Направи тест или bHCG ако се сомневаш. Ако било тоа регуларно крварење по боја и количина ваљда било менструација. Ако е оскудно, светло розево/кафеаво, може да е имплантациско.
Zdravo decki, pred nekolku meseci imav spontan abortus za zal.. pa sega eve prv pat probavme no po nekolku dena me boli dolniot del na stomakot jajnici dali e mozno na povtorna bremenost? so prvata bremenost mi se sluci istoto pa potoa napraviv test izleze pozitiven a i veke pijam 2 meseci folna kiselina mi rekoa deka i toa e korisno... neznam strav mi e pak da ne se razocaram..
Zdravo, imav nezastiteni odnosi za vreme na ovulacija i posle toa isto taka, mi docnese 4 dena i resiv da napravam test, testot pokaza 1 linija go izbrisav i posle nekolku sekundi sekundi se pojavi vtora bleda linija, dali ova znaci rana bremenost? Imam strasni bolki vo predelot na grbot i jajnicite
Najdobro povtori go utre sabajle so prvo mokrenje. No, shtom ima vtora linija, pozitiven e. Posle kolku minuti ti se pojavi vtorata linija?
Pishuva na upatstvoto za kolku vreme pokazhuva. Ako se pojavi vtora posle saat, dva, nevaliden e. Ama prochitaj shto pishuva. Vaka kako shto kazhuvash verojatno e pozitiven.
Zdravo devojki.Nova sum tuku i mi treba pomos i sovet. Veke nekoe vreme se obiduvame za bebence! Posledna mentruacija mi bese 21.01. Od koga mi zavrsi koristev testovi za ovulacija( oti neznaev koga mi se plodni denovi) gi poracav od amazon i se pokazaa stvarno mnogu dobri ( vo megjuvreme koristev i clearblu i mikroskopce) Plodni denovi mi pokaza deka mi se na 6,7,8 fevruari. Deneska e 12 den posle ovulacija. A od pred tri dena pocnav da pravam testovi za premenost( tie sto se malite lenticki) 3 dena pravam i nautro na prva urina, potoa na pladne i navecer. Prviot den mi pokaza epten bleda vtora linija, posle pocna da se izrazuva( vo prilog ke ostavam slika od lentite).Vo poslednive nekolku dena epten me bolat gradite , oteceni mi se i imam mal nagon za povrakanje, i imam bolku vo stomakot kako za dobivanje, pa iskreno mene toa me plasi fakticki utre treba da mi bide 1 den od ciklus. Sakam da ve prasam dokolku znaete dali testovive se pozitivni ili utre da zemam od tie na clearblu, ili da cekam ako mi zakasne pa da zemam togas? Izvinete za dolgiot tekst sakav se ubavo da objasnam , fala vi odnapred i samo ubavini kaj sekogo
Бремена си немаш потреба да правиш тестови и да си даваш пари за две недели да си закажиш на гинеколог ти посакувам лесна бременост до крај
Здраво, епа јас ради реда напраив денес тест три дена пред циклус не знам дали гледам линија илл халуцинирам.... Иначе не ме осудувајте затоа што е изваден од пластиката морав да се уверам што гледам. Што мислите вие?
Јас правев така тест 3 дена претходно, истата линија ја имав... Сега е појака. Повтори го тестот за 2-3 дена
I jas pocnav so testovite tri dena pred ciklus . Prviot test bese epten bleda linija ( kako kaj tebe) , vecerta povtoriv pak , slednoto utro pak. Sekoj pat poveke se zatemnuvase. Moj sovet ti e da si probas so test i utre , i nemoj da pies premnogu tecnosti
Бремена си честитки. Чекај да ти доцни две недели па закажи на гинеколог. Јас до душе не ни чекав на 10ти ден веќе отидов на лекар и ми кажаа дека сум 4та недела но е рано. Без грижи и со среќа
Zdravo devojki mi trebat vasa pomos... Minatiot mesec imav ciklus na 20 Januari no imav odnosi na 16 denovite koga trebase da mi dojde... Za vreme na odnosot me bolese mnogu stomakot i drugiot den imav nekoja kapka na gakite no poveke nisto... Seuste imam bolka vo stomakot i gradite KAKO za pred dobivanje neznam sto e rabotata koga imav isto taka odnosi peed da dobijam istoo mi kasnese.. bremenost ne veruvam deka e bidekji se bese KAKO sto treba ve molam za sovett...