Sekoja beta vrednost pogolema od 0 oznacuva nekakva bremenost.Jas imav vo avgust i sept edno po drugo dva spontani beta ispitav nad 10 pati vo Mk i Germ ...duri vo okt mi se simna na nula (kraj na okt),otkako veke dobiv ednas normalno.Sepak i da e niska oznacuva nekakva bremnost,mn e vazno i kolku niska .imas na net tabela za beta spored nedeli na bremost otvori razgledaj moze ke ti bide nesto od korist.
Девојки ви благодарам на сите за честитките! Со лесно на сите идни мамички и со среќа на оние кои си посакуваат позитивен тест.
beta e pogolemo2,86 vikaat negativno ,na net gledav od 5 nagore bremenost,bash me zacudivte od 0 pa nagore ne razbiram,me stavivte na misla
Од 0 до 5 значи дека нема бременост. Од 5 до 22-3 различно во секоја лаб, се смета за веројатна бременост која треба да се провери пак за 2 дена. Ако се крева, значи има бременост. Не значи секоја бета бременост, односно резултат од 2,86 е негативен резултат.
Здраво девојки ми треба ваше мислење, ми касни веќе 1 месец правев два теста за бременост од кои и двата беа негативни, ги правев на 20тиот ден откако ми доцнеше, не знам што може да е проблемот. Дали е можно резултатите да биле лажни ?
Здраво,пред малку правев тест, се појави бледа линија.Моето прашање е кога е најдобро да се посети гинеколог?
Јас отидов точно една недела после датумот кога требаше да добијам и на ехо докторот констатираше бременост во 6та недела
Здраво девојки. дали симптомите на бременост како гадење, болки во стомак, често уринирање можат да се јават по 2 недели од однос ако настанало веќе оплодување..? Дали во првата недела се гледа на ехо како плод, некоја точка или изгледа како матката да ќе се одготвува за менструација..?
Симптомите се јавуваат приближно кон 5та недела, од проста причина што Хцг-то е веке неколкукратно дуплирано и веќе доволно високо како би предизвикало симптоми на бременост... Во која прва недела мислиш? Од зачнување? Нема апсолутно ниту плод, сакус (точката), тоа е сеуште збир од клетки, збориме за микроскопски димензии....
Нема шанси 2 недели после однос да се појави гадење, често уринирање. Болка во стомак можеби, ако си ептен осетлива. По 2 недели од однос, ако настанало оплодување би била околу околу пола недела до една недела бремена. Симптомите се јавуваат околу 5та недела бременост.
А нели докторите неделите ги бројат од денот кога си добила? А, не од кога настанало оплодувањето? Јас знам така ме водеа секаде во правата бременост, и во чаир, и систина кога бев, и мојот матичен доктор. Или може нешто сум се збунила.
Така ги бројат за ориентација, а не дека бременоста настанува одма после однос. За да се случи бременост треба најмалку една недела да помине од однос, а често и подолго.
Оплодувањето настанува во јајцеводот, таму ти е клетката што чека да се оплоди, значи не е уште во матка стигнато, полека се спушта и се вгнездува, и тоа е процес што трае, (не се сеќавам прецизно, ама околу 72-96 часа) Знам дека те копка многу дали си, но пробај да се опуштиш, не мисли 24/7 на тоа...