешто. Болките најчесто се или менструални грчеви пред да добиеш менструација, или одкако ќе се случи бременост тогаш се осеќаат слаби болки слични на менструални ама одкако ќе бидеш веќе бремена. Тест не можеш никаков да направиш толку брзо, кај и да направиш ќе е негативен ама може да е лажно негативен. Преку крв во лабораторија најрано 10 дена после однос, а преку мокрача домашен тест од аптека, 14 дена после однос, ама ова е најрано. Најдобро да почекаш да ти доцни менструација барем ден, два,
Девојки би сакала да слушнам мислење за ситуацијава? На 19ти јануари бев на гинеколог кој ми кажа дека сум во овулација и истиот ден со сопругот имавме незаштитени односи со цел да останам бремена. Сеуште немам добиено но мене не ми е редовна па според тоа не знам дали да сметам дека ми доцни. Ако сметам на 28 денови тогаш ми доцни 3-4 дена. Направив 2 тестови кои беа негативни. Ноќва осеќав болки во јајниците и бев сигурна дека сум добила, но ништо. Денес преку денот исто болки од време на време. Сепак од односот поминаа повеќе од 10 денови па тестовите би требало да покажат ако имаше бременост нели?
@Mantub @fana Благодарам девојки. Значи дека сепак има шанси и покрај болките кои ги осеќав ноќва и денес? Кога е најдобро да направам тест повторно? Инаку 19ти бев во овулација и имав односи, но после колку време пука фоликулот? Може да се случило и покасно нели? Ако знаете ве молам објаснете ми да знам и за во иднина.
Да има шанси и јас го имам истото чувство како многу слаби повремени менс болки и пецкање, а 29ти ден ми е. Мислам дека треба да почекаме барем уште 4-5 дена за тест