Дали сум бремена?

Дискусија во 'Бременост' започната од marina.maca, 15 декември 2009.

1. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Оооф не дека мислам толку, ама пак не можам да се опуштам. Ќе бидне :) Ако не се фати, да сме живи и здрави.... Вчера осетив огромна болка во десниот јајник, како некој со нож да ме прободе, сбајле го имав тој исцедокот, пупките од градите почнаа мн да ме болат... После 14 дена ќе видиме резултат хахахахах

Фала ти најмногу :*

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Како што разбрав имаш веќе едно детенце, изнауживај се со него сега, а и знаеш како оди се.. ние што туркаме со прво се ни е ново...(fingers)

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. slifka_p

slifka_p Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Женски, имав незаштитен однос на 17ти ден од менструацијата. Не сврши во мене но сврши во близина на вагината, и бидејќи немав оргазам кај мене продолживме со прсти и бевме лом, значи прстите со сперма и внатре завршија. За 3 дена треба да добијам, имам пролив од вчера (прочитав дека некои жени имале вакви знаци на бременост), неможам 2-3 ноќи да спијам, се будам нонстоп, многу сум нервозна се ме нервира, а после за 1 час знам да се смеам како луда, немир имам во себе . Болки долу во стомаков имав и грчеви некои чудни. Мрза имам невидена, од кревет не ми се станува, и многу брзо се заморувам по скали. Сакам да прашам поискусни, дали има шанси и колкави да сум бремена ?

На Ivanagirl20 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Ако веќе ти касно направи тест или испитај бтхцг со упат од матичен гинеколог

5. slifka_p

slifka_p Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    А има можност за бременост ?

6. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Штом завршила семена течност во вагината секако дека постои шанси да си бремена, но додека не ти закасни и да направиш тест џабе се стресуваш и нервираш.

7. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    има

8. KristinaM.

KristinaM. Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    57
    Девојки, бремена сум 3-4 недели, но постојано имам болки во долниот дел на стомакот, исти како менструални. Дали е тоа нормално?
    Денес имав мн јака болка наеднаш, која помина по неколку секунди, но се загрижив. Денес и многу почесто имам. До кога е во ред да се имаат вакви болки? И дали е во ред? Загрижена сум.

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Скроз нормално се шири матката.
    Болките се нормални се до моментот кога се неподносливи. :)

10. KristinaM.

KristinaM. Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    57
    Нели е многу рано за ширење на матка? Мало е, едвај се гледа. Значи и посилни болки се нормални? Многу сум исплашена, благодарам.

11. Bebe3

Bebe3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2021
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    378
    Најдобро ти е да се консултираш со гинеколог, па може и ќе ти даде дабростон или утрогестан за поддршка на бременоста

На KristinaM. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Секоја жена е различна. Јас имав болки, исто како и менструални, а и уште имам повремено. Не беа нешто неподносливи ама се осеќаше.
    Мене ми кажа дека е нормално, но и заради крварење ми препиша утрогестан.
    Најдобро гинекологот ќе ти каже, не се нервирај во меѓувреме

13. KristinaM.

KristinaM. Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2021
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    57
    Ви благодарам девојки, малку ме смиривте. Еве денес посебно цел ден чувствувам тапа болка, се надевам се ќе биде во ред.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    634
    Здраво женички, се обидуваме за бебе втор месец, денес требаше да ми дојде, имав болки такви менструални вчера, но денес не, градите ме болат 2 недели, имам мноогу силна болка во грбот овие два дена и имам некои киселини во желудникот ко прејадена а не сум..и само на тоа мислам сеа :inlove:

15. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Утре направи си тест, штом ти доцни би требало да покаже точно, со среќа дај боже да си видиш две цртки (fingers):l:

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    377
    Утре, задутре направи си тест, симптомите може да ти се хормонски знам по мене. Се надевам наскоро ќе си ги добиеш двете линии

17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Јас знак што претпоставив дека е бременост беа киселините и болка во градите секој ден се зголемуваше... Ти посакувам две црти да си направиш тест кога веќе ти доцни :hug:

18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    634
    Сега имам благи болки и сега видов на гаќичките имав бледо црвено портокалово, и мислев ми дојде но бев у вц и ништо немаше на тоалетот..

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Здраво девојки,имам едно итно прашање,па затоа го поставив во уште една тема.Вчера со партнерот првиот пат користевме заштита и се изми,уринира и потоа повторно имавме заштитен однос и кондомот се скинал,но не сме приметиле.Партнерот вика дека го извадил пред да сврши и тогаш приметил дека е скинат кондомот а јас сум многу голем паничар по природа па се мислам да не капнало нешто внатре бидејќи некако многу малку течност истече при свршувањето и бидејќи само што го извади сврши (секогаш го терам на ова заради можност од пукање на кондом). Не сум во плодни денови,само што ми заврши циклусот,но уште еднаш ќе речам многу голем паничар сум па се мислам дали да земам апче за ден потоа?Свесна сум дека е штетно но се плашам од таа предсемема течност и да не капнало нешто внатре.

20. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.832
    Да си направиш тест да не се мачиш.... ако не е бременост барем ќе си знаеш ако ти касни подолго време да си појдиш на гинеколог да видат од што е ... Ако си бремена тогаш заради ова може да ти дадат терапија.... ти посакувам среќа

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.