Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. KristinaM.

KristinaM. Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    57
    Да така е, значи упат од матичен гинеколог треба, јас мислев обичен матичен. Фала на сите.

2. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.796
    Допаѓања:
    18.592
    Па да не те лажам не знам дали може од обичен, мене матичниот гинеколог ми даде тогаш,ако знае некој др. нека каже

На thelittle17 и KristinaM. им се допаѓа ова.
  3. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Devojki minatiot mesec se obiduvavme za vtoro bebence.Posledna menstruacija mi beshe na 7 januari,ciklusot mi e na okolu 30 dena.Denes na brisenje imav kako svetlo mnogu svetlo rozenikava sluz.Po sledno brishenje kako sluz pomeshano so svetla krv I toa tenka linija.Potoa nemav nishto.
    Dali e ova da go rachunam kako ciklus?Obichno koga mi doagja menstruacija e poveke kafeavkasto.
    Iskreno malku sum zbuneta.

4. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.521
    Допаѓања:
    6.475
    Честитки!! :party:

На MNoris и Sokipoki 83 им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Можеби пробива, можеби си имала касна овулација па е имплантациско крварење, види како ќе ти се одвива наредниве денови.

6. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.026
    Implantacisko krvarenje koga se sluchuva?

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Зависи кога ти била овулација, ама да речеме околу 12-13 дена после овулација.
    Ама ако не знаеш баш кога се случила овулација, тешко е да предвидиш дали е имплантациско или прв ден на менструација, затоа јас би почекала ден два.
    Значи ако на 7ми ти била последната, плус 14 дена, да речеме кон 21ви јан си имала овулација, па уште 12тина дена, имплантациско би требало околу 1ви-2ри феб.
    Ама ако циклусот ти е 30тина дена, значи малку подолг, сосема е можно е да си имала за ден-два покасна овулација и ова денес (4ти феб) да ти е имплантациско крварење.

На thelittle17 и Tedyyy им се допаѓа ова.
  8. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
  9. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Со лесно ❤️

На Sokipoki 83 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. slifka_p

slifka_p Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Здраво. Имавме односи со дечко ми, тој заврши во близина на вагината но не внатре, пред мене доживеа оргазам, па затоа кај мене продолживме со прсти, на нив секако имаше сперма (лом бев), дали е можно да се остани бремена. 17ти ден ми беше од почетокот на последна менструација, што значи близу овулација.

11. KristinaM.

KristinaM. Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    57
    Девојки, го повторив тестот и овој пат втората линија е многу потемна. Според тоа, бремена сум :) Што сега? Упатете ме каде да се информирам, што да правам прво, кога на преглед? Ако имате линкови од интернет да читам пратете.

На fana, StrongKris, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. ☆P!nselsp!tze☆

☆P!nselsp!tze☆ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2020
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    814
    Можно е.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Trpkovska

Trpkovska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    1.578
    Оди на гинеколог, да те прегледа и ќе ти каже понатака што како. Честитки и со лесно.

На KristinaM. му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    На гинеколог недела две откако ќе ти касни порано од тоа нема да се види на ехо и ќе си направиш стрес непотребен.

На KristinaM., Sokipoki 83, Isabel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    2 недели од каснење можиш да одиш на гинеколог, бидејќи пред тоа можи да не се гледа ништо. Мене веќе ми касни 11 дена со позитивен тест ќе одам од понеделник на гинеколог, со лесно бременоста❤️

На StrongKris, KristinaM., Sokipoki 83 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Почекај 10 дена - 2 недели да ти доцни за да може да го види ембриончето на ехо. Ако одиш сега ќе биде за џабе, ништо нема да се гледа. Ако си многу загрижена можеш да испиташ бета во наредниве денови и според резултатот да видиш дали си напредува бременоста.
    Јас си почекав скоро 2 недели па бев на преглед, се виде ембрионче 1,2мм.
    Не пиј никакви медикаменти, доколку си на некаква терапија информирај се дали смееш да ја продолжиш. Внесувај многу витамини и течности. Јас прво што правам наутро, каснувам лажичка мед па после си јадам мусли или овошје па пијам кафенце. Нормално е во наредниов период да имаш благи болки во јајниците или кај матката, или во половините - немој да паничиш. Убаво е да почнеш да пиеш фолна, уште денес купи си ако немаш, јас пијам метилирана фолна на now, мислам дека и гинекологот ќе ти даде фолна за пиење. Со лесно и биди позитивна со убави мисли, уживај во периодов и чувај се, не кревај тешко, одмарај повеќе ❤️

Последна измена: 6 февруари 2021
    На thelittle17, KristinaM., Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Римел

Римел Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    16
    zdravo na site,dali moze niska beta a da ima bremenost,vi blagodaram

На Sokipoki 83 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Колку ниска?

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. **Ubava_K**

**Ubava_K** Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Девојки здраво!Јас сум нова на форумов и прв пат ви пишувам.Би сакала да слушнам мислење од вас дали може од прва да се остане бремена?Јас последна менструација имав на 12ти јануари,а односи на 26,27,28ми,кога ми покажуваше на календар дека имам овулација,а и јас ја осеќав.Претходно се имам обидувано неколку месеци,но не се фаќаше.Па пауза од 4 месеци,немавме односи,зашто маж ми не беше тука,па сега повторен обидОсеќам болки во матката и грбот,кои ми почнаа недела дена по односот и сега почнаа и болки во градите..исто така имам и некоја жештина во мене,нон стоп ми е жешко,а на другите неми се спие и некако понервозна сум..Кога би можела најрано да направам тест?Добив на 12.01,Сега дали да чекам до 12ти или на 09.02 можам да го направам,менструацијата порано ми доаѓаше на 28 дена,а у последно време почна да ми шара,кога порано,на 25,26 дена,некад и покасно на 31 ден.Кога да направам тест за бременост,сакам што побрзо да дознаам

На Ivanagirl20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    14 дена по ризичен однос најрано, знам дека бавно поминуваат деновите но издржи уште неколку дена па прави тест или ако не можиш да чекаш направи тест преку крв со упат од матичен гинеколог. Со среќа

На **Ubava_K** му/ѝ се допаѓа ова.